Gwałt niech się gwałtem odciska a ze słabością uczmy łamać się za młodu – te słowa wieszcza narodowego w innej wypowiedziane epoce i do innej odnoszące się sytuacji nabrały aktualności po świątecznych zamieszkach w Warszawie. Stały się przestrogą i radą przed skutkami pobłażania łobuzerii zakamuflowanej pod sztandarami patriotyzmu i narodowej godności.
Tak się niestety składa, że im bardziej ktoś szczytnymi i szlachetnymi hasłami szermuje tym bardziej niecne ukrywa pod nimi intencje. Niewiedzę o ludzkiej przewrotności można wybaczyć każdemu, ale nie władzy, która z założenia sama siebie uważa za wszystko wiedzącą.
Dlatego nie może być usprawiedliwienia dla władz za dopuszczenie do recydywy ubiegłorocznych, listopadowych zamieszek na ulicach Warszawy, które za przyczyną rozzuchwalenia bezkarnością ich uczestników wybuchły w tym roku ze zwielokrotnioną siłą.
Wyrządziły też o wiele większą krzywdę ludziom i straty materialne społeczeństwu.
Nie mogło wszakże być inaczej skoro przez cały rok prawicowe elity zamiast potępiać chuligańskie ekscesy młodzieżowych gangów dewastujących stadiony sportowe zaczęły przypisywać łobuzom szlachetne intencje kultywowania patriotyczno- narodowych wartości. Wsparcia moralnego i prawnego zakapturzonym złoczyńcom udzielili także czołowi politycy Prawa i Sprawiedliwości.
Nie bez winy jest także prezydent Bronisław |Komorowski, który nadając najwyższe odznaczenie Orła Białego byłemu senatorowi Zbigniewowi Romaszewskiemu podpisał się pod wsparciem, jakiego ten etosowy polityk udzielił hersztowi stadionowej, znarkotyzowanej dziczy niejakiemu Staruchowi, przebywającemu aktualnie w wiezieniu,
Ciśnie się na usta pytanie, gdzie byli i co robili przez cały rok ludzie odpowiedzialni za bezpieczeństwo państwa i dlaczego nie przygotowali stosownych zmian w ustawach, które mogłyby zabronić demonstracji ulicznych faszystowskim i lewackim formacjom, o których wiadomo, że demonstrują swoją rzekomą wyższość i poczucie siły za pomocą ulicznej rozróby.
Po groźnych ulicznych zamieszkach słychać głosy o narodowym wstydzie. Ten wstyd nie hańbi jednak całego społeczeństwa tylko tę jego część, która uważa się za naród. Tak to właśnie wydedukowała Zuzanna Kurtyka po przegranych wyborach senatorskich ogłaszając, że naród jest tyko częścią tego społeczeństwa, tą patriotyczną.
Wypada, zatem powiedzieć; Niech się ten wybrany naród wstydzi za łobuzerię podpalającą samochody pod znakami Wszechpolaków i innych neofaszystowskich ugrupowań wspieranych czynnie i moralnie przez zagranicznych pobratymców. Niech się wstydzą publicyści: Rafał Ziemkiewicz, Jan Pospieszalski i wielu innych głoszący rację i chwałę radykalnych, prawicowych ugrupowań.
Niech się wstydzi premier, rząd i prezydent Warszawy za bezsilność wobec grających im na nosie bandytów w kapturach przypominających, jako żywo członków Ku Klux Klanu, wychodzących legalne na ulice, żeby się fizycznie i psychicznie się wyżyć i zademonstrować pogardę dla słabszych i dla prawa, które ma chronić państwo i obywateli, ale nie chroni.
Entuzjaści nowego porządku nazywali często młodych, wychowanych w Polsce po politycznych i gospodarczych zmianach pokoleniem JP II. Myślę, że czas już zaniechać używania tego określenia ze względu na wielkość i szlachetność człowieka, który zasłużył sobie na lepiej wychowanych wielbicieli i naśladowców.
