Myślę że wymarzonym prezydentem V RP byłby pewien Don Kichot z Osowy...
Ale zanim do tego dojdzie - a jest na to duża szansa - to chętnie widziałabym w tej roli Cimoszewicza.
_________________ "Marzenia są jak dzikie koty, które uciekają z miasta, chodzą własnymi ścieżkami, po czym wracają obdarte i obolałe w rzeczywistość." .
Cimoszewicz byłby lepszym kandydatem od Olejniczaka... Ja będę obstawał przy Radku Sikorskim, ale jeśli ktoś z lewicy to właśnie Cimoszewicz...
Nie no oczywistym jest że błędny rycerz naszego forum kiedyś zostanie prezydentem Najjaśniejszej i poprowadzi nasz kraj ku dobrobytowi i rozwojowi gospdarczemu...
_________________ Przeżyliśmy trzy zabory, przeżyjemy i Kaczory...
_________________ Rosjanin: "Ja nie wiem jak to możliwe, że w Polsce nie wiadomo, która partia wygra wybory! W Rosji taka anarchia jest nie do pomyślenia!"
Wysłany: 2007-11-26, 21:28
Oczywiscie ze to forum nie odzwierciedla nastrojow spolecznych ale zaryzykowalbym teze ze z lewicy tylko Cimoszewicz ma szanse na zwyciestwo.Zauwazcie jak brawurowo zdobyl miejsce w Senacie,zwyciezajac z kandydatami prawicy.Nie jest i nigdy nie byl "eseldowskim patriota" ale w SLD jest chyba ceniony i uwazany za swojego.Nie byl nigdy przeciwko SDPL i sadze ze nie ma tam wielu wrogow.Nie zdziwilbym sie gdyby zaakceptowalo go srodowisko PD a przynajmniej poparlo w II turze.Wsrod polakow ma opinie czlowieka uczciwego i kompetetnego.Postrzegany jako pragmatyk,profesjonalista.Poglady blisko centrum z latwoscia moglby zdobyc szerokie poparcie,w tym poparcie lewicujacych elit.Po prostu problemy lewicy splywaja po tym czlowieku jak po teflonie i jesli LiD tego nie wykorzysta to ja zalamuje rece(Olejniczak nie ma szans,Borowski podobnie,innych kandydatow nie widze).
Wysłany: 2007-11-27, 16:09
polak100 napisał:
Cytat:
Wielu polaków, szczególnie kobiet, jej ufa.
Większość kobiet w tym kraju nie posiada poglądów politycznych i na polityce po prostu się nie zna. Zwykle kobiety "swoje" poglądy polityczne przejmują od mężów. Tak więc Kwaśniewska wg mnie szans by nie miała. Tym bardziej, że ona nigdy bezpośrednio nie uczestniczyła w polityce i nie posiada stosownego doświadczenia w tej mierze.
_________________ Ameryka nie ma przyjaciół, ona ma tylko aktualne sojusze. Kiedyś wspomagała Mudżahedinów w Afganistanie, potem z tymi samymi walczyła. W czasach wojny Iraku z Iranem USA wspomagała Saddama, kto dziś o tym pamięta? A potem oni sami obalili Saddama.
Jesli chodzi o lewicę to byćmoże kandydować będzie Jolanta Kwaśniewska. Popierała LiD w kampanii przed wyborami parlamentarnymi no i LiD może ją w zamian poprzeć w wyborach prezydenckich.
Nie popieram tej kandydatury... Ona jest tylko taka miła z zewnątrz. Wystarczy popytać ludzi, którzy mieli z nią bezpośrednio do czynienia. Poza tym na mój gust o jest ona pusta jak wydmuszka... Jak dla mnie to mogłaby być polska Cristina Kirchner...
wiklif napisał/a:
Większość kobiet w tym kraju nie posiada poglądów politycznych i na polityce po prostu się nie zna. Zwykle kobiety "swoje" poglądy polityczne przejmują od mężów.
Teraz żeś się chłopie naraził nasym forumowym koleżankom Nie zgadzam się że większość kobiet nie ma poglądów. Kobiety są świadome swoich poglądów...
Może nie odzwierciedla ale wielu polaków myśli podobnie, co tutejsi forumowicze.
Szczerze... to wątpię. Na tym forum piszą raczej ludzie młodzi. Mało jest osób powyżej 45 r. życia-tak przypuszczam i w większości ludzie młodzi głosują na PO, więc równocześnie na Tuska. Choć Tusk po trzech latach rządów jako premier moim zdaniem będzie miał minimalne szanse i minimalne poparcie...
[ Dodano: 2007-11-27, 17:40 ]
Hmm, kto w ankiecie oddał głos na Leppera?? To chyba ostatni wierny działacz Samoobrony, który myśli, że on i jego partia (tym bardziej jej lider) przetrwają do wyborów prezydenckich. phi
_________________ Rosjanin: "Ja nie wiem jak to możliwe, że w Polsce nie wiadomo, która partia wygra wybory! W Rosji taka anarchia jest nie do pomyślenia!"
A więc Tuska narazie lubi wielu polaków, nie tylko na tym forum.
No właśnie: NARAZIE. To jest kluczowe słowo. Gwarantuje Ci, że po 3 latach PO będzie miało takie poparcie jak teraz PiS, a partia Kaczyńskich pewnie się w coś przekształci i ruszy do następnych wyborów z nowym szyldem... Premier nie zostanie prezydentem-taki urząd. Poczekajmy, aż zacznął sie protesty i konkretne przygotowania do Euro2012, wtedy zobaczymy na co stać ekipę Tuska. Oj spadnie mu poparcie, spadnie
[ Dodano: 2007-11-27, 17:54 ]
polak100 napisał/a:
Źródło: Gazeta Wyborcza
Gazeta Wybiórcza?? Dziękuję, nie ufam
Nie zgadzam się że większość kobiet nie ma poglądów. Kobiety są świadome swoich poglądów...
Lukrujesz, lukrujesz... a prawda jest niestety inna
_________________ "I tak długo jak ludzie bedą myśleli, że dostają "coś" i nie będą się zbytnio martwić o swoją wolność- to będa tolerowali ten system" Ron Paul
A ja Wam mówie że Tusk nie ma szans na prezydenture, chyba że faktycznie zaczną dziać się cuda... Ale w to jako świeżo upieczony klasyczny liberał nie wierzę