Nowa Partia Jest potrzebna w tym kraju, ale musi być stworzona przez ludzi nie skażonych tą dotychczasową chorą polityką, która ma miejsce od 25 lat.Nasi Politycy udają wielkich polityków biorą pieniądze MARKUJĄC że coś robią.Zaprowadzą ten kraj za kilka lat w kozi róg bez żadnego już wyjścia, a my będziemy na to patrzeć i liczyć że zmieni się coś SAMO na lepsze.STWÓRZMY LUDZIE SAMI PARTIĘ i podziękujmy już tym obecnym pseudopolityką....Co państwo na to???....Moglibyśmy to zrobić co wiele głów to nie jedna.Status i program moglibyśmy wspólnie ustalić - CHĘTNYCH NA PRAWDZIWE ZMIANY TEŻ NA PEWNO ZNAJDZIEMY WŚRÓD RODAKÓW ,nie patrzmy JUŻ się na tych co rządzą lub będą rządzić z tych Partii co MAMY W SEJMIE .Ci ludzie i ich Partie nic już dobrego dla nas zwykłych ludzi nie wymyślą oprócz stałych sloganów Dobra Kraju, Wolności Słowa, Demokracji .Zwykłym Ludziom żyje się coraz trudniej ,a nie lepiej.Miliony ludzi wykształconych już wyjechało zagranicę A ILE JESZCZE wyjedzie z kraju..Jak myślicie Państwo dlaczego wiadomo ze względów finansowych braku widoków na przyszłość ALE TEŻ NIE WIARY W RZĄDZĄCYCH ŻE SĄ W STANIE ZAPEWNIĆ, POPRAWIĆ DOBROBYT LUDZIOM...Pozdrawiam wszystkich...
Zgadzam się z przedmówcą.
Wszedłem na to forum by podzielić się z wami moją inicjatywą i poddać ją waszej krytyce. Choć miałem zamiar, nie będę zakładał nowego wątku bo ten jest idealny.
http://www.prostadroga.org
Przeglądając tę witrynę skupcie się na celu a nie na różnicach ideologicznych. Podstawowym celem wszystkich powinien być rozwój Polskiej gospodarki, bez tego fundamentu wszystko inne jest nie osiągalne. Niech każdy z nas się zastanowi z czego może zrezygnować by budować ten fundament. Łączmy się w tym celu podążając prostą drogą dzięki podobieństwom. W życiu nie można mieć wszystkiego, dla tego należy rozsądnie dążyć do poprawy bytu.
Zgadzam się możliwość emigracji jest dobrodziejstwem dla jednostki, żyje tam gdzie odpowiada mi kultura, klimat itd.
Emigracja jaka obecnie występuje w Polsce jest tragedią ludzką, najczęściej ci ludzie wcale nie chcą emigrować, podejmują tą decyzje jako ostateczność ponieważ nie widzą możliwości godnego życia w swej ojczyźnie.
Dodatkowo nie jest to korzystne dla naszej gospodarki, wyjeżdżają ludzie młodzi, kreatywni i w większości dobrze wykształceni.
Nie chcemy ograniczać swobody wyboru miejsca życia, niech o wyjeździe z polski decyduje chęć poznania świata a nie emigracja za chlebem!!!
znowu zakładacie partię , nie wiem czy wiecie ale większość myślących ludzi w naszym kraju ma partie w....łaśnie tam , to dlatego nie chodzą na wybory , co te Wasze partie mogą dać zwykłemu Polakowi? czy po dojściu do władzy , zrobią tylko tyle i aż tyle ?
Uważam, że możliwość emigracji to wielkie dobrodziejstwo a nie żadna tragedia.
heavy pogadaj z tymi co muszą wyjechać za "chlebem" , dobrze napisał Andrzej L-W.
Cytat:
emigracja jaka obecnie występuje w Polsce jest tragedią ludzką
za ten szmal wpier.... w przywileje (850 mld zł) mięli byśmy miliony miejsc pracy , ale heavy wieży w "DOBROBYT" jaki mu tworzą debile obojętnie z jakiej partii
_________________ tak jak w Media Markt - nie dla idiotów...
I tak i nie.
Każdy z nas jest upaprany w politykę, nie tylko przez wybory, płacimy podatki.
