Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Kukiz 20% nadziei ?
Autor Wiadomość
kaminiak33 
Radny miejski

Wysłany: 2015-05-11, 19:28   Kukiz 20% nadziei ?

wczoraj posłuchałem se Kukiza i ludzi którzy oddali na "niego" swoje głosy (dwa oddali moje synki ) hmm i wiecie co tak sobie myślę , co Kukiz i jego "ruch" zrobi w wyborach parlamentarnych na jesieni...z tego co usłyszałem najbardziej chodzi Kukizowi o zmianę konstytucji i wprowadzenie JOW-ów... hmm ja w to nie wieżę , bez zmiany zasad nic to nie da , a zasadą powinno być to że wybierany powinien odpowiadać za to co obiecuje i potem realizuje po wybraniu , nie byłoby tego robienia nas w jajo i dawania nam "prezentów za nasz szmal " [

co z resztą (dotyczącą bezpośrednio naszego życia , sprawy ważne nie pierdoły) ?? tego nie wiem , ale skoro popierają to młodzi to ja też chyba pierwszy raz od 26 lat zagłosuje na to hmm podobała mnie się wypowiedź 63 latka który też oddał swój głos na Kukiza , nie zacytuje tego dokładnie ale brzmiało to mniej więcej tak..

" znowu po 26 latach uwierzyłem że można w Polsce coś zmienić "

ja aż taki wierzący qwa nie jestem ( mam złe doświadczenia z naszej 26 letniej "demokracji) , ale skoro moje dzieci nie namawiane przeze mnie poświęciły swój czas i zagłosowały na Kukiza to musi coś w tym być , może one też uważają że ten tworzony ruch może coś zmienić w ich życiu , gdzie "dyma" się ich na każdym kroku obiecując "złote góry" przed każdymi wyborami , a potem jedyne co dostają to pracę do 67dmego roku życia bez rejestracji , pracę przeważnie zagranicą , mieszkanie które muszą spłacać do emerytury i takie tam "pierdoły" układające im życie aż do śmierci...

no dobra to tyle tytułem wstępu hmm co Wy na to , czy ten "ruch" zmieni coś w życiu młodych ludzi ?? czy nie ?? chcieli byście jakiś zmian , jak tak to jakich ??

http://ciekawa-ferajna.cb...ad.php?tid=1254

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 6:55   

arturp 

Wysłany: 2015-05-13, 02:07   

Gdyby został prezydentem to może by było 20% nadziei. Gdyby jego partia wtórowała mu w rządzeniu to by było naprawdę 20% szansy. Tak to tylko gdybanie. :?:

kaminiak33 
Radny miejski

Wysłany: 2015-05-13, 09:20   

arturp napisał/a:
Gdyby został prezydentem to może by było 20% nadziei. Gdyby jego partia wtórowała mu w rządzeniu to by było naprawdę 20% szansy. Tak to tylko gdybanie. :?:

noooooo ale pogdybać można , ja w sumie cieszę się że nie został prezydentem , ten u nas gówno może... premier , ten dopiero może się wykazać :wink:

a jakich Ty oczekujesz zmian od tego ruchu , jeśli byliby wstanie rządzić :?:

arturp 

Wysłany: 2015-05-13, 09:56   

Przedewszystkim odrodzić gospodarkę. Zamiast kupować z zagranicy lokomotywy, helikoptery, rakiety.
Niesamowite pieniądze są zamrożone..........Niestety politycy to albo nauczyciele albo totalni teoretycy........doradcy...........z umysłem z roku 89....... wolni jak w tych latach komputery.
:roll:

kaminiak33 
Radny miejski

Wysłany: 2015-05-13, 11:19   

arturp napisał/a:
Przedewszystkim odrodzić gospodarkę. Zamiast kupować z zagranicy lokomotywy, helikoptery, rakiety.
Niesamowite pieniądze są zamrożone..........Niestety politycy to albo nauczyciele albo totalni teoretycy........doradcy...........z umysłem z roku 89....... wolni jak w tych latach komputery.
:roll:

