Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Podsumowanie "IV RP"

Czy Zadowoliła cię "IV RP" ????
Tak
16%
 16%  [ 2 ]
Nie
75%
 75%  [ 9 ]
Nie mam zdania
8%
 8%  [ 1 ]
Głosowań: 12
Wszystkich Głosów: 12

Autor Wiadomość
Marcin Adamczyk 

Wysłany: 2007-11-17, 14:00   

Kaukaz napisał/a:
A teraz sobie przeczytaj to co napisałeś i zobacz czy choć jeden komentarz jest rzeczowy z którego cokolwiek wynika.

A jak można odpowiadać rzeczowo na stek bzdur???

Kaukaz napisał/a:
to co piszesz obraża moją inteligencję.

Powstrzymam się od komentarza.... Tak powiedział Mike Corleone do swojego szwagra zanim go zabił... :mrgreen:

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 0:44   

Kaukaz 

Wysłany: 2007-11-17, 14:09   

Wiem, jestem fanem Ojca Chrzestnego. A to nie bzdury tylko fakty.

[ Dodano: 2007-11-17, 14:10 ]
Dodam że bardzo wielkim fanem.

macias
Wojewoda

Wysłany: 2007-11-17, 14:36   

Kaukaz napisał/a:
3. Obniżenie taks notarialnych (aż o 50% - to ważne)

Masz nieaktualne dane:

http://www.tvn24.pl/0,1528560,wiadomosc.html

Kaukaz napisał/a:
7. Polska polityka zagraniczna

Zlituj się, Kaukaz. Może zechciej wymienić korzyści, jakie przyniosła nam polityka zagraniczna w wykonaniu minister Fotygi. Embargo na mięcho zniesione ? Nie. Będzie wódka z bananów ? Będzie. Będą wizy do USA ? Będą. No czekam, czekam.

Kaukaz napisał/a:
4. Podwyżki dla policjantów (500z - może i podczas kampanii ale co z tego - ważne że są)

Kaukaz napisał/a:
2. Podwyżki dla nauczycieli (5% - to jakieś 100 zł więcej dla nauczyciela dyplomowanego, służby zdrowia -30% - rozumiem że to niewiele ale zawsze coś)

Każdy idiota potrafi rozdawać pieniądze, tym bardziej nie swoje. Sukcesem byłoby przeprowadzenie szeregu reform, ale do tego potrzeba kompetentnego rządu.

Kaukaz napisał/a:
8. Ograniczenie korupcji, spadliśmy z "rankingu" TI z 70 na 61 miejsce.

To Twoim zdaniem jest sukces rządu ? Błagam Cię, Kaukaz, prostota Twoich kalkulacji jest porażająca. Spadek korupcji wynika bardziej ze wzrostu wynagrodzeń i ogólnej poprawy warunków życia, niż z powołania CBA. PiS nie uchwalił żadnej ustawy, która ograniczałaby biurokrację, będącą głównym czynnikiem korupcjogennym.

Marcin Adamczyk 

Wysłany: 2007-11-17, 15:06   

Kaukaz napisał/a:
Wiem, jestem fanem Ojca Chrzestnego.

Kaukaz napisał/a:
Dodam że bardzo wielkim fanem.

Widze Kaukaz że w sprawach pozapolitycznych często się zgadzamy :wink: Lubimi szczypiorniaka, jesteśmy kibicami dwóch zaprzyjaźnionych klubów i jesteśmy wielkimi fanami "Ojca chrzestnego"... :mrgreen:

Michał Domański 
Wojewoda

Wysłany: 2007-11-17, 23:58   

Kaukaz napisał/a:
1. Rozwiązanie WSI - nie jest istotny sposób - bo każdy byłby zły.

Dlaczego niby każdy sposób byłby zły?
Kaukaz napisał/a:
2. Podwyżki dla nauczycieli (5%

Sukces niesamowity, będą mieli na waciki.
Kaukaz napisał/a:
służby zdrowia -30% - rozumiem że to niewiele ale zawsze coś)

Gdyby jeszcze dali kasę na te podwyżki, zamiast je tylko zadekretować, to może i by było coś...
Kaukaz napisał/a:
3. Obniżenie taks notarialnych (aż o 50% - to ważne)

Patrz komentarz Maciasa.
Kaukaz napisał/a:
4. Podwyżki dla policjantów (500z - może i podczas kampanii ale co z tego - ważne że są)

Jeszcze nie było takiej ekipy, która podczas kampanii wyborczej nie robiłaby podwyżek.
Kaukaz napisał/a:
5. Otwarcie zawodów prawniczych - w trym roku dostało się 50 % zdających na aplikacje korporacyjne, gdzie w poprzednich latach było to 5%!!!