Jeśli są marnotrawione to chce to zmienić.
Pokarzcie mi partie która ma realny program tak żeby można ją było z niego rozliczyć - oddam swój głos.
Proszę tylko nie obniżanie podatków bo to jeszcze bardziej rozwarstwi społeczeństwo, ten co ma dużo będzie miał jeszcze więcej a ten co nie ma wtedy nie będzie miał nawet szans. A może republikanie chcący obniżyć podatki prawie do zera i zachęcić Polaków do posiadania dzieci poprzez ulgę w podatkach na dzieci i to narastająco zależnie od ilości dzieci. Ulga od niczego?
Mam troje dzieci w wieku szkolnym i do tej pory pracując uczciwie (etat + dorywczo) nie udało mi się skorzystać z całej ulgi podatkowej. Prawie od roku na śmieciowej bo muszę zarabiać, sam mogę zjeść „suchy chleb”, ale dzieci potrzebują więcej.
Jest coraz gorzej, zanim zamienię kraj na inny próbuję zmienić swoją ojczyznę.
Buduje partie na podstawie konkretnych rozwiązań mających historyczne potwierdzenie skuteczności.
Wiele razy już słyszałem że mi się nie uda, ale więcej razy słyszałem „oddam mój głos na pana”. Rozmawiam z ludźmi, zebrałem około 400 podpisów. Każda merytoryczna opinia jest dla mnie cenna.
Szukam ludzi gotowych do działania, patriotów widzących sens w działaniu.
P.S.
Podejrzewam że ustawę budżetową mało kto czytał dlatego zapraszam do zapoznania się z małym urywkiem.
Nadal uważacie że w taki sposób zbudujemy Polską gospodarkę opartą na rodzimych firmach a wy Obywatele tego kraju macie szansę być kimś więcej niż tanią siłą roboczą w zagranicznych koncernach?
I tak i nie.
Każdy z nas jest upaprany w politykę, nie tylko przez wybory, płacimy podatki.
Jeśli są marnotrawione to chce to zmienić.
Pokarzcie mi partie która ma realny program tak żeby można ją było z niego rozliczyć - oddam swój głos.
Proszę tylko nie obniżanie podatków bo to jeszcze bardziej rozwarstwi społeczeństwo, ten co ma dużo będzie miał jeszcze więcej a ten co nie ma wtedy nie będzie miał nawet szans. A może republikanie chcący obniżyć podatki prawie do zera i zachęcić Polaków do posiadania dzieci poprzez ulgę w podatkach na dzieci i to narastająco zależnie od ilości dzieci. Ulga od niczego?
Mam troje dzieci w wieku szkolnym i do tej pory pracując uczciwie (etat + dorywczo) nie udało mi się skorzystać z całej ulgi podatkowej. Prawie od roku na śmieciowej bo muszę zarabiać, sam mogę zjeść „suchy chleb”, ale dzieci potrzebują więcej.
Jest coraz gorzej, zanim zamienię kraj na inny próbuję zmienić swoją ojczyznę.
Buduje partie na podstawie konkretnych rozwiązań mających historyczne potwierdzenie skuteczności.
Wiele razy już słyszałem że mi się nie uda, ale więcej razy słyszałem „oddam mój głos na pana”. Rozmawiam z ludźmi, zebrałem około 400 podpisów. Każda merytoryczna opinia jest dla mnie cenna.
Szukam ludzi gotowych do działania, patriotów widzących sens w działaniu.
P.S.
Podejrzewam że ustawę budżetową mało kto czytał dlatego zapraszam do zapoznania się z małym urywkiem.
Nadal uważacie że w taki sposób zbudujemy Polską gospodarkę opartą na rodzimych firmach a wy Obywatele tego kraju macie szansę być kimś więcej niż tanią siłą roboczą w zagranicznych koncernach?
Cytat:
hmm właśnie o tym mówię i dlatego mam "uczulenie" na każdą partię , żadna od 25 lat za nic i przed nikim nie odpowiada...
więc zamiast je tworzyć , spróbuj doprowadzić do referendum w sprawach takich które przedstawiłem pod tym linkiem http://forum.e-polityka.p...bisz-vt5004.htm a wtedy coś się zmieni , "Twoja" partia tego nie zmieni chyba że SAM w niej będziesz decydował...
