Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Złote usta po raz 11

Twoja nominacja srebrnych ust 2006
1. Tadeusz Cymański
12%
 12%  [ 1 ]
2. Piotr Gadzinowski
50%
 50%  [ 4 ]
3. Zyta Gilowska
0%
 0%  [ 0 ]
4. Jarosław Kaczyński
37%
 37%  [ 3 ]
5. Bronisław Komorowski
0%
 0%  [ 0 ]
6. Andrzej Lepper
0%
 0%  [ 0 ]
7. Janusz Maksymiuk
0%
 0%  [ 0 ]
8. Stefan Niesiołowski
0%
 0%  [ 0 ]
9. Waldemar Pawlak
0%
 0%  [ 0 ]
10. Wojciech Wierzejski
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 8
Wszystkich Głosów: 8

Autor Wiadomość
Fang 

Wysłany: 2007-01-28, 03:33   Złote usta po raz 11

http://www.polskieradio.pl/trojka/srebrneusta/

Cytat:
Nominowani w tej edycji plebiscytu:

1. Tadeusz Cymański -"Ja przede wszystkim wystąpię w obronie nocy, bo jest powiedzenie, że noc jest przyjaciółką kochanków i złodziei (śmiech na sali ). Tak, że noc nie jest niczym złym. Zależy do czego jest użyta. I częściej noc ludzi łączy niz dzieli ( śmiech...). "

2. Piotr Gadzinowski -" Panie Marszałku, Wysoka Izbo, w Hongkongu ( śmiech na sali, brawa ). Panie Marszałku, gdybym powiedział pomidor to rozumiem ( "dobrze" - marszałek M.Jurek ), ale powiedziałem Hongkong (śmiech). Być może posłowie Prawa i Sprawiedliwości nie wiedzą co to jest Hongkong (śmiech i brawa), ale gdyby się położyli na kuli ziemskiej ( " nie, panie pośle, panie pośle, naprawdę, żarty powinny być krótkie. Proszę zadać pytanie...). Panie Marszałku zadaję pytanie ( śmiech ). Panie Marszałku, Wysoka Izbo ( śmiech ) w Hongkongu istnieje urząd antykorupcyjny..."

3. Zyta Gilowska -"Oświadczam, że nigdy nie byłam księdzem".

4. Jarosław Kaczyński - "Żadne krzyki, płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne ( śmiech, brawa ) - przepraszam bardzo : że białe jest czarne, a czarne jest białe. Przepraszam bardzo."

5. Bronisław Komorowski - "Czujemy się oczywiście z jednej strony lekko zdradzeni po raz trzeci, ale przede wszystkim czujemy, że mamy już pełną jasność. To co było troszkę ukrytą formą związku - to był związek nie do końca formalny, lekko pachnący konkubinatem - teraz jest - już rozumiem podpisana intercyza małżeńska i za chwilę stanie się legalnym związkiem. Życzymy powodzenia młodej parze i Jarosławowi Kaczyńskiemu i Andrzejowi Lepperowi. Szczęść Boże na nowej drodze życia."

6. Andrzej Lepper -"Ja rozumiem, że każda sroczka swój ogonek chwali, i PiS ma do tego prawo, natomiast są w tym układzie trzy sroczki i trzy ogonki trzeba chwalić. A nie tylko jeden ( brawa)."

7. Janusz Maksymiuk- "Mówienie o ubóstwie w sensie takim w jakim to było nam przedstawione to tak jakby lekarz weterynarii konia dobrym słowem leczył. A tu potrzeba lekarstwa, maści, a nie mówić o tym."

8. Stefan Niesiołowski- "Atrakcyjna chłopka ograła Metternicha i pierwszego stratega Rzeczypospolitej. To bardzo często zresztą się w historii zdarzało, że chłop ograł jakiegoś takiego cwanego, powiedzmy poborcę podatkowego."

9. Waldemar Pawlak- "Jestem inżynierem samochodowym i dzisiaj się dowiedzieliśmy, że jedziemy 6 miesięcy bez trzymanki i jeszcze bez silnika. Jeżeli teraz jest silnik potrzebny to trzeba się dobrze przyjrzeć i dobrze rozejrzeć , żeby ten silnik miał w sobie moc. Żeby nie wybrać takiego, który będzie tylko warczał."

10. Wojciech Wierzejski -"Platforma myślała, że już jest w ogródku, już wita się z gąską, a gąska zawinęła się, no i po prostu Platforma jest bez gąski. To jest gąska polityczna. Rozegrała się na całego, rozkraczyła i teraz siedzi zdziwiona."

