Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Radykalizm a Efektywność
Autor Wiadomość
Hetman417 

Wysłany: 2013-12-09, 19:25   Radykalizm a Efektywność

Centrum jest to grupa partii która nic nie robi dąży do małych zmian które są przyczyną nie zadowolenia wśród ludność.Mądra partia jest umiarkowana w czasie pokoju lub postępu gospodarczego czy dyplomatycznego.Polska potrzebuje partii , która weźmie się do reform głeboko strukturalnych w samej administracji bo sprawna administracja to sprawne państwo.Prawica dąży do jedności narodu i dba o Naród a lewica o społeczeństwo które jest nie trwałe czyli reformy lewicowe są zadowalające na początku a nieużyteczne w poźniejszym okresie natomiast prawica na odwrót .Sprawny naród to władza zdecydowana i stanowcza.
Monarchia jest dobra pod względem jaki jest król ale króla łatwiej zmienić niż rząd , co powinna kontrolować specjalna służba, lecz na nasze czasy proponuje chociaż zwiększenie władzy prezydenta i ograniczyć biurokracje.Strata pracy przez bez użytecznych urzędasów jest czymś dobry czyli wreście mogą się zając sprawami , pracą produktywną , efektywną.Nie bójmy się radykalizmu bo on zawsze prowadzi do czegoś.

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 17:20   

heavy
Aktywny wyborca

Wysłany: 2013-12-10, 11:04   

Tylko jaka jest gwarancja że mniejsza ilość urzędników poprawi sprawność administracji czyli państwa.
Bo chyba nikt nie ma wątpliwości,że są potrzebni. Czy mniej czy więcej sprawa do dyskusji.
Na pewno do pełnej ich efektywności jeszcze daleko!

kaminiak33 
Radny miejski

Wysłany: 2013-12-10, 22:59   Re: Radykalizm a Efektywność

Hetman417 napisał/a:
Centrum jest to grupa partii która nic nie robi dąży do małych zmian które są przyczyną nie zadowolenia wśród ludność.Mądra partia jest umiarkowana w czasie pokoju lub postępu gospodarczego czy dyplomatycznego.Polska potrzebuje partii , która weźmie się do reform głeboko strukturalnych w samej administracji bo sprawna administracja to sprawne państwo.Prawica dąży do jedności narodu i dba o Naród a lewica o społeczeństwo które jest nie trwałe czyli reformy lewicowe są zadowalające na początku a nieużyteczne w poźniejszym okresie natomiast prawica na odwrót .Sprawny naród to władza zdecydowana i stanowcza.
Monarchia jest dobra pod względem jaki jest król ale króla łatwiej zmienić niż rząd , co powinna kontrolować specjalna służba, lecz na nasze czasy proponuje chociaż zwiększenie władzy prezydenta i ograniczyć biurokracje.Strata pracy przez bez użytecznych urzędasów jest czymś dobry czyli wreście mogą się zając sprawami , pracą produktywną , efektywną.Nie bójmy się radykalizmu bo on zawsze prowadzi do czegoś.

Cytat:
Polska potrzebuje partii , która weźmie się do reform głeboko strukturalnych w samej administracji bo sprawna administracja to sprawne państwo.

nie wiem czy Ty Hetman , MYŚLISZ czy tylko PISZESZ :mrgreen: zresztą nie tylko Ty , po kuktasa WAM partie , czy WAMI musi ktoś RZĄDZIĆ :?: :?: :?: :?: :?:

http://forum.e-polityka.p...busa-vt4580.htm

teraz słówko o administracji , przez co jest tylu urzędników :?: przez tych KRETYNÓW KTÓRYCH WYBIERACIE :mrgreen: to oni tworzą PRAWO I PRZEPISY na cholerę tego tyle :?: żeby zrobić z WAS NIEWOLNIKÓW :mrgreen:

dziesięć przykazań Bożych :!: :!: :!: :!: tyle wystarczy żeby ci którzy je przestrzegają trafili do "nieba" :mrgreen: dlaczego nie można ograniczyć tego PRAWA I PRZEPISÓW do niezbędnego MINIMUM :?: :?: :?: :?: wtedy wszystko jest PROSTE I ZROZUMIAŁE DLA WSZYSTKICH nie potrzeba tylu urzędników przez co jest TANIEJ :mrgreen:

to proste jak wiecie co :mrgreen: i zależy tylko od WAS

dobranoc :wink: to do poduchy http://www.youtube.com/wa...ature=endscreen

MYŚLENIE NIE BOLI :smile:

http://ciekawa-ferajna.cb...ad.php?tid=1254

heavy
Aktywny wyborca

Wysłany: 2013-12-11, 09:56   

Powiedz mi kolego tylko jedną rzecz.
Czy takie rozwiązania które proponujesz gdzieś już funkcjonują, ktoś już to gdzieś wprowadził i działa???

A gówno!!!!

