Z tego co możemy zauważyć to stosunki Polski i Rosji nie są za dobre, sami widzimy jak to wygląda w mediach, Polacy nie przepadają za Rosjanami i ma to pewnie podłoże Historyczne. Może kiedyś wszystko się poprawi i ruszy w dobrym kierunku.
Na poziomie Państwo - Państwo wiadomo jak duża jest Rosja a jak mała Polska. natomiast na poziomie czysto ludzkim moim zdaniem jest sporo sympatii między nami i Rosjanami.
jan21
Wysłany: 2014-05-20, 09:56
Jest gorzej, byłem ostatnio w Moskwie po 11 listopada i po tych wydarzeniach z pod Ambasady Rosji (petardy, spalona budka policyjna przy ogrodzeniu).
Nie wiem jak teraz jest po aneksji Krymu. Ale już wtedy dało się odczuć chłód podczas rozmów luźnych towarzyskich czy też biznesowych. Po pytanie: Skąd jesteś?- aha z Polski to zmieniało się diametralnie nastawienie drugiego rozmówcy.
_________________ Im mniej polityki, tym więcej wolności - Hannah Arendt
Casher
Wysłany: 2014-05-21, 07:00
u nas w Rosji mamy dwa główne problemy i oba zaczynają się na literę "d" to jest "drogi" i "dupaki"...
Moskwa drogi są dobre, ale dupki więcej niż w pozostałej części Rosji)))
Bardzo mi przykro, że wy miałeś możliwość poznać się z dupkami z Moskwy )))
a te dupki nie tylko nie lubią Polaków, w ten sam sposóbem i nie lubią Rosjan, Białorusinów i Ukraińców, Żydów itp... po prostu dlatego, że są dupki)))
o problemy około ambasady rosyjskiej w ubiegłym roku już jasno, że to dzieło zwykłych Polskich dresiarzów.
Casher
Wysłany: 2014-08-12, 11:34
[quote="Wasul" embargo na jabłka nie pomagają poprawie stosunków.[/quote]
a w czym problem? z jabłek można zrobić calvados (bimber jabłkowy) i sprzedać w Rosji ))
więcej pieniędzy można zarobić ))
z mięsem, szkoda, trudniej ((( ale z tego powodu cena mięsa w Polsce będzie niższa!
Mam nadzieję, że w najbliższej przyszłości aby odwiedzić Warszawę i będę jeść mięso))
nie martw się o imbargo ...
przez Białoruś będzie wszystko dostarczyć do Rosji w taki sam sposób, jak wcześniej ... )))
bo surowość prawa w Rosji kompensowane nie musi go wykonanie (c)
kotulek86
My, to sobie możemy Rosji nie lubić. Putin ma nas za nic. Jestem przekonana, że gdyby tylko coś do głowy mu przyszło, to bez wahania by ruszył na potężną Polskę. Nawet NATO by nam nie pomogło. Głowic nuklearnych Rosja ma tyle samo.
Polska obchodzi embargo Putina. Nasze jabłka, mięso i inne towary pojadą do Rosji przez Turcję?
Polska obchodzi embargo Putina. Nasze jabłka, mięso i inne towary pojadą do Rosji przez Turcję? - niezalezna.pl
foto: twitter.com/HenryLiuForex
Pojawiło się światełko w tunelu. Gdy Rosja zakazuje sprowadzania kolejnych polskich produktów, pomocną dłoń wyciąga Turcja. Ambasador tego kraju w Polsce - Yusuf Ziya Özcan – zaproponował, że Turcja może eksportować do Rosji towary z Polski – informuje „Puls Biznesu”. http://niezalezna.pl/5826...ji-przez-turcje
Białoruś też chce na tym embargu zarobić
_________________ tak jak w Media Markt - nie dla idiotów...