fakt , po cholerę kupować od innych kiedy możemy mieć swoje , same plusy :smile:

ja oprócz tego , utworzyłbym coś na wzór kas zapomogowo pożyczkowych , tylko na skalę krajową , to dopiero dałoby kopa naszej gospodarce , tani pieniądz oprocentowany JEDNORAZOWO dostępny dla wszystkich bez względu na rodzaj zatrudnienia , zlikwidowałbym przywileje (jeśli już to dopiero po odejściu na emeryturę , wiek dla wszystkich jednakowy) , ta też powinna być inaczej rozwiązana , nie tylko ZUS , zamiast niego kto chce powinien szmal który pracodawca oddaje do tej złodziejskiej instytucji , powinien trafiać na nasze prywatne konto , pogoniłbym więźniów do pracy (nie za szmal tylko za darmo , np. kopanie rowów melioracyjnych ) , to też praca dla "młodych" emerytów pilnowanie więźniów , zamiast płacić im już od 55 roku życia emeryturę , pomoc społeczna tylko dla tych którzy nie mogą pracować ze względu na zdrowie , inni powinni odpracować każdą daną im złotówkę , z ubezpieczeniami włącznie :wink:

arturp 

Wysłany: 2015-05-13, 11:58   

Ja tam bym głosował za emeryturą od 54 roku życia:-)
Dobry pomysł na te pożyczki.
Na całym świecie rządy ingerują w swoje gospodarki bezpośrednio.
Nasi rządzący rzucają gospodarkę na głęboką wodę wolnego rynku gdzie rekiny pływają.
Tak zaślepieni wiarą w kapitalizm że płacze i krzyki zagryzanych są dlanich jak śpiew skowronków.
Głupota trwa.
Nie zanosi się na zmiany w sposobie myślenia.
Nawet zatrudnienie stu ekonomistów nie zmieni toru.
Nikt na świecie przedtem nie zmieniał socjalizmu na kapitalizm. Więc nikt niewie jak.
Zachód przytakuje na wolny rynek bo oni są rekinami.
Wystarczyło by w naszej ekonomi zastosować jedną i prawdziwą regułę ekonomiczną która buduje dobrobyt. Jest to reguła budowy grabi...grabie są tak zbudowane że nigdy nie grabią od siebie........

kaminiak33 
Radny miejski

Wysłany: 2015-05-13, 20:13   

arturp napisał/a:
Ja tam bym głosował za emeryturą od 54 roku życia:-)
Dobry pomysł na te pożyczki.
Na całym świecie rządy ingerują w swoje gospodarki bezpośrednio.
Nasi rządzący rzucają gospodarkę na głęboką wodę wolnego rynku gdzie rekiny pływają.
Tak zaślepieni wiarą w kapitalizm że płacze i krzyki zagryzanych są dlanich jak śpiew skowronków.
Głupota trwa.
Nie zanosi się na zmiany w sposobie myślenia.
Nawet zatrudnienie stu ekonomistów nie zmieni toru.
Nikt na świecie przedtem nie zmieniał socjalizmu na kapitalizm. Więc nikt niewie jak.
Zachód przytakuje na wolny rynek bo oni są rekinami.
Wystarczyło by w naszej ekonomi zastosować jedną i prawdziwą regułę ekonomiczną która buduje dobrobyt. Jest to reguła budowy grabi...grabie są tak zbudowane że nigdy nie grabią od siebie........