Nieprawda. Dwa lata temu dostało się 40%. Był już tu kiedyś wątek na ten temat.
Kaukaz napisał/a:
6. Utworzenie CBA

Która kosztuje ciężkie pieniądze, która nie robi niczego, czego nie mogłaby robić CBŚ, i która przez półtora roku działania skompromitowała się doszczętnie.
Kaukaz napisał/a:
7. Polska polityka zagraniczna - nareszcie nie jesteśmy na kolanach

...bo padliśmy na pysk.
Kaukaz napisał/a:
po '89 byliśmy bici w mordę na każdym kroku

Wiedziałem, że prędzej czy później usłyszę to magiczne "po 1989". Oczywiście przed 1989 było lepiej, nikt nas w mordę nie bił i byliśmy dziesiątą potęgą gospodarczą świata.
Kaukaz napisał/a:

Poprawa naszego wyniku o 0.5 punktu jest niewątpliwie sukcesem. Biorąc jednak pod uwagę, że rząd Belki w ciągu roku poprawił ten wynik o 0.2 punktu, trudno to uznać za jakiś niebywały skok. Tym bardziej, że wróciliśmy zaledwie do poziomu z 2001, a żadnych długofalowych działań zapobiegających korupcji rząd nie podjął.
Kaukaz napisał/a:
Nie będe się rozpisywał bo przeciez to sensu nie ma.

Masz całkowitą rację - wyszukiwanie sukcesów na siłę zdecydowanie nie ma sensu. A niestety z tych ośmiu punktów tylko ostatni faktycznie zasługuje na miano sukcesu. Większość pozostałych to raczej przykłady porażek.

Marcin Adamczyk 

Wysłany: 2007-11-18, 10:40   

Zwłaszcza polityka wobec USA jest na żałosnym poziomie... Od kiedy Jarosław nazwał Tuska chłopcem na posyłki Angeli Merkle ja nazywam Lecha Kaczyńskiego chłopcem na posyłki Georga Busha...

Wladek353 

Wysłany: 2007-11-18, 10:54   

Sądzę że gdyby Kaczyński zmienił konstytucję jak tego chciał (chodzi mi o tą zmianę z ustalaniem rozporządzeń z mocą ustaw), to Kaukaz uznał by to za sukces.A co do podwyżek to powiem że dostaliśmy 5% podwyżki, a tak dodatkowo o 10% droższe produkty.

Marcin Adamczyk 

Wysłany: 2007-11-18, 11:01   

Władek, trzeba patrzeć realnie... Kaczyński nie miał szans na zmianę konstytucji...

Wladek353 

Wysłany: 2007-11-18, 11:23   

Masz rację,ale chodzi mi o to że Kaukaz by tego chciał.Z jego wypowiedzi tak wynika.

Marcin Adamczyk 

Wysłany: 2007-11-18, 12:43   

Ja bym chciał nowej konstytucji. Jestem za systemem prezydenckim na wzór amerykański, albo przynajmniej francuski... PiS też pewnie by tego chciał, ale raczej z innych powodów niż ja...

Kaukaz 

Wysłany: 2007-11-18, 16:05   

Michał Domański napisał/a:
Kaukaz napisał/a:
2. Podwyżki dla nauczycieli (5%

Sukces niesamowity, będą mieli na waciki.

Ja wiem ze powinno się im dać od razu po 300 % , mam nadzieje że Donald to zrobi, bo moja mam jest nauczycielka i na pewno się ucieszy.
Cytat:
Masz rację,ale chodzi mi o to że Kaukaz by tego chciał.Z jego wypowiedzi tak wynika.
Nieno błagam pokaż z której wypowiedzi wynika ze podobają mi się rozporządzenia z mocą ustawy??
Kaukaz napisał/a:
5. Otwarcie zawodów prawniczych - w trym roku dostało się 50 % zdających na aplikacje korporacyjne, gdzie w poprzednich latach było to 5%!!!

Nieprawda. Dwa lata temu dostało się 40%. Był już tu kiedyś wątek na ten temat.
Zgadza się tylko taka sytuacja jest od 2 lat od kiedy PiS przepchnął tą ustawy w poprzednim parlamencie.
Kaukaz napisał/a:
6. Utworzenie CBA

Która kosztuje ciężkie pieniądze, która nie robi niczego, czego nie mogłaby robić CBŚ, i która przez półtora roku działania skompromitowała się doszczętnie.
Subiektywna opinia - zresztą skrytykuj za to tez swojego Guru - Donalda bo on równiez ją poparł. I jakoś politycy żadnej partii nie wychodzą z inicjatywą żeby to zlikwidowac. :mrgreen:
Kaukaz napisał/a:
po '89 byliśmy bici w mordę na każdym kroku

Wiedziałem, że prędzej czy później usłyszę to magiczne "po 1989". Oczywiście przed 1989 było lepiej, nikt nas w mordę nie bił i byliśmy dziesiątą potęgą gospodarczą świata.
Nie czaje co chciales przez to wyrazić? Napisałem to "magiczne" po '89 dlatego tylko ze od tego momentu możemy mówić o suwerennym państwie.
Kaukaz napisał/a:
Nie będe się rozpisywał bo przeciez to sensu nie ma.

