Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowy dom. Jakie ogrzewanie
Autor Wiadomość
frank 

Wysłany: 2016-03-07, 07:10   Nowy dom. Jakie ogrzewanie

Witam .Planuje budowe domu około 90m2 bez poddacha sam parter, i mam dylemat a mianowicie jakie ogrzewanie co zastosować ? , gaz z własną butlą czy ekogroszek .Moze ktoś sie budował i poda koszt ogrzewania , rachunku całorocznego za ogrzewanie Lpg.dodam że dom bedzie nowy i dobrze ocieplony.

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 7:16   

eco
Aktywny wyborca

Wysłany: 2016-03-07, 08:04   

Nie warto jest decydować się na ogrzewanie domu węglem... Obecnie coraz mniej osób wybiera taki rodzaj ogrzewania z uwagi na to,ze jest mało wygodne oraz drogie. Zdecydowanie lepszą opcją jest ogrzewanie domu gazem. Nowoczesne instalacje są energooszczędne. Zapoznaj się z ofertą firmy Amerigas:
http://www.amerigas.pl/pl/

Dostarcza nam obecnie gaz do domu. Na strnoie jest kilka artykułów gdzie możesz przeczytać ile zaoszczędzisz. Swoją drogą to powoli w Polsce wchodzą dyrektywy o zakazie stosowania piecy węglowych tak więc jesli sobie taki wstawisz to może się okazać,że w przyszłości będziesz musiał go wymienić.

tola_ 

Wysłany: 2016-03-14, 12:04   

Jeżeli dom będzie ocieplony i budowany przy użyciu nowoczesnych technologii pomyślcie o zainstalowaniu wentylacji mechanicznej z wymiennikiem ciepła. Rekuperacja daje duże oszczędności w eksploatacji domu, na ogrzewaniu zaoszczędzicie nawet 30%. www.ecocomfort.pl Zapoznaj się z tym artykułem na tej stronie, z własnego 3 letniego doświadczenia wiem, że to inwestycja warta swoich pieniędzy.

sylwia_

Wysłany: 2016-03-31, 13:31   

my mamy co

marlon

Wysłany: 2016-07-08, 10:08   

Rekuperacja to dobre rozwiązanie, ale nie każdego stać, w większości domach spotyka się co. Budowa domu to duża inwestycja, także takich decyzji nie warto podejmować pochopnie, bo będzie to decydować o komforcie mieszkania. Jakby ktoś z Was szukał fachowców na terenie województwa warmińsko-mazurskiego, zobaczcie sobie stronę http://www.ciechbud-dzialdowo.pl/oferta/ oni realizują nawet trudne projekty budowlane.

Heysha

Wysłany: 2016-11-13, 18:08   

W obecnych czasach mamy o tyle dobrze, że dzisiaj możemy wybierać spośród wielu najróżniejszych rozwiązań w dziedzinie ogrzewania. Dla wielu ciekawą alternatywą są nowoczesne kominki i wcale mnie to nie dziwi. Takie konstrukcje wyraźnie staniały i dają ten niesamowity, żywy płomień w salonie, o którym wielu z nas marzy :razz:

Lisia

Wysłany: 2017-03-09, 12:10   

Bardzo dobrym pomysłem jest ogrzewanie za pomocą kominka. Takie instalacje oferuje sklep Kominki Vecotr http://sklep.kominki-vector.pl/ . Najlepiej się z nimi skontaktować aby dobrac odpowiednie ogrzewanie do wielkości domu. Firma oferuje także montaż i serwis sprzedawanych instalacji.

Odpowiedz do tematu