Wysłany: 2012-01-19, 14:29 o. Rydzyk - za bogaty czy za biedny?
Od jakiegoś czasu głośno jest o sprawie nie przyznania przez KKRiT miejsca na cyfrowym multipleksie TV Trwam. Jako argument podano, że stacja ta jest zbyt biedna i nie posiada gwarancji finansowych. Do tej pory wszędzie słyszałem, że ten o. Rydzyk, to superbogacz, który z pieniędzy naciągniętych starych babć zbudował medialne imperium. Teraz okazuje się, że jest jednak za biedny i nie należy mu się miejsce na cyfrowym multipleksie. Dziwne to trochę.
Sam TV Trwam nie oglądam więc zasadniczo wszystko mi jedno czy otrzyma ona koncesję czy też nie. Odnoszę jednak wrażenie, że w KRRIT ktoś po prostu nie lubi o. Rydzyka.
_________________ Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju!
Wysłany: 2012-01-19, 15:22 Re: o. Rydzyk - za bogaty czy za biedny?
RadoslavZ napisał/a:
Do tej pory wszędzie słyszałem, że ten o. Rydzyk, to superbogacz, który z pieniędzy naciągniętych starych babć zbudował medialne imperium.
Dobrze słyszałeś. Facet naprzewalał troszkę tyle że kondycja finansowa jego firm nie ma wiele wspólnego z jego prywatną kasą. Firmy padają bo chłopaczyna przeinwestował nie biorąc pod uwagę upadku rządu PiS. PO go po tyłku nie całuje i nie daje pieniędzy a jego zaplecze polityczne się rozpada i w najlepszym razie jest skazane na wieczną opozycję czyli kompletny brak wpływu na państwową kasę.
Sam TV Trwam nie oglądam więc zasadniczo wszystko mi jedno czy otrzyma ona koncesję czy też nie. Odnoszę jednak wrażenie, że w KRRIT ktoś po prostu nie lubi o. Rydzyka.
Zmienia się władze i zmieniają się sympatie, małpeczko. Za czasów PiSu rydzykowym mediom przyznano zupełnie bezpodstawnie status nadawcy społecznego. To, że Radio Maryja nie spełnia wymogów aby przyznać jemu taki status jest oczywiste. Dlaczego? Dlatego, że jest to rozgłośnia stricte polityczna i w dodatku kompletnie stronnicza. Tak więc pan Rydzyk się przeliczył. Tylko czekać aż przerzuci swoje poparcie na ziobrystów z Solidarnej Polski i powie, że go PiS oszukał tak jak to było z Wałęsą a potem AWS-em
RadoslavZ napisał/a:
Do tej pory wszędzie słyszałem, że ten o. Rydzyk, to superbogacz, który z pieniędzy naciągniętych starych babć zbudował medialne imperium. Teraz okazuje się, że jest jednak za biedny i nie należy mu się miejsce na cyfrowym multipleksie.
A wiesz ile firm w tym kraju padło podczas gdy ich właściciel czmychnął z walizkami dolarów na drugi koniec świata? Rydzyk zbudował medialny koncern, którego nikt poza bandą chorych katoli nie słucha. Ale dla tego oligarchy to mało ważne. Ważne, że w garażu meibach i luksusowa willa. Episkopat milczy i pozwala bo ma na tym interes. Tak samo jest z Watykanem i Ratzingerem, którzy nieźle się obławiają na rydzykowych brudnych interesach. Resztę ta kanalia ma w dupie. Jak im zabraknie to się za nich pomodli W końcu nie samym chlebem człowiek żyje
Gdyby KRRiT była zdominowana przez ludzi z PiS Tv Trwam dostałaby licencję. Obecnie nie dostała, bo jak sam zauważyłeś PO nie całuje po tyłku o. Rydzyka. Wręcz przeciwnie jest on ich wrogiem, bo wspierał i mimo wszystko wciąż wspiera PiS. Trudno żeby władza miała wspierać swojego wroga prawda? No cóż. Takie sytuacje zawsze jednak będę się pojawiały, gdy procedury będą na to pozwalały.
_________________ Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju!
To nie jest kwestia procedur. To jest polityka. Rydzyk zrobił go z siebie a swoje media traktuje jako elektorat którym steruje. Oczywiście dzisiaj jest to bardzo mała grupa i jego poparcie nie ma takiego znaczenia jak 15 lat temu. Paradoksem całej sytuacji jest to że elektorat negatywny jego firm jest tak duży że może się okazać iż takie poparcie przyniesie odwrotny skutek.