Masz całkowitą rację - wyszukiwanie sukcesów na siłę zdecydowanie nie ma sensu. A niestety z tych ośmiu punktów tylko ostatni faktycznie zasługuje na miano sukcesu. Większość pozostałych to raczej przykłady porażek.
Nie ma sensu twoja całkowita i nieuzasadniona krytyka. Nie można powiedzieć ze wszystko zrobili dobrze bo nie zrobili - ale też nie można pisac że wszystko spierdzieli bo fałsz.
Kaukaz napisał/a:

Poprawa naszego wyniku o 0.5 punktu jest niewątpliwie sukcesem. Biorąc jednak pod uwagę, że rząd Belki w ciągu roku poprawił ten wynik o 0.2 punktu, trudno to uznać za jakiś niebywały skok. Tym bardziej, że wróciliśmy zaledwie do poziomu z 2001, a żadnych długofalowych działań zapobiegających korupcji rząd nie podjął.
Nieno fakt - utworzenie CBA to nie było żadne działanie.

Misza 
Wojewoda
Dzielnicowy:)

Wysłany: 2007-11-18, 16:11   

Kaukaz napisał/a:
Ja wiem ze powinno się im dać od razu po 300 % , mam nadzieje że Donald to zrobi, bo moja mam jest nauczycielka i na pewno się ucieszy.
A może zamiast w kółko dopłacać do czegoś zreformujmy ten system?
To jest właśnie te kochane socjalistyczne spojrzenie na rozwiązywanie takich problemów. Na przykład problem służby zdrowia
propozycja PiS - zwiększyć składkę zdrowotną
propozycja SLD - zwiększyć składkę zdrowotną
propozycja PO - zreformować system, oddać ludziom pieniądze i niech sami płać

Dodam tylko, że o 2003 roku zwiększono nakłady na służbę zdrowia o 86 % - w tym samym czasie liczba niezadowolonych ze służby zdrowia wzrosła do 90% :mrgreen:

Dahomej 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2007-11-18, 16:12   

Kaukaz napisał/a:

Prawda jest taka, że nauczyciele wyrabiają drugie albo i więcej tyle na korepetycjach, więc znowu tak źle im nie jest. Szkolnictwo powinno zostać zautonomizowane, skomercjalizowane lub sprywatyzowane
Misza napisał/a:
propozycja PO - zreformować system, oddać ludziom pieniądze i niech sami płać

Hmm...dziwne bo Sawicki ostatnio mówił, że uzgodniono, że składka zdrowotna ma być podniesiona, a Szejnfeld mu w tym wtórował

Misza 
Wojewoda
Dzielnicowy:)

Wysłany: 2007-11-18, 16:15   

Dahomej napisał/a:
Prawda jest taka, że nauczyciele wyrabiają drugie albo i więcej tyle na korepetycjach, więc znowu tak źle im nie jest
Owszem - nauczyciele od matematyki może. Myślisz, że tłumy chętnych walą na korepetycje z fizyki, j. polskiego, geografii czy WFu?

[ Dodano: 2007-11-18, 16:19 ]
Dahomej napisał/a:
Hmm...dziwne bo Sawicki ostatnio mówił, że uzgodniono, że składka zdrowotna ma być podniesiona, a Szejnfeld mu w tym wtórował
To musiałbyś mi to pokazać. Inna sprawa, że z ludowcami trudno będzie ruszyć szpitale. ZObaczymy co Kopacz na to.

Dahomej 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2007-11-18, 16:25   

Misza napisał/a:
Owszem - nauczyciele od matematyki może. Myślisz, że tłumy chętnych walą na korepetycje z fizyki, j. polskiego, geografii czy WFu?

Jeden z nauczycieli historii bierze 200 zł na 1.5 h korepetycji, inny 100 zł. W klasie maturalnej 90% uczniów chodzi na dodatkowe lekcje, za które na prawdę słono się płaci. Praca 18 h w tygodniu pozwala bez problemu na dodatkowe etaty i zajęcia

Odpowiedz do tematu