Forum Bot
Reklama
Wysłany: Dzisiaj 17:10
Michał J
Wysłany: 2011-12-01, 17:14 Re: Wstyd narodowy
wdajcz napisał/a:
Nie mogło wszakże być inaczej skoro przez cały rok prawicowe elity zamiast potępiać chuligańskie ekscesy młodzieżowych gangów dewastujących stadiony sportowe zaczęły przypisywać łobuzom szlachetne intencje kultywowania patriotyczno- narodowych wartości. Wsparcia moralnego i prawnego zakapturzonym złoczyńcom udzielili także czołowi politycy Prawa i Sprawiedliwości.
Czy ty czytałeś to co napisałeś ?
Jak można coś takiego pisać i jeszcze udawać intelektualistę..
No w sumie nauka naszej władzy robi swoje..
Ja jestem kibicem piłkarskim już kilkanaście lat. I prawda jest nieco inna! Zadymy na stadionach to były ale kilka kilkanaście lat temu, a teraz to zadymy tworzy antypolski rząd bo prawdziwych nie ma. Robią wszystko aby Patriotyzm kojarzył się źle z bandytami i rozróbami. Każdy to widzi. Dzień przed Świętem Odzyskania Niepodległości zdejmują Orła w koronie z koszulek i penie to też jest przypadek ? Pewnie ta cała wojna z "kibolami" nie ma nic wspólnego z tym, że na stadionach są młodzi Patrioci którzy mają normalne życia i nie wpatrują się codziennie w te info pudełko komuno-nazistowskiej propagandy i jeszcze potrafią racjonalnie myśleć ?
Widzą co się dzieje i są dumni z bycia Polakami ? Co w tym dziwnego, że krytykują rząd antypolski skoro są Patriotami ? Co w tym dziwnego że inne Polskie partie popierają Patriotyczne zachowania młodych ludzi ? Ci ludzie w razie potrzeby będą walczyć za ten Kraj a Ty co zrobisz? Każdy sam niech sobie odpowie ..
że na stadionach są młodzi Patrioci którzy mają normalne życia
Haha, ale się uśmiałem. Z całym szacunkiem, kolego, ale odpowiedz mi na jedno pytanie - skoro na stadionach zasiadają sami młodzi patrioci z normalnymi rodzinami, to dlaczego przed i po każdym meczu przez moje miasto przewala się stado naprutych, rzucających "kurwami" na lewo i prawo osobników, drących swe spojone browarami ryje, owinięte w klubowe szaliki i lejących gdzie popadnie?
Wysłany: 2011-12-05, 09:36 Gwałt niech się gwałtem odciska, to chyba Trocki.
Premier Tusk jako odpowiedzialny za stabilizację kraju stwierdził że z całą surowością będą kary.
Oto przykład: Sąd w Warszawie skazał na trzy miesiące więzienia dwóch Polaków za napaść na policjanta podczas zamieszek, jakie miały miejsce 11 listopada w Warszawie. Obie osoby były już wcześniej skazywane za to samo przestępstwo.
Za prowadzenie roweru po piwie dostajesz na początek pół roku do odsiadki.
PRLu wysyłając tzw. policję po cywilnemu do tworzenia burd.
Polecam http://www.youtube.com/watch?v=fC2XIh4_iPk
Jedni po trzy miesiące, przestępcy tzw. z policji po cywilnemu dostaną awanse.
W kraju nad Wisłą można oberwać w XXI wieku za flagę Polską.
http://www.youtube.com/watch?v=uovmIH1mHio
Tusk groź wysokimi karami i pokrzykuje Komorowski.
Komorowski to ten pan który rzekomo stoi na straży Konstytucji RP.
Tak więc są prześladowania w skrócie mówiąc niepoprawnych politycznie.
Artykuł 13
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu….
Komunistyczna Partia Polski dumnie drukuje na http://kompol.org/
wdajcz - o ile chcesz zaistnieć to napisz coś o burakach i słomie w butach natomiast nie bież się za coś o czym nie masz zielonego pojęcia.