Co do licencji to sprawa jest oczywista. Postawił na przegranych więc niech nie liczy na jakiekolwiek względy.
Ot właśnie! Tyle że wciąż uważam, że problem leży właśnie w procedurach. Procedurach, w których duże znaczenie ma właśnie polityka. Pomyśl o ile jaśniej byłoby, gdyby miejsce na takim cyfrowym multipleksie można było po prostu wykupić. Nie byłoby ważne czy taki to a taki dyrektor stacji telewizyjnej popiera PO, PiS czy kogokolwiek innego. Ważne byłoby to, że ma kasę i może sobie licencję wykupić.
Pikanterii dodaje fakt, że te trzy firmy, które otrzymały pasmo to zdaje się kompletne golasy jedynie z promesami bankowymi.
Dziwne, ze nadawca, który prowadzi emisję od ładnych kilku lat, dysponuje majątkiem trwałym, wyszkolonymi ludźmi, gotówką, doświadczeniem, nie jest w oczach wysokiej komisji wiarygodnym oferentem.
Decyzja KRRiTV jest wyłącznie polityczna. Wystarczy popatrzeć na ten pluralizm na multipleksie: z jednej strony TVN i Polsat, a z drugiej muzyka discopolowa i popularna.
TV Trwam zdarzyło mi się obejrzeć kilka razy w internecie, bo nie mam kablówki i przekonałem się że mają zróżnicowaną ofertę programową, nie tylko religijną. Są tam ciekawe programy publicystyczne i interwencyjne, w których porusza się sprawy często niewygodne dla rządzących i wielkiego biznesu, których trudno szukać w innych mediach.
Pikanterii dodaje fakt, że te trzy firmy, które otrzymały pasmo to zdaje się kompletne golasy jedynie z promesami bankowymi.
Rydzyk ich nie posiada więc nie spełnia warunków. Wszystko w temacie.
falkonetti napisał/a:
Dziwne, ze nadawca, który prowadzi emisję od ładnych kilku lat, dysponuje majątkiem trwałym, wyszkolonymi ludźmi, gotówką, doświadczeniem, nie jest w oczach wysokiej komisji wiarygodnym oferentem.
Nie dysponuje gotówką. Przeinwestował, PiS do władzy nie wróci więc kasy nie dostanie a stare dewoty powoli wymierają i coraz trudniej kogoś skubnąć.
zalesso napisał/a:
Są tam ciekawe programy publicystyczne i interwencyjne, w których porusza się sprawy często niewygodne dla rządzących i wielkiego biznesu, których trudno szukać w innych mediach.
W to nie wątpię. Są uczciwi i obiektywni
To że łamią prawo nie jest żadnym argumentem. Przecież łamanie prawa jest nagminne więc niech KRRiTV się odczepi od ojczulka
Niestety znając życie te miękkie ch... dadzą Rydzykowi szansę. W końcu żyjemy w państwie wyznaniowym.
TV Trwam zdarzyło mi się obejrzeć kilka razy w internecie, bo nie mam kablówki i przekonałem się że mają zróżnicowaną ofertę programową, nie tylko religijną.
I to jest właśnie główny zarzut kolego! Telewizja, która w KRS widnieje jako stacja o charakterze religijnym jest stacją stricte polityczną. W dodatku kompletnie stronniczą. Mi to nie przeszkadza, że media o. Rydzyka mają swoje sympatie polityczne. Mnie jedynie wkurza hipokryzja PiS, że TVN jest stronniczy. Jak można zarzucać TVN stronniczość kiedy najbardziej stronniczymi mediami w Polsce są media o. Rydzyka? Gdyby miał porównać TV Trwam i TVN24 pod względem stronniczości to Rydzyk przebiłby Waltera dziesięciokrotnie.
zalesso napisał/a:
Są tam ciekawe programy publicystyczne i interwencyjne
Zapomniałeś dodać, że prowadzący w ogóle nawet nie udają bezstronnych.
Cytat:
w których porusza się sprawy często niewygodne dla rządzących i wielkiego biznesu, których trudno szukać w innych mediach.
Wy po prostu widzicie w innych mediach to co chcecie. Nie widziałem jeszcze telewizji w Polsce, która byłaby bezkrytyczna wobec PO. Ba! Większość mediów coraz bardziej zaczyna się odwracać od Platformy Obywatelskiej i Donalda Tuska. Media toruńskie wylewają pomyje na partię rządzącą często podając nawet brednie graniczące ze schizofrenią a wobec PiS i Kaczyńskiego są bezkrytyczne.
falkonetti napisał/a:
Pikanterii to dodaje fakt, że ostatnio Rydzyk sam się przyznał, że jest "kompletnym golasem" w wywiadzie dla "Uważem rze". Wszystko z czego korzysta jest własnością wiernych i zakonu. Za przeproszeniem, ale majtki też?
