Wysłany: 2015-05-17, 15:02 24.05 Wszyscy głosujemy
24.05 WSZYSCY GŁOSUJEMY
Posłuchajcie starzy i młodzi
Oto Wielki dzień nadchodzi
podnieście do góry głowy
nadchodzi dzień przełomowy!
bardzo bliski jest ten dzionek
gdy swój " tron" utraci Bronek
ale żeby tak się stało
potrzeba głosów nie malo
tak więc każdy kto chce zmian
każda Pani, każdy Pan
niech w niedzielę zagłosuje
i humor władzy zepsuje.
Raz na pięć lat taki dzień
nie zmarnuj go proszę
nie czas na przyjemny sen
ale działać trzeba.
władza w naszych rękach
i w niedzielę nie bądź leń
nie narzekaj, nie stękaj
chodź zawisną nad nami
niskie,ciemne chmury
i tak nie rezygnuj, marsz do 2 tury !
chwila wyjątkowa
i uczyńmy razem dobro to
Głośno do Was wołam
nam nie wolno dłużej spać
już za pięć dwunasta
więc obudźcie w końcu się
ludzie ze wsi, z miasta
jeśli kochasz swą Ojczyznę
i obchodzi Cię jej los
to koniecznie na Andrzeja
za dni parę oddaj głos.
Jak się zmobilizujemy
Panu " K " podziękujemy
a jesienią oczywiście
POspadają wszystkie liście
z każdego w tym kraju drzewa
my je zagrabimy
w strasznym smutku będzie Ewa
wreszcie zwyciężymy
więc kochani, siostro, bracie
jeśli Ojczyznę kochacie
weźcie udział w tych wyborach
by frekwencja była spora
jeśli jesteś niewierzący
i nie wierzysz w żadne cuda
a zależy Ci na Polsce
postaw X przy: Andrzej Duda.
Jeżeli będzie taka
większości narodu wola
serdecznie podziękujemy
strażnikowi żyrandola.
Nie wolno nam zmarnować takiej szansy
Wybierzmy Przyszłość co na imię Polska ma
I nie mów nigdy" to nie moja sprawa"
Bo ta Ojczyzna to jest Matka Twa.
Ja do głosowanie poszedłem w pierwszej turze i szczerze mówiąc w drugiej się nie wybieram. Bo dla mnie to totalnie bez znaczenia czy wygra Duda czy Komorowski. Te dwie partie omamiły społeczeństwo rysując przed nim rzeczywistość jako jedyna alternatywę PO - PIS. Nie chcesz jednych głosuj na drugich a jak zagłosujesz na kogoś innego to zmarnowałeś głos po nie sagłosowałeś PRZECIWKO którejś z tych DWÓCH partii. A dla mnie obie to jedno i to samo tylko pomalowane troszkę inaczej.
Ja do głosowanie poszedłem w pierwszej turze i szczerze mówiąc w drugiej się nie wybieram. Bo dla mnie to totalnie bez znaczenia czy wygra Duda czy Komorowski. Te dwie partie omamiły społeczeństwo rysując przed nim rzeczywistość jako jedyna alternatywę PO - PIS. Nie chcesz jednych głosuj na drugich a jak zagłosujesz na kogoś innego to zmarnowałeś głos po nie sagłosowałeś PRZECIWKO którejś z tych DWÓCH partii. A dla mnie obie to jedno i to samo tylko pomalowane troszkę inaczej.
Osobiście w tej turze nie zagłosuję "za" ale nie zagłosuje też "przeciw" mimo to pójdę na wybory i postawie krzyżyk na Dudę. Zastanawiasz się dlaczego? Sprawa ma się prosto. Jeśli prezydentem jest Komorowski i źle wykonuje swoją pracę,to niech zastąpi go Duda, kandydat który prawdopodobnie będzie jeszcze gorszy niż Komorowski. Niech ludzie widzą że wybór PiS'u niewiele zmienia a nawet pogarsza sytuacje. Czyli jeśli PO miało swoje 10 minut, PiS miało swoje 5 minut to znaczy że trzeba wybrać kogoś innego. Oczywiście....Polacy są mało pamiętliwi, ale jak nawet barana kopniesz drugi raz to za trzecim nie podejdzie pod Ciebie. Niech rządzi PiS i niech się skompromituje. Miejmy nadzieję że nie dojdzie do żadnego transferu typu (Platforma Obywatelska --> Nowoczesna.pl) bo ludzie się pogubią i nazat będzie to samo. Lepiej myśleć w ten sposób niżeli myśleć o pustym głosie. Sam nad tym myślałem i stwierdziłem że jak mam tak zrobić to szkoda mojej fatygi.
Nie jestem już żaden smarkacz,
Łeb mam pokryty siwizną.
Nie zagłosuję na Dudę
Bo zbyt cię kocham Ojczyzno!
Skąd wiem, że wybór niedobry?
Nie wierzę w zmianę oblicza
Nie chcę powrotu Ziobry,
I teczek Macierewicza.
Na Dudę nie oddam głosu!
Pamiętam, Jarka premierem,
I kpiny z demokracji
I koalicję z Lepperem.
Nie chcę mieć znów premiera
Co straszy Ruskiem i Żydem
Co ciągle dzieli Polaków
I może zaszczuć jak Blidę.
Za kłamstwa i pomówienia,
Prawdę, mgłą sztuczną okrytą
Za skłócanie rodaków
Za IV Rzeczpospolitą.
Za "Tusk ma krew na rękach",
A memu Bratu Chwała!
Za wrzaski nad trumnami
I nogę generała!
Za propagandę, która nie łączy, ale dzieli.