Mój typ to numer drugi, mam słabość do głosu pana Gadzinowskiego, na 'żartach' wklejalem kiedys cały klip z przemowienia- dla mnie mistrzostwo (równiez byłem przeciw powstaniu CBA, efekty pracy z resztą widać).
Zapraszam do głosowania.

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 21:26   

sparrow88 
Działacz rady osiedlowej

Wysłany: 2007-01-28, 09:25   

Misza, masz jeszcze tego linka do przemówienia Gadzinowskiego? Jeśli tak to wklej go tutaj bo imho filmik jest deczko śmieszniejszy od mp3.

Misza 
Wojewoda
Dzielnicowy:)

Wysłany: 2007-01-28, 10:30   

http://www.youtube.com/wa...related&search=

Gość

Wysłany: 2007-01-28, 11:24   

Głos na głównego PiSiorka Kaczyniaka bo politycy nie mają poczucia humoru co on swoją wypowiedzią doskonale udowodnił. Gdy już jednak pokuszą się o dowcip jest on średnio śmieszny albo jego zabawność bierze się nie z treści lecz nieumiejętnego doboru słów i całego koślawe gowizerunku polityka (Mr. Maxymiuk).

Uważam jednak że poseł Cymański powinien dostać nagrodę za całokształt twórczości bo jego wyobraźnia jest przeogromna a umiejętność wplatania przysłów w wypowiedzi godna pozazdroszczenia przy tym jego gestykulacja, mimika i próba szarmanckiego zachowania naprawdę dają komiczny efekt. Mój ulubiony PiSiorek, że się tak wyraże ;) I mówie to bez ironii.

Misza 
Wojewoda

Wysłany: 2007-01-28, 11:52   

Co do Cymańskiego to jak słucham jego wiejskich przydługich tyrrrraaad na tematy wszelakie okraszone taką ludową mądrością chłopka roztropka to mi się na wymioty zbiera. W dodatku raz widziałem go paradującego po hotelu Sejmowym w różowym kreszowym dresie i od tego czasu mam głęboki uraz.

Gość

Wysłany: 2007-01-28, 11:56   

Misza napisał/a:
W dodatku raz widziałem go paradującego po hotelu Sejmowym w różowym kreszowym dresie i od tego czasu mam głęboki uraz.

:grin: Jest z tym jakiś filmik/zdjęcie? :lol:

Antherdil 
Wojewoda
anarchokapitalista

Wysłany: 2007-01-28, 12:33   

Rzeczyiście wypowiedź posła Gadzinowskiego (może mi ktoś wytłumaczyć dlaczego ten Honkong tak rozbawił Wysoką Izbę?) jest z ww. najzabawniejsza.

Dr Chavez 
Wojewoda

Wysłany: 2007-01-28, 12:52   

Tez tego nie rozumiem.cymanski jest zdecydowanie najwiekszym klaunem :mrgreen: .

Gość

Wysłany: 2007-01-28, 12:53   

mnie rozwala osobiscie wypowiedz naszego premiera...nie wiem dlaczego ale kurcze tak to fajnie zostalo powiedziane wszsytko pasuje do ich polityki, im sie nie da przetlumaczyc... oni wiedza swoje :)

Antherdil 
Wojewoda
anarchokapitalista

Wysłany: 2007-01-28, 12:55   

Dr Chavez napisał/a:
cymanski jest zdecydowanie najwiekszym klaunem
Mnie zachwyca Jego ludowa mądrość (bez krztyny ironii to piszę) on zna tyle przysłów, powiedzeń...

sparrow88 
Działacz rady osiedlowej

Wysłany: 2007-01-28, 13:07   

Chyba dlatego że zabrzmiało to jak "Hą Kąg". No i ten jego nieszczęsny głos :)

Gość

Wysłany: 2007-01-28, 13:15   

no no cymanski tez jest niezly ;]

sparrow88 
Działacz rady osiedlowej

Wysłany: 2007-01-28, 13:16   

ups, post się dwa razy wysłał. do usunięcia.

Fang 

Wysłany: 2007-01-28, 15:28   

Wczoraj godzinę szukałem całej wypowiedzi p. Gadzinowskiego, bez powodzenia niestety, jakkolwiek wydaje mi się, że smiech wzbudziła zarowno wymowa jak również kontekst wypowiedzi. Otóż SLD było przeciwne temu urzędowi, a powoływanie się na Chrl wydaje się być trochę nie na miejscu :wink:

Misza 
Wojewoda

Wysłany: 2007-01-29, 17:21   

Jednak Gadzinowski wygrywa na całej lini :mrgreen:
Zobaczcie sobie Metro:d

[ Dodano: 2007-01-29, 17:23 ]
http://www.youtube.com/wa...related&search=

Albo miks:D

Odpowiedz do tematu