Co nie zmienia faktu że ludzie głosowali że chcą wejść do UE,która była takim samym socjalistycznym badziewiem jak teraz.
Masz rację, niestety nie zmienia.
sparrow88 napisał/a:
I powiedz mi gdzie znalazłeś manipulacje przy tamtym referendum.
Cóż, chyba nie powiesz mi, że media równo rozkładały akcenty za i przeciw, a rządowa kamapnia informacyjna z pieniedzy podatników to była zwykła agitacja prounijna, mimo że powinna mieć charakter neutralny.
_________________ "I tak długo jak ludzie bedą myśleli, że dostają "coś" i nie będą się zbytnio martwić o swoją wolność- to będa tolerowali ten system" Ron Paul
Zgadzam się że rząd (sld) i PO agitowały za, ale partie będące wtedy w sejmie - Samoobrona, LPR i PiS też dość głośno okazywały sceptycyzm, ale nie można mówić manipulacji. To tak jakby powiedzieć że ostatnie wybory były zmanipulowane, bo prezydent, rząd i TVP, CBA wyraźnie sprzyjały PiSowi.
Z tego co wiem to tylko LPR wypowiadała się jasno przeciw członkostwu w UE, niestety posługiwała się retoryką "strachu katolicko-narodowego", co całkowicie skompromitowało sprawę. Samoobrnona krzyczała tylko o więcej pieniędzy, PiS był za. Ale zasadniczo nie chodzi tu nawet o bardzo nierówne rozłożenie akcentów: za i przeciw, ale o tym, że politycy nie stworzyli dla Polski alternatywy wobec pełnego członkostwa w UE
_________________ "I tak długo jak ludzie bedą myśleli, że dostają "coś" i nie będą się zbytnio martwić o swoją wolność- to będa tolerowali ten system" Ron Paul
Ja nie otrzymałem złamanego centa z koryta UE. Ale jedno wiem na pewno, że od każdego produktu, który kupię idzie dola podatkowa na rzecz koryta do którego dostepu nie mam. Także na tym świat się opiera, że jeden sieje a drugi zbiera.
Najchętniej rozwaliłbym owe koryto - bo nie potrzebny mi taki bagaż.
_________________ Rząd chce naszego dobra a mamy go coraz mniej!
Tylko prawda jest wolnością!
Wolność zaczyna się tam, gdzie kończy się strach
drogi, komputery w szkołach, autobusy komunikacji miejskiej, oczyszczalnie ścieków, automatyzacja rolnictwa....
Ty sobie chyba żartujesz, co? Że niby to Unia - tak?
A skąd Unia ma pieniądze, co? Czyją pracę opodatkowali, ha? Kto w Europie płaci najwyższe podatki? Tylko nie śmigaj mi państwami...Pomyśl o tym, komu najbardziej ogranicza się konsumpcję i dlaczego.
Teraz przypomniało mi się, taki rymik:
A gdy strzyżesz swe owieczki - opowiadaj im bajeczki.
Albo inny tego samego autora:
Dbam o Was krowy moje, dlatego bo Was doję...
Co do tych dróg, komputerów, itd to jeszcze fajniej kiedyś zagrał Laskowik i Smoleń:
http://youtube.com/watch?v=QPEgkNK4LfI
według wszelkich statystyk jeszcze przez ładnych pare lat polska bedzie pobierać wiecej pieniedzy z unijnej kasy niz do niej wplacać.
jaka Polska, o czym Ty mówisz?
A co to wirtualne są transakcje?
Jeśli chodzi o pieniądze to one są konkretnie zabierane jednym a dane są innym.
Taka bolszewia. Jak wolisz redystrybucja.
Ale generalnie wg przysłowia, które już wcześniej przytoczyłem. Prawda jest taka, że okrada się pod pozorem prawa tych, co tworzą dobra i potrafią je sprzedać na rzecz tych, którzy mają kolesi na urzędzie. No bo to urzednik zadecyduje komu coś skapnie z pańskiego stołu...
Poprostu syf!
widzę, że ćwiczysz zaklinanie węży. Bardzo lubisz uogólniać. A jak wiemy niestety uogólnianie nie ma nic wspólnego z prawdą. Uogólnianie - fałszowanie.
Prawda jest taka jak już wcześniej razem zgodziliśmy się:
sparrow88 napisał/a:
pieniądze to one są konkretnie zabierane jednym a dane są innym
Konkretnie, to jedni się zgodzili żeby im te pieniądze zabierać a drudzy się zgodzili żeby je im dawać. Komu się to nie podoba, może się osiedlić w USA, tam nie ma Unii Europejskiej i czerpać z tej nieprzebranej skarbnicy wolności (tylko trzeba uważać w którym stanie się osiedlasz - należy omijać te bez dosteu do broni bo to bolszewizm, nie?)