Jestem zwolennikiem skr?cenia ciszy wyborczej. Zamiast d?ugiej czterdziestocztero godzinnej ciszy, kt?ra wog?le nie ma sensu i wprowadza tylko niepotrzebny chaos wola?bym cisz? wyborcz? tylko w trakcie wybor?w. Czternastogodzinna cisza zupe?nie by wystarczy?a. W USA wog?le nie ma ciszy wyborczej i jest dobrze. Ca?kowite zniesienie ciszy by?oby jednak z?e. Ka?dy kto idzie do lokalu wyborczego chyba wie na kogo chce odda? sw?j g?os. Nie potrzeba wi?c wciska? mu ulotek przy lokalach wyborczych.
R?wnie? godziny prac komisji wyborczych nale?y zmieni?. Lokale powinny by? czynne od godziny 8:00 do 22:00, a nie jak obecnie od 6:00 do 20:00. Z do?wiadczenia wiem ?e mi?dzy godzin? sz?st? a ?sm? g?osuj? trzy, cztery osoby. PO pierwszek mszy zawsze jest wi?kszy ruch. Poza tym cz?onek komisji aby wyrobi? si? z otwarciem na sz?st? musi zerwa? si? w ?rodku nocy. A to i tak nie ma ?adnego sensu...
_________________ Przeżyliśmy trzy zabory, przeżyjemy i Kaczory...
Czy ja jestem cz?onkiem rz?du??? Dzi?kuje ?e mnie tak doceniasz To jest moja prywatna opinia. Robi?em par? kampanii i pracowa?em w paru komisjach wi?c wiem co? na ten temat. Cisza wyborcza w sobot? przed wyborami jest kompletn? g?upot?. Nie wiadmo po co i na co. A zmiana godzin pracy komisji mog?aby powa?nie zwi?kszy? frekwencj?!!!!!
zmiana godzin otwarcia lokali wyborczych ok, ale po co skraca? cisz?? Przynajmniej jest spok?j i ka?dy mo?e przemy?le? sw?j wyb?r bez papki obiecanek jak? serwuj? nam wszystkie, niestety ,partie
Czy jest spok?j to nie wiem. W czasie ciszy wyborczej po Kwidzynie je?dzi? samoch?d z urz?du miasta, a ludzie w nim siedz?cy w bia?y dzie? zrywali plakaty Prawa i Sprawiedliwo?ci... Wszystko na polecenie kandydata PO Kozdronia, kt?ry si? w?ciek? bo nie doceni? kwidzy?skiego PiS. Ot?? dzie? wczesniej rozklei? swoje plakaty ju? w po?udnie. Na wiecz?r mia? zaplanowany festyn, a i nie przypuscza? ?e PiS ma jeszcze jakie? plakaty. Pomyli? si?... Je?li cisza wyborcza by?aby ograniczona ka?dy mia?by mo?liwo?? walczy? do ostatniej chwili.
W czasie ciszy wyborczej po Kwidzynie je?dzi? samoch?d z urz?du miasta, a ludzie w nim siedz?cy w bia?y dzie? zrywali plakaty Prawa i Sprawiedliwo?ci... Wszystko na polecenie kandydata PO Kozdronia
Panie Marcinie, s?dz? ?e je?li taka sytuaca mia?a miejsce i s? na to ?wiadkowie zasadnym by?oby t? spraw? nag?o?ni? i przedstawi? j? wymiarowi sprawiedliwo?ci, kt?ry os?dzi winnego. Tak si? post?puje w pa?stwie prawa zamiast roznosi? plotki po ?wiecie.
Czy ty cz?owieku wiesz o czym m?wisz??? My?lisz ?e sprawy nie zg?aszali?my? I co z tego kiedy komendant policji otwarcie sympatyzuje z PO, prokurator rejonowy to samo... A PKW ma tyle takich zg?osze? ?e ich i tak nie rozpatruje... Poza tym jakby? wiedzia? co? o kwidzy?skiej rzeczywisto?ci to wiedzia?by? ?e w Kwidzynie z w?adz? mo?esz tylko przegra?. Straci? prac? (o czym przekona? si? jeden z cz?onk?w lokalnego PiS) albo by? wyszydzanym w mediach... Jedyne rzetelne media to Puls Kwidzyna i TV Vectra. Niestety docieraj? do zbyt ma?ej liczby mieszka?c?w...