Kurcze na prawdę po raz pierwszy od jakiegoś czasu skłaniam się ku temu, aby w dzień wyborów wyjechać sobie gdzieś nad wodę i olać głosowanie. Po ostatnim razie jak wybierałem "mniejsze zło" do tej pory piecze mnie ręka, którą stawiałem krzyżyk na karcie wyborczej.
_________________ Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju!
Przed rozpoczęciem kampanii raczej nie miałem wątpliwości, że w drugiej turze zagłosuję na kandydata PO, jednak antykampania przeprowadzona przez p. B.Komorowskiego do spółki z ujadającymi pieskami, znanymi też jako dyplomatołki (Wajda, Bartoszewski), sprawiła że wyborczy weekend numer dwa spędze prawdopodobnie daleko od miejsca potencjalnego głosowania
_________________ "Wolność oznacza prawo do twierdzenia, że dwa i dwa to cztery" - George Orwell
Zobaczymy jak to się rozwinię, oby tylko historia znowu nie zatoczyła koła jak to było 5 lat temu, gdy I turę wygrał Tusk, a II wygrał ś.p. L. Kaczyński. Na pewno zagłosuje na Komorowskiego, bo wg mnie raczej on jest tym "mniejszym złem" niż J. Kaczyński.
Co prawda w pierwszej turze poparłem tego seksistę Korwina, ale w drugiej przynajmniej częściowo się zrehabilituję i oddam głos na kandydatkę niesłusznie pomijaną, bo niezwykle popularną - Niską Frekwencję!
_________________ Społeczeństwo - rzecz, którą definiują jako organizm nieposiadający kształtu fizycznego, nadistota nie zamieszkująca w nikim konkretnym, a zarazem zamieszkująca we wszystkich oprócz ciebie.
Ayn Rand
No przecież to Ty cały czas twierdzisz, że słowa są bardziej istotne od czynów i twierdzisz, że Komorowski to liberał mimo, że jego sztab przez pół godziny stara się nam udowodnić jak bardzo jest lewicowy.
No przecież to Ty cały czas twierdzisz, że słowa są bardziej istotne od czynów i twierdzisz, że Komorowski to liberał mimo, że jego sztab przez pół godziny stara się nam udowodnić jak bardzo jest lewicowy.
Komorowski to żaden liberał, ale jest na pewno bardziej liberalny od Kaczyńskiego. A udowadnianie lewicowości pokazuje Kaczyński. Musisz to przyznać.