_________________ tak jak w Media Markt - nie dla idiotów...
Najlepszym środkiem przeciw chwastom jest Ogórek !!!
Nigdy nie oddam głosu na partie która na moją żonę i dzieci sprowadziła zagrożenie ataków terrorystycznych.
A Pani Ogórek niech zacznie od swojego “ogródka” i wyjaśni gdzie jest ta reklamówka z dolarami, której to podobno nie było, tak samo jak podobno nie było więzień SIA. Teraz prokuratura ma problem bo amerykanie nie chcą z nią współpracować ;0, żenada!!!
kaminiak33 napisał/a:
więc zamiast je tworzyć , spróbuj doprowadzić do referendum
łatwiej (choć wcale nie łatwo) jest założyć partie niż doprowadzić do referendum, ponadto partia ma możliwość kształtować politykę długoterminowo.
kaminiak33 napisał/a:
"Twoja" partia tego nie zmieni chyba że SAM w niej będziesz decydował...
W naszym kraju jest tak że partie są identyfikowane z przewodniczącym i to on kształtuje program partii. Popatrz na PO, był Tusk a teraz przyszła Kopacz i zmienia obraz platformy. PiS czytaj prezes. Jest duża szansa że to ja będę prowadził PPD przez pierwszą kadencje, ile ona potrawa? Jeszcze nie wiem właśnie pisze statut PPD.
kaminiak33 napisał/a:
konkretnie która
Proponuje Prostą Drogę. Buduję taką partie na którą sam bym chętnie oddał głos. Partie z programem opartym na konkretach, jasnym planem działania. Przyłączysz się? Tylko dlatego widzę sens działania gdyż takiej jeszcze nie ma.
kaminiak33 napisał/a:
jaki miałaby w tym interes
Nie wiesz?
Dla jednych Interes jest prosty, jak naród zobaczy że to są patrioci i narodowi poprawi się byt to kilka kadencji mają w kieszeni.
Ci inni: Żeby się nie wstydzić, żeby godnie żyć i nie tylko żyć, żeby naszym dzieciom i wnukom zostawić Polskę murowaną a nie gów...ną. A byłbym zapomniał, żeby wyplewić "ogród"
Sam piszesz: "Zostawmy naszym dzieciom nie tylko wolność i długi, zostawmy im normalność"
kaminiak33 napisał/a:
mam "uczulenie" na każdą partię
Na szczęście można to leczyć, a przynajmniej łagodzić objawy. Wybierz sobie cel i działaj. Jak by nie działacze mielibyśmy do dziś komunę a obecna Rosja nadal była by ZSRR.
Można?
Można!
Potrzebna jest znów rewolucja i nie tłumacz się że tamci mieli łatwiej bo cóż to jest dostać gazem łzawiącym po oczach w porównaniu z potrzebą ruszenia głową. Jakie czasy, taka broń.
Czytałem twoje posty, dążymy do tego samego celu. Nie obraź się, chyba moja determinacja jest większa, bo zrobiłem dwa kroki dalej.
Pierwszy: zacząłem układać plan zmian w logiczny ciąg.
Drugi: zacząłem przekuwać marzenia w rzeczywistość (działam).
Trzeci: zrozumiałem że sztywny cel musi być jeden (rozwój gospodarki) a drogę należy wytyczać wspólnie dążąc do tego by była sprawdzona i nie zawiła.
Podsumowanie
Partia to zło, niestety jest to zło konieczne.
Nie oceniajcie tego co robię, oceńcie jak to robię.
Najlepszym środkiem przeciw chwastom jest Ogórek !!!
Nigdy nie oddam głosu na partie która na moją żonę i dzieci sprowadziła zagrożenie ataków terrorystycznych.
A Pani Ogórek niech zacznie od swojego “ogródka” i wyjaśni gdzie jest ta reklamówka z dolarami, której to podobno nie było, tak samo jak podobno nie było więzień SIA. Teraz prokuratura ma problem bo amerykanie nie chcą z nią współpracować ;0, żenada!!!
kaminiak33 napisał/a:
łatwiej (choć wcale nie łatwo) jest założyć partie niż doprowadzić do referendum, ponadto partia ma możliwość kształtować politykę długoterminowo.
kaminiak33 napisał/a:
"Twoja" partia tego nie zmieni chyba że SAM w niej będziesz decydował...