emerytura od 54 roku życia to tylko w takim systemie gdzie sam pracujesz na swoją a nie na "swojego ojca" , wtedy nie byłoby dokładania miliardów do systemu.. ważne w systemie też jest DZIEDZICZENIE , pozostałe środki powinie otrzymywać bliscy :smile:

co do pożyczek takie kasy działają tylko w dużych zakładach i ludzie sobie chwalą coś takiego posłowie zresztą też http://www.se.pl/wiadomos...-20_249476.html :mrgreen:

u nas rządzą DEBILE ale inni DEBILE na nich głosują i to jest wqówiające :razz:

arturp 

Wysłany: 2015-05-15, 12:47   

Ci ludzie poważnie ubrani w krawaty jak przystało na polityków nie mają pojęcia ponieważ nikt im nie przekazał tego rodzaju wiedzy. Mało tego znaleźli się w sytuacji w której niema się kogo poradzić dziś. Teraz tylko pływają w nadziei że "prąd tej rzeki" zawiedzie ich do tej prawdy. Niestety wszystkie rzeki prowadzą do morza lub oceanu. Jak by nie byli szprotkami to takie Bałtyckie morze było by ich ratunkiem.

kaminiak33 
Radny miejski

Wysłany: 2015-05-15, 13:20   

arturp napisał/a:
Ci ludzie poważnie ubrani w krawaty jak przystało na polityków nie mają pojęcia ponieważ nikt im nie przekazał tego rodzaju wiedzy.

żyją oderwani od rzeczywistości :oops:

aaaaaaa oni tu o referendach pie... co one zmienią bez zmieniania zasranej rzeczywistości , nie dawajmy ludziom kasy tylko stwórzmy im możliwość do ŻYCIA , wszyscy na tym skorzystamy , takie kasy i dostępny w nich dla każdego szmal zmieniłby nasze zasrane życie o wpływach do budżetu , pracy nie wspomnę :wink:

termi

Wysłany: 2015-05-15, 13:27   

kaminiak33 napisał/a:
arturp napisał/a:
Ci ludzie poważnie ubrani w krawaty jak przystało na polityków nie mają pojęcia ponieważ nikt im nie przekazał tego rodzaju wiedzy.

żyją oderwani od rzeczywistości :oops:

aaaaaaa oni tu o referendach pie... co one zmienią bez zmieniania zasranej rzeczywistości , nie dawajmy ludziom kasy tylko stwórzmy im możliwość do ŻYCIA , wszyscy na tym skorzystamy , takie kasy i dostępny w nich dla każdego szmal zmieniłby nasze zasrane życie o wpływach do budżetu , pracy nie wspomnę :wink:

Kukiz ma swoje 5 minut nie dlatego, że jest fenomenalnym graczem politycznym, lecz
że takie jest oczekiwanie społeczne...do wielkich zmian i nietuzinkowego stylu prowadzenia
polityki :wink:

kaminiak33 
Radny miejski

Wysłany: 2015-05-15, 13:38   

termi napisał/a:

Kukiz ma swoje 5 minut nie dlatego, że jest fenomenalnym graczem politycznym, lecz
że takie jest oczekiwanie społeczne...do wielkich zmian i nietuzinkowego stylu prowadzenia
polityki :wink:

i jeśli tego nie spier... i dobrze rozegra (posłucha czego oczekują ludzie , bez rozdawania szmalu na lewo i prawo) to ma szansę porządzić , ja mu kibicuję i pójdę na jesieni zagłosować na jego RUCH , może coś się zmieni :razz:

arturp 

Wysłany: 2015-05-16, 06:10   

Ja bym na niego nie głosował z powodu jego stylu przemawiania do ludzi.
Chciałbym widzieć raczej profesjonalne podejście do zadania jakim jest pozyskanie wyborców.
Natomiast widać że ma zdrowe podejście do naprawy kraju. Kibicuje za tym by pomógł w zmianach w Polsce.

zlotowka

Wysłany: 2015-05-18, 09:40   

Ludzie głosując na Kukiza głosowali za zmianą, to ludzie mający dość polityki i polityków i owe JOWy nie mają dla nich większego znaczenia. Oni po prostu chcieli mieć prezydenta który nie pochodzi z tego politycznego bagna.