Michał J
Wysłany: 2011-12-15, 16:47
macias napisał/a:
Michał J napisał/a:
że na stadionach są młodzi Patrioci którzy mają normalne życia
Haha, ale się uśmiałem. Z całym szacunkiem, kolego, ale odpowiedz mi na jedno pytanie - skoro na stadionach zasiadają sami młodzi patrioci z normalnymi rodzinami, to dlaczego przed i po każdym meczu przez moje miasto przewala się stado naprutych, rzucających (...)?
Widzisz Twój rząd wychowuje taką właśnie młodzież Ja nie mówię, że i tak nie jest, ale uwierz mi nie z tym walczy dzisiejsza władza...
Ja nie mówię, że i tak nie jest, ale uwierz mi nie z tym walczy dzisiejsza władza...
Doskonale to wiem, natomiast przestań wmawiać ludziom, ze kibice to pokorne i uczynne baranki. Steretypy, nawet te najgorsze, nie biorą się z znikąd.
Michał J
Wysłany: 2012-01-27, 18:47
Ja wyrażam tylko swoją opinię a nic nie wmawiam.. Ale masz rację kibice w ponad 60% to młodzi ludzie i nie są to potulne baranki. I bardzo dobrze - wystarczy że większość narodu jest takie ( właśnie potulne baranki ) doskonale to nazwałeś.. Pasterz Tusk i jego baranki heh
ps. Macie swoją WOLNOŚĆ o którą tak walczycie hehe baranki ACTA w prezencie..
Polska jako pierwszy Kraj to (...) wprowadziła w UE a rząd kłamie w oczy ! Jak zawszę a fakty są takie, że jesteśmy sygnatariuszem ACTA w Europie to jest cała prawda..
Tak, tak... A okrzyki podczas meczu Legia-Widzew: "Do Aushwitz! Do pieca! Tam wasze miejsce" to typowy przykład ich patriotyzmu. Tak samo jak palenie wozów satelitarnych. Przykro mi ale tak około 75% tzw "ultrasów" to żadni patrioci a po prostu zwyczajna hołota, która nie ma co robić więc idzie robić chlew. Wszak tylko patrioci niszczą elewacje budynków wypisując na nich wyzwiska pod adresem znienawidzonych drużyn. To taki nowy sposób okazywania miłości ojczyźnie. Marnować podatki zdzierane z ciężko pracujących obywateli. No Mickiewicz ze Słowackim takiej formy okazywania miłości ojczyźnie by nie wymyślili.
_________________ ...
Michał J
Wysłany: 2012-02-10, 18:39
nicram napisał/a:
(...) Tak samo jak palenie wozów satelitarnych. Przykro mi ale tak około 75% tzw "ultrasów" to żadni patrioci a po prostu zwyczajna hołota(...)
Pewnie masz na myśli ten wóz co został spalony na 11 Listopada tak ? Tak się składa, że widziałem to osobiście. Za dużo by pisać, opisałem to w artykule jak Cię prawda interesuje w ogóle, choć wątpie..
Tak wygląda prawda a media polskojęzyczne, które działają na szkodę Kraju mnie nie interesują bo już nawet oglądać to barachło przestałem. Równie dobrze mogę sobie włączyć film fantastyczny..
Ps. Co do szkód materialnych powodowanych przez kibiców to się nie ośmieszaj.
Czym to jest w porównaniu do szkód polszewików.. Jak kropla w oceanie..
Hmm zobaczymy jutro w Warszawie ? Być może cierpliwość kibiców się kończy powoli..
to dlaczego przed i po każdym meczu przez moje miasto przewala się stado naprutych, rzucających "kurwami" na lewo i prawo osobników, drących swe spojone browarami ryje, owinięte w klubowe szaliki i lejących gdzie popadnie?
A może to Donald z kolegami po meczu do domu wraca
_________________ Moja determinacja , żeby to zmienić, jest tak WIELKA jak nasze DŁUGI.
Zostawmy naszym dzieciom nie tylko wolność i długi, zostawmy im normalność.
http://www.forum.polityka...opic.php?t=5249
Propozycja sprawiedliwego systemu emerytalnego.
