Według mnie to ten rząd powinniśmy obalić, i stworzyć własny z nową konstytucją, tak jak to się stało w Islandii o czym nikt nie słyszał w mediach. UE i bankierzy którzy rządzą bali się że to samo może powtórzyć się w innych państwach. Czy my jesteśmy gorsi od obywateli Islandii?? Przetrwaliśmy tyle lat wojen tylko po to żeby teraz położyć się i oddać nasze ziemię ??? Poczytajmy co się stało w Islandii i wyjdźmy na ulice.
Według mnie to ten rząd powinniśmy obalić, i stworzyć własny z nową konstytucją, tak jak to się stało w Islandii o czym nikt nie słyszał w mediach. UE i bankierzy którzy rządzą bali się że to samo może powtórzyć się w innych państwach. Czy my jesteśmy gorsi od obywateli Islandii?? Przetrwaliśmy tyle lat wojen tylko po to żeby teraz położyć się i oddać nasze ziemię ??? Poczytajmy co się stało w Islandii i wyjdźmy na ulice.
Widzę Arystotela że szykujesz nam rewolucję jestem za trzeba to wszystko rozpieprzyć , bo dłużej tak nie może być . Masz już we mnie brygadę "zmotoryzowaną" (jeżdżę wózkiem) , podaj czas i miejsce i robimy "porządki" wiosenne
_________________ tak jak w Media Markt - nie dla idiotów...
Po obaleniu komunizmu w Polsce kraj nasz się zaczął rozwijać, jednak banki już zaczęły rządzić i dziś mamy tego efekt. Ogromne długi które spłacamy w podatkach nawet na chlebie i maśle. Telewizja również nie jest nasza,kto jest właścicielem?? Dziś żyjemy w skorumpowanym państwie w którym żądzą banki. Dlaczego obalenie banku oraz zmiana konstytucji w Islandii nie była nagłaśniana w mediach??? Dlatego bo bali się pokazać nam przykład jak można sobie z tym poradzić, poczytajmy sobie jak Islandia tego dokonała, weźmy sprawy w swoje ręce zamiast wciąż o tym dyskutować co to nowego się dziś dzieje w rządzie i na świecie, stwórzmy wreszcie własne nie zależne państwo, stać nas na to żeby przeciwstawić się paru osobą które doprowadziły nasze państwo do takiego skandalu!! Potrafimy żyć skromnie i w biedzie, ale dlaczego tak mamy żyć?? Czy nie stać nas na to samo co obywateli Islandii ?? Przecież wcale nie jesteśmy gorsi. Obalmy wreszcie tego tyrana !!
Ale nie powiedział o PO chyba nic mocnego skoro są gotowi do współpracy. I nie ważne co gada ale co robi. Proponuje PO współpracę a z SLD i PIS walczy. Robi ciągle tematy zastępcze Tuskowi kiedy ten tego potrzebuje. Zbliża się expose i zapowiedzi cięć no to wojna o krzyż z PIS. Jak spadają notowania PO za podwyższenie wieku emerytalnego no to temat zastępczy - więzienia CIA i "wojna z SLD".
Prawda jest taka, że Palikotowi jest bliżej do PO niż PiS. To, że będąc w opozycji częściej zgadza się z rządem niż największą partią opozycyjną świadczy jedynie o tym, że nie zmienia poglądów tylko po to aby walić w Tuska. A przecież zmienianie poglądów szczególnie w kontekście podejścia do wiary i kościała to jest główny zarzut jego największych przeciwników.