Za żądania pomników z kieszeni obywateli!
Za marsze z pochodniami,
Jazdę "po trupach do celu",
Za negowanie wyborów
I PROFANACJĘ WAWELU!!!!
Dziś w duszy mej zakamarkach
Odkrywam decyzji sedno:
Nie chce powrotu PiS-u,
Bo nie jest mi wszystko jedno!
jak tam po debacie Wyborcy ? ja oglądałem no nie całą ale zawsze...
hmm jedno mnie utkwiło , jak to obaj kandydaci martwią się o nasze emerytury , planują za nas ile musimy pracować żeby na starość głodem nie przymierać , dziwne w tym wszystkim jest to że nam zalecają pracę do starości ( najlepiej takiej żeby z tych emerytur nie skorzystać ) a taki polityk fakt pracujący w Brukseli (no ale też układający nam życie) dostanie tą emeryturę już od 63 roku życia i qwa nie ważne że przepracuje jedną kadencję hmm chyba pięć lat , ooooooooooo np ten gość
Startuj do europarlamentu, zostań komisarzem i tez tyle dostaniesz!!!!!
Ale najlepiej siedzieć w domu i narzekać!!!!
albo pierd...takie farmazony jak Ty
jednak masz problemy z myśleniem
Aaaaaaaaaaaaa argumentów zabrakło???
I jeszcze jedno, gdybyś tak tym komisarzem został i te 80 tyś/mieś zgarniał to już byłbyś zadowolony???
dalej pie****.... jak potłuczony
[ Dodano: 2015-05-24, 18:25 ]
Ci qwa wyjaśnię bo masz problem z czytaniem i zrozumieniem
w propozycji emerytalnej kandydatów na prezydenta masz
40 lat składkowych i wiek jakby nie liczył 67 lat - a tu 63 lata i praca tylko 5 lat (jedna kadencja )
teraz nasze podwórko wszyscy mundurowi mogą mieć emeryturę od 55 roku życia , pod warunkiem, że przepracowali 25 lat. składki na ich emeryturę płacimy my...
nooooooooooooo jak to nie są argumenty to inaczej Ciemniakowi nie wytłumaczę
Cytat:
Mundurowi, górnicy, rolnicy nie mają wypłacanej emerytury z tego, co odłożyli, ale z sutych dotacji z budżetu państwa. Ze 177 mld zł wydatków w 2011 r. na ubezpieczenia społeczne 16 mld zł otrzymali rolnicy z KRUS-u (1,3 mln emerytów i rencistów), 13 mld zł mundurowi (380 tys.) i 13 mld zł górnicy (325 tys.).
Tylko niech broń boże nie zacznie spełniać obietnic!!! Bo pójdziemy z torbami.
Niech tam grzecznie pilnuje żyrandola!!
[ Dodano: 2015-05-26, 11:43 ]
kaminiak33 napisał/a:
heavy napisał/a:
kaminiak33 napisał/a:
heavy napisał/a:
Startuj do europarlamentu, zostań komisarzem i tez tyle dostaniesz!!!!!
Ale najlepiej siedzieć w domu i narzekać!!!!
albo pierd...takie farmazony jak Ty
jednak masz problemy z myśleniem
Aaaaaaaaaaaaa argumentów zabrakło???
I jeszcze jedno, gdybyś tak tym komisarzem został i te 80 tyś/mieś zgarniał to już byłbyś zadowolony???
dalej pie****.... jak potłuczony
[ Dodano: 2015-05-24, 18:25 ]
Ci qwa wyjaśnię bo masz problem z czytaniem i zrozumieniem
w propozycji emerytalnej kandydatów na prezydenta masz
40 lat składkowych i wiek jakby nie liczył 67 lat - a tu 63 lata i praca tylko 5 lat (jedna kadencja )
teraz nasze podwórko wszyscy mundurowi mogą mieć emeryturę od 55 roku życia , pod warunkiem, że przepracowali 25 lat. składki na ich emeryturę płacimy my...
nooooooooooooo jak to nie są argumenty to inaczej Ciemniakowi nie wytłumaczę
Cytat:
Mundurowi, górnicy, rolnicy nie mają wypłacanej emerytury z tego, co odłożyli, ale z sutych dotacji z budżetu państwa. Ze 177 mld zł wydatków w 2011 r. na ubezpieczenia społeczne 16 mld zł otrzymali rolnicy z KRUS-u (1,3 mln emerytów i rencistów), 13 mld zł mundurowi (380 tys.) i 13 mld zł górnicy (325 tys.).
Przecież ja również uważam, że to są chore rzeczy. Tylko jak to zmienić?????
Na pewno nie przez negowanie wszystkiego i wszystkich. Trzeba się zaangażować. Masz teraz Kukiza i partię wkurzonych - działaj!!!! Lepszej okazji do zmian nie będzie!!!
Przecież ja również uważam, że to są chore rzeczy. Tylko jak to zmienić?????
Na pewno nie przez negowanie wszystkiego i wszystkich. Trzeba się zaangażować. Masz teraz Kukiza i partię wkurzonych - działaj!!!! Lepszej okazji do zmian nie będzie!!!
to czemu mnie tu z argumentami wyjeżdżasz i piszesz takie pierdoły "Aaaaaaaaaaaaa argumentów zabrakło??? "
co do angażowania , jakbyś był przykuty do wózka to też miałbyś z tym problem , mnie został internet , to Ty rusz dupę skoro jesteś na chodzie i Ci to przeszkadza , przynajmniej uważasz to za chore , może "Kukiz" to zmieni
_________________ tak jak w Media Markt - nie dla idiotów...