Bo nawet u zulusów,bambusów i innych indian ktoś rządzi i są frakcje.

kaminiak33 
Radny miejski

Wysłany: 2013-12-11, 15:18   

heavy napisał/a:
Czy takie rozwiązania które proponujesz gdzieś już funkcjonują, ktoś już to gdzieś wprowadził i działa???

A gówno!!!!

witam BEZMYŚLNA ISTOTO , NIEWOLNIKU :mrgreen:

kiedyś ludzie latali z gołymi dupami , teraz latają w kosmos , TY DALEJ LATASZ Z GOŁĄ DUPĄ

kiedyś musi być ten pierwszy raz , ale DLA CIEBIE TO ZA TRUDNE , TOBĄ MUSI KTOŚ RZĄDZIĆ I ZA CIEBIE MYŚLEĆ :mrgreen:

Hetman417 

Wysłany: 2013-12-11, 20:35   

PRZEPRASZAM BARDZO
Pan mówi tak jakby to nie od Pana zależało , Pan też jest wyborcą co tu się panu nie podoba .
Chyba że jest Pan lewakiem.A KAMIANIAK KOGO WYBIERA?

tyle wystarczy żeby ci którzy je przestrzegają trafili do "nieba" :mrgreen: dlaczego nie można ograniczyć tego PRAWA I PRZEPISÓW do niezbędnego MINIMUM :?: :?: :?: :?: wtedy wszystko jest PROSTE I ZROZUMIAŁE DLA WSZYSTKICH nie potrzeba tylu urzędników przez co jest TANIEJ :mrgreen:
I TAK TEŻ WŁAŚNIE MÓWIŁEM CO SIĘ NIE PODOBA

kaminiak33 
Radny miejski

Wysłany: 2013-12-11, 22:12   

Hetman417 napisał/a:
PRZEPRASZAM BARDZO
Pan mówi tak jakby to nie od Pana zależało , Pan też jest wyborcą co tu się panu nie podoba .
Chyba że jest Pan lewakiem.A KAMIANIAK KOGO WYBIERA?

tyle wystarczy żeby ci którzy je przestrzegają trafili do "nieba" :mrgreen: dlaczego nie można ograniczyć tego PRAWA I PRZEPISÓW do niezbędnego MINIMUM :?: :?: :?: :?: wtedy wszystko jest PROSTE I ZROZUMIAŁE DLA WSZYSTKICH nie potrzeba tylu urzędników przez co jest TANIEJ :mrgreen:
I TAK TEŻ WŁAŚNIE MÓWIŁEM CO SIĘ NIE PODOBA

tylko to że Ty Hetman do tego potrzebujesz partii , a czy PARTIA CI W TYM POMOŻE :?:

Cytat:
Polska potrzebuje partii , która weźmie się do reform głeboko strukturalnych w samej administracji bo sprawna administracja to sprawne państwo.

partia to nie powietrze można bez niej żyć :mrgreen:

heavy
Aktywny wyborca

Wysłany: 2013-12-12, 10:30   

kaminiak33 napisał/a:
heavy napisał/a:

A gówno!!!!

kiedyś ludzie latali z gołymi dupami , teraz latają w kosmos , TY DALEJ LATASZ Z GOŁĄ DUPĄ

kiedyś musi być ten pierwszy raz , ale DLA CIEBIE TO ZA TRUDNE , TOBĄ MUSI KTOŚ RZĄDZIĆ I ZA CIEBIE MYŚLEĆ :mrgreen:

A może zamiast pieprzyć głupoty odpowiesz czy gdzieś takie rozwiązania już działają!!!!!
Mi żadna partia nie jest potrzebna, niech to się nazywa jak chce, ale ktoś tym wszystkim musi zawiadywać!!!!
Chyba że ty, WOLNA I MĄDRA ISTOTO znasz się na wszystkim i możesz bez problemu pokierować wszystkimi działami gospodarki i strukturami państwa.

Hetman417 

Wysłany: 2013-12-12, 14:58   

Celem tego wątku nie był plan zmian w administracji lecz zastanowienie się nad efektywnąścią poszczególnych partii a to był tylko przykład a ty się tego uczepiłeś.Chodziło o radykalność zmian a ich efektywność i zadowolenie społeczeństwa .Omówienie poszczególnych frakcji i kiedy one są dobre.Może za bardzo powiększyłem ten przykład i mógł się wydawać wątkiem głównym ale to z innej beczki

heavy
Aktywny wyborca

Wysłany: 2013-12-13, 10:01   

Hetman417 napisał/a:
Celem tego wątku nie był plan zmian w administracji lecz zastanowienie się nad efektywnąścią poszczególnych partii..................................

OK. Ale jak widzisz niektórzy kwestionują w ogóle konieczność istnienia partii!

kaminiak33 
Radny miejski

Wysłany: 2013-12-13, 21:36   

heavy napisał/a:
kaminiak33 napisał/a:
heavy napisał/a:

A gówno!!!!

