Wysłany: 2007-09-12, 21:19 Kto będzie bombą PO?
Szef ugrupowania Donald Tusk zapowiedział we wtorek, że do końca tygodnia PO przekaże opinii publicznej "kluczową informację" z punktu widzenia kampanii. Szef klubu PO Bogdan Zdrojewski powiedział dziennikarzom, że jeżeli Tusk zapowiedział "bombę na sobotę", to się nie myli.
Więc jak będzie z tą bombą?
_________________ Ameryka nie ma przyjaciół, ona ma tylko aktualne sojusze. Kiedyś wspomagała Mudżahedinów w Afganistanie, potem z tymi samymi walczyła. W czasach wojny Iraku z Iranem USA wspomagała Saddama, kto dziś o tym pamięta? A potem oni sami obalili Saddama.
Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 16776748 Skąd: Naturalnie z Pomorza
Wysłany: 2007-09-12, 23:33
Stawiam na Borusewicza.
_________________ UPR! UPR! UPR! Dwa procent! Dwa procent! Dwa procent!
Gość
Wysłany: 2007-09-12, 23:51
aniketa jest trochę bez sensu bo- moim zdaniem żadna z wyżej wymienionych osób nią nie będzie (no może najbliżej tego jest Marcinkiewicz)
zgodze się z Miszą, że może to być Borusewicz, ale już dziś Radek Sikorski oznajmił, że startuje z list PO
Gość
Wysłany: 2007-09-13, 00:48
Myślę podobnie jak uż. klimkov - żadna z w/w osób najprawdopodobniej nie okaże się "bombą", choć nie jest wykluczone, że zapowiadana "bomba" to zwykły blef, mający zastraszyć przeciwnika i zwrócić uwagę wyborców. W ankiecie wybrałem Ujazdowskiego. Nie jest on "na świeczniku" i nie czyta się o nim w prasie, ale niewątpliwie należy do najstarszych PISowców (staż). Właśnie jego staż może się okazać największą bombą.
Donald Tusk nie ma dla większości Polaków jakiejkolwiek oferty programowej, a zyskuje poparcie, gdyż jest „elegancki”, „z dobrego domu”, „kulturalny” itd. Merytoryczna ocena programów kandydatów zostaje zastąpiona kryteriami oceny zaczerpniętymi z polskich seriali telewizyjnych. Masowe poparcie dla PO jest zresztą o tyle kuriozalne, że Tusk wraz ze swoją partią broni programu gospodarczego, który w konsekwencji byłby szkodliwy dla zdecydowanej większości społeczeństwa. PO jest partią najbardziej skrajnie neoliberalną i zarazem jedyną, która nie ma chociażby jednego pomysłu na stworzenie podstaw stabilnego rozwoju polskiej gospodarki.
Amerykańska firma wypuściła na rynek dziadka do orzechów z podobizną Hillary Clinton. Wystarczy włożyć orzech między nogi kandydatki na prezydenta USA i nacisnąć. Może Donald powinien z niej brać przykład...?
_________________ Gdyby Johny Abbes lepiej wykonał zadanie i bomba urwała głowę temu **** Romulowi, nie byłoby sankcji, a skur** jankesi nie pie**** teraz o suwerenności, demokracji i prawach człowieka.
Donald Tusk nie ma dla większości Polaków jakiejkolwiek oferty programowej, a zyskuje poparcie,
Z ciekawości zapytam - kto wg Ciebie ją ma, jeśli nie PO ? Bo szczerze mówiąc ja nie widzę żadnej innej alternatywy dla PiS oprócz właśnie PO. PSL to partia chłopska, a ja jestem z miasta, SO, LPR i UPR - ko to wiadomo chyba ocb , PiS - też wiadomo, SLD już było i niewiele zmieniło.
Nie jest to dokument idealny, zwłaszcza że powstawał jako kompromis podobnych, ale nie identycznych ugrupowań. Dokument programowy ma pewne ograniczenia i w dużej mierze składa się z rozwiniętych haseł, a nie gotowych projektów ustaw czy opracowań eksperckich. Deklaracja LiD-u porusza tylko te sfery, gdzie między 4 partiami nie ma wielkiego konfliktu, więc np. sprawy gospodarcze regulują programy $LD, SdPl, PD i UP. SdPl ma swój program gospodarczy, będący na lewo od programu reszty LiD-u.
_________________ Gdyby Johny Abbes lepiej wykonał zadanie i bomba urwała głowę temu **** Romulowi, nie byłoby sankcji, a skur** jankesi nie pie**** teraz o suwerenności, demokracji i prawach człowieka.
Przecież LiD to nic innego jak SLD w nowej skórze.
LID to coś wiecej niz nowa skóra SLD. Ja sam nigdy nie bylem w SLD ale traz jako członek SDPL jestem w LiDzie, ludzie z PD tez nie byli wczesniej w SLD a teraz tworzą LiD. Zreszta samo SLD przez ostatnie dwa lata sporo sie zmieniło - mamuty w stylu Millera czy Oleksego od dawna sa na marginesie - tylko "tropiciele" komunizmu ciagle ich wszędzie widzą
Gość
Wysłany: 2007-09-17, 15:04
Dla mnie to była by bomba jakby Marcinkiewicz wystartował z list PO
Raczej nie skoczy w bok ma za duzo do stracenia