Wysłany: 2012-02-04, 23:40 Kolejny autorytet RP - Rutkowski
W 1981 ukończył Technikum Mechanizacji Rolnictwa w Sochaczewie. Następnie przez kilka lat służył w Milicji Obywatelskiej, w tym czasie należał do warszawskiego oddziału ZOMO.
W nocy z 22 na 23 lipca 2006 został zatrzymany przez funkcjonariuszy ABW, a następnie tymczasowo aresztowany, w związku z podejrzeniem m.in. o pranie brudnych pieniędzy oraz poświadczanie nieprawdy.
W czerwcu 2007 został skazany na karę 1,5 roku pozbawienia wolności przez sąd w Antwerpii, za bezprawne zatrzymanie w tym mieście poszukiwanego Polaka.
W listopadzie 2008 przed Sądem Okręgowym w Katowicach rozpoczął się jego proces karny, w związku z zarzutami dotyczącymi uczestnictwa w tzw. śląskiej mafii paliwowej.
W maju 2010 do Sądu Rejonowego w Bytomiu wpłynął akt oskarżenia przeciw niemu, w sprawie prowadzenia bezprawnej działalności detektywistycznej.
To skrót życiorysu z Wiki. Teraz nasze dziennikarzyny mają kolejny autorytet. Nawet nie wiedzą, że to jest "pan nikt" i przedstawiają go jako "detektywa"
Swoją drogą muszę potwierdzić zasłyszane kiedyś informacje jakoby Rutkowski nie siedział na "ochronce" tylko pod zwykłą celą. Jeżeli faktycznie tak było to zapewne jego życie seksualne wzbogaciło się o nowe przeżycia .
Należy tylko zaznaczyć, że Krzysztofa Rutkowskiego gwiazdą zrobił TVN. Inną sprawą jest, że szpaner był skuteczniejszy od policji i skutecznie złamał matkę zabitego dziecka. Oczywiście był też umoczony w sprawę Olewnika. Gdyby nie TVN i program "Detektyw" dalej byłby zerem.
_________________ ...
politiker
Wysłany: 2012-02-18, 17:22
Byłbym wdzięczny za informacje o wpływie Krzysztofa Rutkowskiego na wyjaśnienie sprawy śmierci Olewnika.
Byłbym wdzięczny za informacje o wpływie Krzysztofa Rutkowskiego na wyjaśnienie sprawy śmierci Olewnika.
Z tego co słyszałem , zgarnął tylko kasę nic poza tym
_________________ Moja determinacja , żeby to zmienić, jest tak WIELKA jak nasze DŁUGI.
Zostawmy naszym dzieciom nie tylko wolność i długi, zostawmy im normalność.
http://www.forum.polityka...opic.php?t=5249
Propozycja sprawiedliwego systemu emerytalnego.
kaminiak33 napisał/a:
Z tego co słyszałem , zgarnął tylko kasę nic poza tym
Otóż to. Wyłudził od rodziny kilkaset tysięcy złotych i tyle go widzieli. Może i chciał sprawę wyjaśnić (tak jak swego czasu złapać w Iraku Saddama Husejna ) ale kiedy okazało się, że jest to nie na rączkę jego byłym koleżkom z ZOMO i SB to odpuścił. Kasy już nie oddał bo by mu serce pękło gdyby musiał zwolnić ze dwóch goryli z kałachami.
ale kiedy okazało się, że jest to nie na rączkę jego byłym koleżkom z ZOMO i SB to odpuścił. Kasy już nie oddał bo by mu serce pękło gdyby musiał zwolnić ze dwóch goryli z kałachami.
Cała ta jego "FIRMA" to kolesie z ZOMO i SB , teraz to pewnie ich synowie , taki kArwa rodzinny biznes . ZNIKAJĄCA kasa to GWÓŹDŹ programu tego "MAGIKA"
_________________ Moja determinacja , żeby to zmienić, jest tak WIELKA jak nasze DŁUGI.
I pomyśleć, że gdyby TVN nie zrobił z niego gwiazdy to dziś byłby nikomu nieznanym zerem. Mógłby prowadzić co najwyżej agencję ochroniarską zatrudnianą do ochraniania meczu podwyższonego ryzyka w mazowieckiej A-klasie Wicher Kobyłka-Wilga Garwolin.
I pomyśleć, że gdyby TVN nie zrobił z niego gwiazdy to dziś byłby nikomu nieznanym zerem. Mógłby prowadzić co najwyżej agencję ochroniarską zatrudnianą do ochraniania meczu podwyższonego ryzyka w mazowieckiej A-klasie Wicher Kobyłka-Wilga Garwolin.
"Huragan Wołomin" , tam raczej nie , bo by mu DUPĘ odstrzelili z procy ( naście lat temu na pewno)
http://wiadomosci.onet.pl/sprawa-madzi,temat.html
No cóż... wychodzi na to że nad zomowcem Rutkowskim kra zamarza
Do zarzutów o oszustwa i malwersacje może jeszcze dojść kilka nowych. Podejrzewam że tą drugą osobą której postawią zarzut będzie nieotulony w bólu tatuś natomiast "były detektyw" też maczał w tym rączki (nawet jeżeli było to już po śmierci dziecka).
Tak czy inaczej mam nadzieję że będzie to koniec tego typa. Albo matacząc chciał wyciągnąć kasę z nagrody albo jest totalnym nieudacznikiem i mamusia dziecka zrobiła go z łatwością w tzw. "człona" Ja bym mu nie dał psa przed sklepem popilnować.
I jedyne 2,9 mln zł do oddania. Wyrok nie jest prawomocny więc nie można jeszcze mówić o bandycie Rutkowskim ale powinien już sobie przypomnieć jak to pod celą było .
Ciekawe kto mu będzie żonę-zakonnicę obrabiał w tym czasie .
Wygląda na to, że zomowiec Krzysio idzie siedzieć.
Dawno kretyna powinni zamknąć i za ZOMO i za resztę "pracy detektywistycznej"
Wiecie co jest najlepsze? Rutkowski kilka godzin po wyroku wziął udział w konferencji prasowej razem z Waśniewskimi na których płakali jacy to oni skrzywdzeni i sądem straszyli media. Ta kanalia nie ma wstydu. Zresztą państwo W. też nie.
To jedno , nie jest mu obce , ciekawe czy znowu straci przytomność, tym razem jak go będą do pierdla wsadzać . Czekam na to, jak dziecko na prezent.