A może zamiast pieprzyć głupoty odpowiesz czy gdzieś takie rozwiązania już działają!!!!!
Mi żadna partia nie jest potrzebna, niech to się nazywa jak chce, ale ktoś tym wszystkim musi zawiadywać!!!!
Chyba że ty, WOLNA I MĄDRA ISTOTO znasz się na wszystkim i możesz bez problemu pokierować wszystkimi działami gospodarki i strukturami państwa.

Cytat:

nie istnieją , ale napisałem Ci wyżej kiedyś musi być ten pierwszy raz...

Cytat:

tak i tu się z Tobą zgodzę , ktoś musi , ale niech ten KTOŚ odpowiada za to...

ja odniosłem się do partii i uważam je za niepotrzebne , bo one tylko NAS KOSZTUJĄ A ZA NIC NIE ODPOWIADAJĄ...MAJĄ NAS WSZYSTKICH W DUPIE....DZIELĄ

Cytat:

powiem tak uj im w buty za takie kierowanie :evil:

to tyle :smile:

heavy
Aktywny wyborca

Wysłany: 2013-12-14, 21:02   

Że uj im w buty i w inne części ciała to już wiem od ciebie od dawna!!!!
Ale kto zamiast??????????????????

Odpowiesz w końcu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bo to, że jednak będzie to jakaś partia to na 100%

kaminiak33 
Radny miejski

Wysłany: 2013-12-14, 22:49   

heavy napisał/a:

wiesz jesteś upierdliwy jak moja żona , mnie to rybka czy to będzie jakaś partia , czy KTOŚ , z tą różnicą że ja oczekuję odpowiedzialności za to co ten "X" robi , Tobie to najwyraźniej nie przeszkadza i tym się różnimy :wink:

czy taka odpowiedź Ci wystarczy :?:

to teraz ja mam do Ciebie pytanie , czego Ty byś oczekiwał od tego "Xsa" :?: :?:

bo jedyne co wiem od Ciebie to to że ktoś musi Tobą rządzić :smile:

heavy
Aktywny wyborca

Wysłany: 2013-12-15, 20:59   

kaminiak33 napisał/a:
heavy napisał/a:

wiesz jesteś upierdliwy jak moja żona , mnie to rybka czy to będzie jakaś partia , czy KTOŚ , z tą różnicą że ja oczekuję odpowiedzialności za to co ten "X" robi , Tobie to najwyraźniej nie przeszkadza i tym się różnimy :wink:

czy taka odpowiedź Ci wystarczy :?:

to teraz ja mam do Ciebie pytanie , czego Ty byś oczekiwał od tego "Xsa" :?: :?:

bo jedyne co wiem od Ciebie to to że ktoś musi Tobą rządzić :smile:

No i już prawie zaczynamy normalnie rozmawiać, super.
Ja też zdecydowanie jestem za tym aby ci u steru (urzędnik w gminie czy minister) byli odpowiedzialni za decyzje i mało tego, ponosili konsekwencje tych decyzji.
To zdecydowanie jest do zmiany!!! W tej chwili jedyne co możemy zrobić to odpowiednio ocenić ich (tych w gminie i w rządzie) w najbliższych wyborach!!
A co do mnie to rządzić mną nie musi nikt, bo od ładnych paru lat rządzę się sam!!
Chciałbym jednak aby sprawnie działała szkoła, szpital, policja, urząd itd. A tam są ludzie i skąś się wzięli!!

kaminiak33 
Radny miejski

Wysłany: 2013-12-15, 23:06   

heavy napisał/a:

No i już prawie zaczynamy normalnie rozmawiać, super.
Ja też zdecydowanie jestem za tym aby ci u steru (urzędnik w gminie czy minister) byli odpowiedzialni za decyzje i mało tego, ponosili konsekwencje tych decyzji.
To zdecydowanie jest do zmiany!!! W tej chwili jedyne co możemy zrobić to odpowiednio ocenić ich (tych w gminie i w rządzie) w najbliższych wyborach!!
A co do mnie to rządzić mną nie musi nikt, bo od ładnych paru lat rządzę się sam!!
Chciałbym jednak aby sprawnie działała szkoła, szpital, policja, urząd itd. A tam są ludzie i skąś się wzięli!!

wiesz Heavy tego bez zamiany zasad nie zmienisz :cry:

http://forum.e-polityka.pl/-vt4593.htm#85174

Najważniejsze przy wyborze są ZASADY do których ten wybrany musi się dostosować , a wtedy nawet jak wybierzemy złodzieja , oszusta , możemy go odwołać nie tak jak jest teraz , wybieramy i nawet oszukiwani , okradani nie mamy nic do powiedzenia , bo oszust itd ustalił ZASADY , które pozwalają na jego bezkarność :evil:

a do tego WYBORY ich nie zmuszą , to ONI ustalili dotychczasowe zasady , piszą prawo , ustalają przepisy , jeśli to się nie zmieni i ludzie nie zrozumieją że tylko MY WSZYSCY możemy to zrobić , to dalej tylko będziemy mogli sobie o tym pogadać nic więcej...

Odpowiedz do tematu