Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: admin
2007-11-11, 14:17
wybory do sejmu 2007 - prawydobry na forum

Na kogo zamierzasz zagłosowac w wyborach do sejmu 2007
PiS
16%
 16%  [ 6 ]
PO
43%
 43%  [ 16 ]
LiD
32%
 32%  [ 12 ]
LPR
5%
 5%  [ 2 ]
Samoobrona RP
0%
 0%  [ 0 ]
PPR
0%
 0%  [ 0 ]
Partia Kobiet
2%
 2%  [ 1 ]
KPEiR
0%
 0%  [ 0 ]
Samoobrona patriotyczna
0%
 0%  [ 0 ]
Głosowań: 37
Wszystkich Głosów: 37

Autor Wiadomość
Misza 
Wojewoda
Dzielnicowy:)

Wysłany: 2007-09-30, 21:33   

kyok napisał/a:
A ja chyba nie zaglosuje na PO jezeli PO-LiD jest mozliwe. A na kogo zaglosuje? NIEWIEM
To jest ciekawe, że od 2 lat słyszę w kółko "PO chce koalicji z LiD, PO chce koalicji z LiD, itd". Jakoś ta koalicja nie powstała. Powstała natomiast zupełnie inna o której pewien prawy i sprawiedliwy poseł powiedział:
Cytat:
Więc my gwarantujemy: Leszek Miller być może Andrzeja Leppera zaprosi do współrządzenia Polską, Prawo i Sprawiedliwość Andrzeja Leppera do współrządzenie Polską nie zaprosi i taką gwarancję wyborcom wszystkim niezależnie od sympatii politycznych dajemy.

[ Dodano: 2007-09-30, 22:33 ]
kyok napisał/a:
A ja chyba nie zaglosuje na PO jezeli PO-LiD jest mozliwe. A na kogo zaglosuje? NIEWIEM
To jest ciekawe, że od 2 lat słyszę w kółko "PO chce koalicji z LiD, PO chce koalicji z LiD, itd". Jakoś ta koalicja nie powstała. Powstała natomiast zupełnie inna o której pewien prawy i sprawiedliwy poseł powiedział:
Cytat:
Więc my gwarantujemy: Leszek Miller być może Andrzeja Leppera zaprosi do współrządzenia Polską, Prawo i Sprawiedliwość Andrzeja Leppera do współrządzenie Polską nie zaprosi i taką gwarancję wyborcom wszystkim niezależnie od sympatii politycznych dajemy.

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 22:42   

kyok
Wojewoda

Wysłany: 2007-10-01, 09:45   

Cytat:

Tusk ostatnio mowil ze jest gotowy na PO-LiD jak i na PO-PiS. Wiec szansa jest.

Marcin Adamczyk 

Wysłany: 2007-10-01, 11:39   

Ja bym jednak wolał PO-PiS. Oczywiście od strony Platformy Obywatelskiej...

Antherdil 
Wojewoda
anarchokapitalista

Wysłany: 2007-10-01, 22:52   

baku88 napisał/a:
Po prostu wierze albo ludze się ,że jesli obejma rządy to zajda zmiany ,które usprawnią Polske.(Np. podatek liniowy ,prywatyzacja służby zdrowia)
To może zrobić LPR (z naciskiem na UPR), a nie PO, która prywatyzacji służby zdrowia nie popiera, z likwidacji KRUSu się wycofała, a o podatku liniowym (zresztą stosunkowo wysokim) mało mówi.

Michał Domański 
Wojewoda

Wysłany: 2007-10-01, 23:02   

Antherdil napisał/a:
To może zrobić LPR

Grunt to poczucie humoru;-).

Gość

Wysłany: 2007-10-02, 08:35   

Glosuje na PO

Gospodarka glupcze !!!!!!!

Jesli chodzi o przebudowe panstwa i walke z korupcją PO praktycznie w niczym nie rozni sie od PiS.

To co mowi Tusk o koalicji z LiD to gra przedwyborcza , dwa latat temu mowili tylko o koalicji z PiS i jak sie to skonczylo - pamietamy.

Gość

Wysłany: 2007-10-02, 15:07   

Ja zagłosowałbym na LId uważam że najgorsi ludzie (np.Miler)odeszli od nich a po za tym ta partia skupia wielu bohaterów Solidarności.Na Pis nie zagłosowłbym bo próbują zrobić państwo totalitarne, a PO nie ma mocnego lidera.

Antherdil 
Wojewoda
anarchokapitalista

Wysłany: 2007-10-02, 16:17   

przemik napisał/a:
Jesli chodzi o przebudowe panstwa i walke z korupcją PO praktycznie w niczym nie rozni sie od PiS.
Tzn. przebudowa państwa ogranicza się do wymiany ichnich na swoich, a w korupcję uderza się (najbardziej korupcjotwórczym) urzędem.

Gość

Wysłany: 2007-10-02, 21:35   

Tzn mialem na mysli raczej poprawienie sprawnosci urzedów oraz takie zmiany w prawie zeby usunac przyczyne korupcji a nie scigac skutek. :mrgreen:

Gość

Wysłany: 2007-10-02, 22:20   

jestem całkowicie pewien na kogo będe głosował -na PO. jestem troche rozgoryczony że nie ma Janka Rokity który był i jest dla mnie najwiarygodniejszym i najuczciwszym politykiem w tym kraju. Cóz może po wyborach gdy trzeba będzie znależć kogoś szlachetnego?

Gość

Wysłany: 2007-10-03, 14:21   

Ja zagłosuję na PO - jedyna alternatywa w tym państwie, choć i tak wiadomo ze wszyscy są po tych samych pieniądzach... :/

I troche mnie dziwi wynik - Lid aż 40%? Aż tylu mamy komunistów na forum? Czy naprawde trzeba przypominać ile SLD nakradło? Jak sobie przypomne liczby (chocby to jak chcieli sprywtyzować elektrownie - spedzedac chcieli za 300 mln. - a samego towaru wnich było na 30 mln. omg)... albo prywatyzacja polskich hut stali (Katowice)... to krew sie we mnie gotuje... :|

wiklif 
Wojewoda

Wysłany: 2007-10-03, 14:32   

Według ankiety na tym forum wyszło, że PiS ma poparcie poniżej 10% :mrgreen: Gdyby PiS miał takie poparcie w całym kraju świat byłby piękniejszy. Ale nie ma tak łatwo :neutral:
Ameryka nie ma przyjaciół, ona ma tylko aktualne sojusze. Kiedyś wspomagała Mudżahedinów w Afganistanie, potem z tymi samymi walczyła. W czasach wojny Iraku z Iranem USA wspomagała Saddama, kto dziś o tym pamięta? A potem oni sami obalili Saddama.

katrin 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2007-10-03, 15:38   

No niestety .... i najgorsze jest to ze niewiele da sie z tym zrobic...
Dziś wiedzie nas na bój, na trud.

Marcin Adamczyk 

Wysłany: 2007-10-03, 16:26   

Jak już mówiłem, głosuje na Platformę Obywatelską. Raczej nie z czystego przekonania. Uważam że jest to po prostu najmniejsze zło... Jeśli PO podpadnie do wyborów to zagłosuje na PSL...

katrin 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2007-10-03, 18:01   

Najmniejsze zlo jak zauwazyles....
Dziś wiedzie nas na bój, na trud.

Odpowiedz do tematu