W naszym kraju jest tak że partie są identyfikowane z przewodniczącym i to on kształtuje program partii. Popatrz na PO, był Tusk a teraz przyszła Kopacz i zmienia obraz platformy. PiS czytaj prezes. Jest duża szansa że to ja będę prowadził PPD przez pierwszą kadencje, ile ona potrawa? Jeszcze nie wiem właśnie pisze statut PPD.
kaminiak33 napisał/a:
konkretnie która
Proponuje Prostą Drogę. Buduję taką partie na którą sam bym chętnie oddał głos. Partie z programem opartym na konkretach, jasnym planem działania. Przyłączysz się? Tylko dlatego widzę sens działania gdyż takiej jeszcze nie ma.
kaminiak33 napisał/a:
jaki miałaby w tym interes
Nie wiesz?
Dla jednych Interes jest prosty, jak naród zobaczy że to są patrioci i narodowi poprawi się byt to kilka kadencji mają w kieszeni.
Ci inni: Żeby się nie wstydzić, żeby godnie żyć i nie tylko żyć, żeby naszym dzieciom i wnukom zostawić Polskę murowaną a nie gów...ną. A byłbym zapomniał, żeby wyplewić "ogród"
Sam piszesz: "Zostawmy naszym dzieciom nie tylko wolność i długi, zostawmy im normalność"
kaminiak33 napisał/a:
mam "uczulenie" na każdą partię
Na szczęście można to leczyć, a przynajmniej łagodzić objawy. Wybierz sobie cel i działaj. Jak by nie działacze mielibyśmy do dziś komunę a obecna Rosja nadal była by ZSRR.
Można?
Można!
Potrzebna jest znów rewolucja i nie tłumacz się że tamci mieli łatwiej bo cóż to jest dostać gazem łzawiącym po oczach w porównaniu z potrzebą ruszenia głową. Jakie czasy, taka broń.
Czytałem twoje posty, dążymy do tego samego celu. Nie obraź się, chyba moja determinacja jest większa, bo zrobiłem dwa kroki dalej.
Trzeci: zrozumiałem że sztywny cel musi być jeden (rozwój gospodarki) a drogę należy wytyczać wspólnie dążąc do tego by była sprawdzona i nie zawiła.
Podsumowanie
Andrzej L-W. napisał/a:
hmm rzeczywiście żenada!!! teraz wypominać pani Ogórek tą reklamówkę z dolarami
Andrzej L-W. napisał/a:
może i tak , ale przeżyłem już przez te 25 lat naszej demokracji nie jedną partię , która miała możliwość kształtować politykę długoterminowo i co z tego ma "Kowalski"
referendum mogłoby to zmienić , wtedy decydowali by ludzie a nie jakaś pożal się Boże partia która myśli tylko o własnych korzyściach...
Andrzej L-W. napisał/a:
hmm czyli ta PPD niczym nie będzie się różnić od tych dotychczasowych "wodzowskich" partii , więc nie wróżę jej przyszłości
Andrzej L-W. napisał/a:
noooooooooo zadziwiasz mnie coraz bardziej , wszystkie mają oparty program na konkretach , tylko z realizacją jest jak jest
może podaj jakieś konkrety , które będą wyróżniać Twoją partię o tych już istniejących
nie krępuj się rzuć kilka haseł
Andrzej L-W. napisał/a:
Nie wiesz?
tak właśnie piszę , ale do tej NORMALNOŚCI nie potrzebna jest żadna partia , było ich qwa tyle że rzygać mi się chce i każda chce zrobić nam "dobrze" albo jeszcze lepiej
chcesz wyplewić "ogród" doprowadź do referendum , tylko ono jest w stanie coś zmienić...
Andrzej L-W. napisał/a:
Można?