Ba! Większość mediów coraz bardziej zaczyna się odwracać od Platformy Obywatelskiej i Donalda Tuska.
Odwracać. Nie powiedziałbym. Po prostu w pewnych momentach muszą okazać odrobinę obiektywizmu, bo w innym razie taki np. Fakty brzmiałyby tak samo jak Dziennik z dziennikarzami w mundurach podczas stanu wojennego.
Aimar napisał/a:
Niestety znając życie te miękkie ch... dadzą Rydzykowi szansę. W końcu żyjemy w państwie wyznaniowym.
Oczywiście forumowa lewica nie jest w stanie nawet sprawdzić co oznacza pojęcie, którym się posługuje. Dla Twojej wiadomości Polska nie jest państwem wyznaniowym. Struktury naszego III RP nie są powiązane ze strukturami wyznaniowymi. Wyznaniowymi państwami w Europie są Watykan(oczywista oczywistość), Malta, Monako, Liechtenstein, Grecja, Dania, Norwegia, Wielka Brytania. Następnym razem jak masz napisać coś głupiego, zastanów się dwa razy zanim to zrobisz.
Oczywiście forumowa lewica nie jest w stanie nawet sprawdzić co oznacza pojęcie, którym się posługuje. Dla Twojej wiadomości Polska nie jest państwem wyznaniowym. Struktury naszego III RP nie są powiązane ze strukturami wyznaniowymi.
Oczywiście forumowa pseudo prawica nie jest w stanie nawet pomyśleć. Nie jest to nigdzie zapisane ale nawet kretyn przez lata widział powiązania sceny politycznej z czarnymi. ZChn, LPR, PiS, AWS i reszta lolków którzy byli akurat potrzebni kościołowi czy Rydzykowi do robienia kasy.
Odwracać. Nie powiedziałbym. Po prostu w pewnych momentach muszą okazać odrobinę obiektywizmu, bo w innym razie taki np. Fakty brzmiałyby tak samo jak Dziennik z dziennikarzami w mundurach podczas stanu wojennego.
Myślę jednak, że samo pokazanie zachowania Nowaka po pytaniu o autostrady na Euro 2012 czy niekompetencji Joanny Muchy są przykładem, że TVN nie jest już tak bardzo proPOwski. Media komercyjne popierały PO nie ze względu na to, że tak ją kochały tylko dlatego, że nienawidziły PiS na co Jarosław Kaczyński i jego ludzie zresztą starannie pracowali przez wiele lat.
Aimar napisał/a:
Nie jest to nigdzie zapisane ale nawet kretyn przez lata widział powiązania sceny politycznej z czarnymi. ZChn, LPR, PiS, AWS i reszta lolków którzy byli akurat potrzebni kościołowi czy Rydzykowi do robienia kasy.
A co w tym dziwnego, że katolicka prawica sprzyja kościołowi? Tak jest na całym świecie. Zresztą żyjemy w takim kraju gdzie duchowni katoliccy mają ogromny wpływ na zachowania znacznej części wyborców więc sprzyjanie przez partie prawicowe kościołowi można zakwalifikować jako kalkulację polityczną. Zresztą obie strony w tym układzie miały w tym swój interes dlatego relacje na linii prawica-kościół są tak zażyłe.
Nie jest to nigdzie zapisane ale nawet kretyn przez lata widział powiązania sceny politycznej z czarnymi.
Tak się akurat składa, że co najmniej połowę okresu istnienia III RP przy władzy były ugrupowania niechętne lub tylko neutralne wobec Kościoła.
Lewica w pewnym stopniu przypomina antysemitów. Różni ich tylko to, że ci drudzy wszędzie widzą knowania Żydów natomiast lewica dopatruje się wszędzie wpływów straszliwego Kościoła.
A co w tym dziwnego, że katolicka prawica sprzyja kościołowi?
Akurat PiSu w żaden sposób nie można nazwać partią prawicową.
RadoslavZ napisał/a:
Lewica w pewnym stopniu przypomina antysemitów. Różni ich tylko to, że ci drudzy wszędzie widzą knowania Żydów natomiast lewica dopatruje się wszędzie wpływów straszliwego Kościoła.
A prawica tego nie widzi. Czyli co? Jest ślepa i nie nadaje się do władzy? Tak to od lat rozume społeczeństwo.