Nie wiem jeszcze jakie obyczaje panuja na tutejszym Forum. Owszem, z bukietami kwiatow nikt mnie nie wital, ale tym niemniej , niezrazona, postanowilam sie przywitac ...oficjalnie. :)Politycznie? umiarkowana konserwatystka, takie spokojne Centrum. Cechy szczegolne ? bezideowa pragmatyczka.
Zainteresowania? Niemcy, polityka miedzynarodowa... i ...psychiatria.
To nie zawsze, ale bywa skorelowane.;)
Konserwatysci sa pragmatykami! Nigdy nie rozumialam dlaczego wpychano ich zawsze do szuflady z napisem " Religioznawstwo "
Dziekuje za dobre rady.
Jam niebojazliwa;)
Czołem!
Chciałem się krótko przywitać z Państwem i przedstawić. Interesuję się historią, językoznawstwem i oczywiście polityką. Pewnie najczęściej będę się produkował w tematach dotyczących stosunków polsko-niemieckich i w ogóle niemieckich, gdyż jestem zdecydowanym krytykiem wielu posunięć naszych zachodnich sąsiadów.
Możecie się też spodziewać co smaczniejszych cytatów z prasy niemieckiej, oczywiście będą one przetłumaczone na polski. Jestem ich "koneserem".
Pozdrawiam
_________________ Złapiemy ich za jaja, a oni podążą za nami sercem i rozumem - R. Nixon, prezydent USA