arturp 

Wysłany: 2015-05-18, 10:33   

Tu się nie zgadzam. On jest już politykiem na 100%.
Nie wyrósł z tych po 89 roku polityków.
Po prostu jego wypowiedzi nie są na 100% polityczne.
Prezydent Wałęsa wypowiadał się i wypowiada też nie standardowo.
Jedyne co od niego oczekuje to instynktu który pozwoli mu skupić się na poprawie Polski.
Myślę że ma patriotyczne serce co jest 95% co Polska oczekuje.

kaminiak33 
Radny miejski

Wysłany: 2015-05-19, 08:28   

arturp napisał/a:
Ja bym na niego nie głosował z powodu jego stylu przemawiania do ludzi.
Chciałbym widzieć raczej profesjonalne podejście do zadania jakim jest pozyskanie wyborców.
Natomiast widać że ma zdrowe podejście do naprawy kraju. Kibicuje za tym by pomógł w zmianach w Polsce.

hmm nie o styl tu chyba idzie , a oto że trafia do ludzi , którzy tak jak On mają dość partii , polityków i takiej zasranej "demokracji" w której decyduje się za nich :evil:

przykładem są chociażby długi , qwa to można porównać do rodziny , gdzie np, któreś z rodziców bierze kredyty , żyje oderwany od rzeczywistości , a spłacaniem ich obciąża dzieci...

zlotowka napisał/a:
Ludzie głosując na Kukiza głosowali za zmianą, to ludzie mający dość polityki i polityków i owe JOWy nie mają dla nich większego znaczenia. Oni po prostu chcieli mieć prezydenta który nie pochodzi z tego politycznego bagna.

też tak myślę Złotóweczko JOWy są bez znaczenia , tym bardziej że według mnie jeśli WYBIERANI nie będą odpowiadać przed wybierającymi własną dupą za składane obietnice to dalej nic się nie zmieni muszą czuć bat nad sobą , to taki przykład

Cytat:
Radny obiecał pomoc choremu dziecku. Słowa nie dotrzymał
Piotr Krajewski, obecny radny Ostródy, podczas swojej kampanii obiecał, że przeznaczy swoją dietę na pomoc dla Joanny Raczyńskiej, która ma chorego syna. Po wygranej kampanii z obietnicy się wycofał. http://wiadomosci.onet.pl...otrzymal/feldzw

to samo robią te kuktasy co obiecują nam gruszki na wierzbie , jeśli już coś obiecują to i tak my za to musimy zapłacić , a "korzyść" ma jakiś tam odsetek procenta z nas przykładem są PRZYWILEJE (35,5 mld rocznie na to wydajemy)

co do prezydenta dla wielu z nas ma on takie samo znaczenie jak owe JOWy :mrgreen:

arturp napisał/a:
Tu się nie zgadzam. On jest już politykiem na 100%.
Nie wyrósł z tych po 89 roku polityków.
Po prostu jego wypowiedzi nie są na 100% polityczne.
Prezydent Wałęsa wypowiadał się i wypowiada też nie standardowo.
Jedyne co od niego oczekuje to instynktu który pozwoli mu skupić się na poprawie Polski.
Myślę że ma patriotyczne serce co jest 95% co Polska oczekuje.

hmm nie myślę że jest politykiem , nazwałbym go bardziej WKURWIONYMMM na system i układy (tak jak większość z nas) :wink:

to czy coś uda mu się zmienić w dużym stopniu będzie zależało co będzie chciał ZMIENIAĆ , co z tych zmian będzie miał "Kowalski" , ojjjjjjjjjjjjjjjjjjj a jest co zmieniać ojjjjjjjjjjjjj qwa jest , tego ja bym oczekiwał http://forum.e-polityka.p...bisz-vt5004.htm i co ważniejsze te ZMIANY nie drenowałyby nam kieszeni , tak jak obietnice np kandydatów na prezydenta :razz:

Odpowiedz do tematu