Można!
właśnie i z tym się zgodzę Potrzebna jest znów rewolucja , a nie jakaś zasrana partia która oszuka ludzi jak te poprzednie
co do tych kroków , w dalszym ciągu są to tylko marzenia i pewnie takimi pozostaną , chociaż podoba mi się Twoja wiara i determinacja POWODZENIA
Andrzej L-W. napisał/a:
łPodsumowanie
znowu się z Tobą zgadzam partia to ZŁO ale czy konieczne
a co do tego jak to robisz , hmm powiem tak nic nowego nie wymyślasz , robisz dokładnie to na co pozwala ten poebany system , który jest tak pomyślany żeby qwa nic nie zmienić
"Masz racje", to patie są złe nie ludzie którzy je tworzą. Stalin, Hitler kiedyś bawili się w piaskownicy a potem komunizm i faszyzm wypaczył ich charaktery.
W ramach sprzeciwu i aby zademonstrować swoją determinacje do wprowadzania zmian nie pójdę na wybory bo tam trzeba oddać głos na partię.
Masz racje „wszyscy” w tym kraju to kombinatorzy, cwaniaczki chcący oszukać się nawzajem.
Choć zaczniemy zbierać podpisy poparcia dla referendum, słowo klucz – zaczniemy.
Nie pisz mi
kaminiak33 napisał/a:
Może jednak partia, która w działaniu będzie odzwierciedleniem jej działaczy.
„Partia Prosta Droga nie jest odłamem żadnej partii, powstaje jako inicjatywa społeczna, której struktury są budowane na bieżąco.
Wszyscy znamy Polaków uczciwych, inteligentnych i chętnie niosących pomoc innym, takich którzy nie budują swojej przyszłości na krzywdzie innych. Oni właśnie posiadają najcenniejszy dar- uczciwość i mądrość życiową. Nie raz już im zaufaliście a zaoferowana przez nich pomoc była zbawienna. W ich ręce spokojnie oddali by Państwo swój los. Powiedzcie im o nas, namówcie ich by się do nas przyłączyli i zapewnijcie że ich poprzecie.
Partia Prosta Droga powstaje po to by takich ludzi zgromadzić w swych szeregach. Ludzi widzących i rozumiejących potrzeby innych, wiedzących że lepiej się żyje gdy wszyscy są zadowoleni z teraźniejszości mogąc spokojnie patrzeć w przyszłość.
Nas od innych odróżnia to iż do życia nie jest nam niezbędne porsche, czy dom z basenem. My chcemy gwarancji że naszym dzieciom będzie się żyło lepiej niż nam w naszej ojczyźnie. Nie tylko mamy cele, widzimy też możliwości. Nie tylko mówimy co trzeba zrobić, ale powiemy jak to zrobić i wytłumaczymy dlaczego te zmiany należy wprowadzić jak najszybciej.”
Jeszcze raz: to nie system jest zły tylko ludzie którzy go tworzą.
Chcesz przykładu
kaminiak33 napisał/a:
może podaj jakieś konkrety , które będą wyróżniać Twoją partię o tych już istniejących
nie to Ty mi pokaż gdzie się mylę, słowo klucz – mylę. Ja stosuje prosty system oceny: program nie może sobie wewnętrznie zaprzeczać. A czy działanie ma sens? Dla mnie tak.
Ponad to nie buduje programu na hasłach, tylko na zasadzie: dlaczego tak.
Partia sama w sobie nie jest zła - co nie wyklucza tego, że istnieją złe partie.
[ Dodano: 2015-02-27, 19:03 ]
kaminiak33 napisał/a:
chociaż podoba mi się Twoja wiara i determinacja POWODZENIA
Choć zaczniemy zbierać podpisy poparcia dla referendum, słowo klucz – zaczniemy.
Nie pisz mi
kaminiak33 napisał/a:
tylko zachęć przykładem.
Chcesz przykładu
kaminiak33 napisał/a:
nie to Ty mi pokaż gdzie się mylę, słowo klucz – mylę.
nie twierdzę że się mylisz , pokładasz tylko nadzieję w ludziach , a CI mogą zawieść , to dlatego napisałem wcześniej , że SAM nie będziesz decydował w tej partii...
co do referendum , nie mogę zachęcić przykładem , powód jest banalny , jestem "chodzący" inaczej wózek to teraz moje qwa życie , ja do przekonania ludzi wybrałem internet inaczej nie mogę...