Co do meczu o Superpuchar to żałość mnie ogarnia. Wszystkie strony tej sprawy się kompromitują. Przede wszystkim PZPN, którego nic nie nauczyła sprawa meczu Polska-Niemcy. Jak można zaplanować mecz zaledwie tydzień po planowym oddaniu obiektu do użytku? To, że Lato nie myśli mnie nie dziwi. Do myślenia trzeba mieć mózg a nie nasiąkniętą gorzałą galaretę. Widać jednak, że w PZPN nie myśli. Bo przecież przewidzieć mróz w połowie lutego to ogromne wyzwanie intelektualne.
Z drugiej strony kompletna kretynka Joanna Mucha, która jest ministrem sportu a pyta się kto zdecydował, że o Superpuchar zagra Legia Warszawa i Wisła Kraków. Widać jakich "fachowców" ma w rządzie Tusk. Mucha, Gowin i Nowak to ścisła czołówka.
Z trzeciej wykonawca obiektu. W tym kraju nikt nic nie może ukończyć na czas. W dodatku murawa układana przy 20 stopniach mrozu. Zapewne skończy się jak w Poznaniu. Do Euro wymienią ją jeszcze trzy razy i kilka milionów pójdzie w błoto.
Z czwartej policja. Najłatwiej pójść na łatwiznę i odwołać mecz. No ale Tusk przyzwyczaił już policję do chodzenia na skróty prewencyjnie zamykając stadiony. Mówiąc krótko policja zes...ła się w gacie i była się powtórki z 11 listopada.
No i wreszcie z piątej kibice Legii i Wisły. Te dzisiejsze marsze są śmieszne i żałosne zarazem. Jeszcze kilka miesięcy temu słyszałem głosy, że na co rozgrywane są te mecze o Superpuchar skoro nikomu na tym i tak nie zależy a mecze zakłócają tylko przygotowania do sezonu. Teraz kibole dostali do rąk pretekst aby podymić na mieście. Bo przecież zrobiono im krzywdę, że odwołano mecz praktycznie o pietruszkę.
nicram , nie podymili , ale "trochę" kasy to kosztowało , swoją drogą po co nam stadion jak na nim grać nie wolno . To pewnie tak jak z tą ŁAZIENKĄ w "koglu moglu".
_________________ Moja determinacja , żeby to zmienić, jest tak WIELKA jak nasze DŁUGI.
Zostawmy naszym dzieciom nie tylko wolność i długi, zostawmy im normalność.
http://www.forum.polityka...opic.php?t=5249
Propozycja sprawiedliwego systemu emerytalnego.
nicram , nie podymili , ale "trochę" kasy to kosztowało ,
Tydzień krzyku a z Łazienkowskiej pod Stadion Narodowy przeszło trzydziestu ludzi.
kaminiak33 napisał/a:
swoją drogą po co nam stadion jak na nim grać nie wolno .
Na stadionie grać będzie wolno tylko, że ktoś nie przeliczył sił na zamiary i wyszło jak zawsze. Poza tym policja jak zwykle poszła na łatwiznę. Im jak się czegoś nie chce pilnować to najlepiej znaleźć tysiąc powodów aby do zdarzenia nie dopuścić. Swoją drogą Stadion Narodowy jest jednym z najnowocześniejszych obiektów piłkarskich na świecie i spełnia wszystkie wymogi międzynarodowe. Wymogów polskiej policji i władz Warszawy już nie. Polska policja nie rozumie jednej podstawowej rzeczy. W krajach zachodnich sektor od sektora nie jest oddzielony zasiekami z drutu kolczastego. To, że policja nie potrafi sobie poradzić z zapewnieniem bezpieczeństwa na stadionie spełniającym wszelkie międzynarodowe standardy tylko dlatego, że nie wygląda jak obóz koncentracyjny w Aushwitz nie świadczy o tym, że obiekt jest zły. To świadczy o tym, że nasza policja ukochana jest po prostu sto lat za murzynami jeśli chodzi o wyszkolenie.