Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 16776748 Skąd: Naturalnie z Pomorza
Wysłany: 2007-09-30, 21:33
kyok napisał/a:
A ja chyba nie zaglosuje na PO jezeli PO-LiD jest mozliwe. A na kogo zaglosuje? NIEWIEM
To jest ciekawe, że od 2 lat słyszę w kółko "PO chce koalicji z LiD, PO chce koalicji z LiD, itd". Jakoś ta koalicja nie powstała. Powstała natomiast zupełnie inna o której pewien prawy i sprawiedliwy poseł powiedział:
Cytat:
Więc my gwarantujemy: Leszek Miller być może Andrzeja Leppera zaprosi do współrządzenia Polską, Prawo i Sprawiedliwość Andrzeja Leppera do współrządzenie Polską nie zaprosi i taką gwarancję wyborcom wszystkim niezależnie od sympatii politycznych dajemy.
[ Dodano: 2007-09-30, 22:33 ]
kyok napisał/a:
A ja chyba nie zaglosuje na PO jezeli PO-LiD jest mozliwe. A na kogo zaglosuje? NIEWIEM
To jest ciekawe, że od 2 lat słyszę w kółko "PO chce koalicji z LiD, PO chce koalicji z LiD, itd". Jakoś ta koalicja nie powstała. Powstała natomiast zupełnie inna o której pewien prawy i sprawiedliwy poseł powiedział:
Cytat:
Więc my gwarantujemy: Leszek Miller być może Andrzeja Leppera zaprosi do współrządzenia Polską, Prawo i Sprawiedliwość Andrzeja Leppera do współrządzenie Polską nie zaprosi i taką gwarancję wyborcom wszystkim niezależnie od sympatii politycznych dajemy.
_________________ UPR! UPR! UPR! Dwa procent! Dwa procent! Dwa procent!
Tusk ostatnio mowil ze jest gotowy na PO-LiD jak i na PO-PiS. Wiec szansa jest.
Po prostu wierze albo ludze się ,że jesli obejma rządy to zajda zmiany ,które usprawnią Polske.(Np. podatek liniowy ,prywatyzacja służby zdrowia)
To może zrobić LPR (z naciskiem na UPR), a nie PO, która prywatyzacji służby zdrowia nie popiera, z likwidacji KRUSu się wycofała, a o podatku liniowym (zresztą stosunkowo wysokim) mało mówi.
_________________ Społeczeństwo - rzecz, którą definiują jako organizm nieposiadający kształtu fizycznego, nadistota nie zamieszkująca w nikim konkretnym, a zarazem zamieszkująca we wszystkich oprócz ciebie.
Ayn Rand
Wysłany: 2007-10-01, 23:02
Antherdil napisał/a:
To może zrobić LPR
Grunt to poczucie humoru;-).
Gość
Wysłany: 2007-10-02, 08:35
Glosuje na PO
Gospodarka glupcze !!!!!!!
Jesli chodzi o przebudowe panstwa i walke z korupcją PO praktycznie w niczym nie rozni sie od PiS.
To co mowi Tusk o koalicji z LiD to gra przedwyborcza , dwa latat temu mowili tylko o koalicji z PiS i jak sie to skonczylo - pamietamy.
Gość
Wysłany: 2007-10-02, 15:07
Ja zagłosowałbym na LId uważam że najgorsi ludzie (np.Miler)odeszli od nich a po za tym ta partia skupia wielu bohaterów Solidarności.Na Pis nie zagłosowłbym bo próbują zrobić państwo totalitarne, a PO nie ma mocnego lidera.
Jesli chodzi o przebudowe panstwa i walke z korupcją PO praktycznie w niczym nie rozni sie od PiS.
Tzn. przebudowa państwa ogranicza się do wymiany ichnich na swoich, a w korupcję uderza się (najbardziej korupcjotwórczym) urzędem.
_________________ Społeczeństwo - rzecz, którą definiują jako organizm nieposiadający kształtu fizycznego, nadistota nie zamieszkująca w nikim konkretnym, a zarazem zamieszkująca we wszystkich oprócz ciebie.
Ayn Rand
Gość
Wysłany: 2007-10-02, 21:35
Tzn mialem na mysli raczej poprawienie sprawnosci urzedów oraz takie zmiany w prawie zeby usunac przyczyne korupcji a nie scigac skutek.
Gość
Wysłany: 2007-10-02, 22:20
jestem całkowicie pewien na kogo będe głosował -na PO. jestem troche rozgoryczony że nie ma Janka Rokity który był i jest dla mnie najwiarygodniejszym i najuczciwszym politykiem w tym kraju. Cóz może po wyborach gdy trzeba będzie znależć kogoś szlachetnego?
Gość
Wysłany: 2007-10-03, 14:21
Ja zagłosuję na PO - jedyna alternatywa w tym państwie, choć i tak wiadomo ze wszyscy są po tych samych pieniądzach... :/
I troche mnie dziwi wynik - Lid aż 40%? Aż tylu mamy komunistów na forum? Czy naprawde trzeba przypominać ile SLD nakradło? Jak sobie przypomne liczby (chocby to jak chcieli sprywtyzować elektrownie - spedzedac chcieli za 300 mln. - a samego towaru wnich było na 30 mln. omg)... albo prywatyzacja polskich hut stali (Katowice)... to krew sie we mnie gotuje...
Wysłany: 2007-10-03, 14:32
Według ankiety na tym forum wyszło, że PiS ma poparcie poniżej 10% Gdyby PiS miał takie poparcie w całym kraju świat byłby piękniejszy. Ale nie ma tak łatwo
_________________ Ameryka nie ma przyjaciół, ona ma tylko aktualne sojusze. Kiedyś wspomagała Mudżahedinów w Afganistanie, potem z tymi samymi walczyła. W czasach wojny Iraku z Iranem USA wspomagała Saddama, kto dziś o tym pamięta? A potem oni sami obalili Saddama.
Jak już mówiłem, głosuje na Platformę Obywatelską. Raczej nie z czystego przekonania. Uważam że jest to po prostu najmniejsze zło... Jeśli PO podpadnie do wyborów to zagłosuje na PSL...
_________________ Przeżyliśmy trzy zabory, przeżyjemy i Kaczory...