Kto powinien zostać prezesem Polskiego Związku Piłki Nożnej??? Moim zdaniem najlepszym kandydatem w tej chwili byliby albo Zbigniew Boniek albo Adam Olkowicz.
_________________ Przeżyliśmy trzy zabory, przeżyjemy i Kaczory...
Jakoś żaden mi nie leży... jedni piłę kopali, drudzy sędziowali, kolejni byli działaczami a żaden nie był menadżerem w prywatnej firmie, bo według mnie tylko tacy się nadają. Będą piłkę traktowali jako produkt do wypromowania i sprzedaży nie oglądając się na "bo się zasłużył".
Będą piłkę traktowali jako produkt do wypromowania i sprzedaży nie oglądając się na "bo się zasłużył".
Ja zawsze powtarzam że za zasługi należy ordery przyznawać. Wkurzało mnie gdy po tym jak Janas nie powołał Dudka, Frankowskiego i Kłosa na mistrzostwa świata, wszyscy krzyczeli że powinni jechać bo zasłużyli na to w eliminacjach. A ja jestem innego zdania. Jechać powinni tylko aktualnie najlepsi. Myślę że z nimi czy bez nich w składzie Polska i tak by się skompromitowała. Zresztą Dudek i tak by się nie przydał bo Artur Boruc był akurat najmocniejszym ogniwem tego zespołu...
Wkurzało mnie gdy po tym jak Janas nie powołał Dudka, Frankowskiego i Kłosa na mistrzostwa świata, wszyscy krzyczeli że powinni jechać bo zasłużyli na to w eliminacjach. A ja jestem innego zdania. Jechać powinni tylko aktualnie najlepsi.
Nie no, w sumie masz rację. Pojechali najlepsi, rozegrali trzy mecze i wrócili do domu, więc o co właściwie chodzi z tym Janasem ?
Gość
Wysłany: 2007-06-06, 07:34
Jestem piłkarzem i dla mnie co do drużyny narodowej to chyba za mało trenują.Została mi już liga amatorska ale za moich czasów treningi były długie i męczące ale po jakimś czasie moje nogi były najszybsze w III lidze:)Co do prezesa PZPN to może Leo?Jak on przeżywa mecze to Janas nie potrafił.A skoro tak mu zależy na drużynie to jak dostanie parę złoty za prowadzenie PZPN też się postara.No bo Listkiewicz pokazał że jes tylko złotuwą .A że nie chciał odejść po dobroci i narażał nas na restrykcje ze strony UEFA to upadł nisko.
Pojechali najlepsi, rozegrali trzy mecze i wrócili do domu, więc o co właściwie chodzi z tym Janasem ?
Takich "najlepszych" po prostu mieliśmy!!! Chcesz powiedzieć że grzejący ławę gdzieś na hiszpańskich peryferiach Frankowski okazał by się zbawcą tego zespołu? Nie wygłupiaj się. Do Korei i Japonii Engel zabrał wszystkich, którzy grali w eliminacjach oprócz Iwana i co było? Wypadliśmy jeszcze gorzej niż teraz, bo na tych mistrzostwach skomromitowaliśmy się raz (z Ekwadorem). Z Niemcami i Kostaryką zagraliśmy przyzwoicie. Przypominasz sobie jak było w Azji? Gdy ze Stanami Zjednoczonymi zagrali rezerwowi okazało się, że gdyby grali od początku, to nie wykluczone że zaszlibyśmy nawet do ćwierćfinału...
Najbardziej jednak wkurza mnie postawa pseudo-redaktorów typu Kołtoń czy Borek... Gdy Janas nie powołał na mistrzostwa Dudka, lamentowali że go nie powołał. Gdy w pierwszym meczu eliminacji Benhaker powołał Dudka, a ten się kompletnie skompromitował w potyczce z Finlandią, ten sam Borek z tym samym Kołtoń krzyczeli czemu powołuje Dudka skoro ten grzeje ławę w Liverpoolu... Ci dwaj panowie, są dobrymi komentatorami, ale to wyjątkowo fałszywe gnidy...