Ja także nie palę, sam zapach mnie odrzuca. Ale uważam, że powinna być legalizacja z kilku powodów. Przede wszystkim dlatego, że z powodu sprzedaży maryśki, uciekają z Państwa naprawdę znaczne ilości pieniędzy. Po drugie, nie można zakazać ludzią zupełnie palenia.. prawda jest taka, że zbuntowane nastolatki i tak sobie znajda źródło gdzie będą kupować. Lepiej więc, by produkcja była kontrolowana...
perfekto
Wysłany: 2015-03-25, 09:33 zalegalizować czy nie ?? ??
Wydaje mi się że legalizacja nie jest wskazana, ponieważ mamy i tak już dostatecznie dużo dzieciaków chodzących pod wpływem po ulicach. Wiadomo, że kto chce to i tak weźmie ale Ci co nie mają tak łatwego dostępu nie zostaną wciągnięci w to świństwo.
U dilera nawet pięciolatek kupi i co gorsza niewiadomo jakie świństwo, ewentualna legalizacja zmniejszy rynek nielegalny a więc tak naprawdę utrudni dostęp nieletnim. Wiadomo zmniejszy, niestety nie wyeliminuje rynku nielegalnego. Aczkolwiek, czy samo utrudnienie nie jest właściwym działaniem?
Nie propaguje używek, jestem przeciwny ich rozprowadzaniu w obrocie legalnym. Wiem też, że prohibicja zwiększa obrót nielegalny, który jest zupełnie pozbawiony kontroli i kosztowny w zwalczaniu. [b]Czym bardziej dochodowy dym bardziej bezwzględny[/b]. Za to gdy zalegalizujemy, będziemy mogli go kontrolować i dodatkowo będzie generował dochody, których część będzie można przeznaczyć na walkę poprzez uświadamianie. Nie ma dobrej strony, są dwa zła, ale jedno jest mniejsze i ja skłaniam się ku mniejszemu złu.
Podkreślam nie propaguje narkotyków, link udostępniam w celu szerzenia wiedzy.
Marihuana 114 razy bezpieczniejsza niż alkohol. Niemieccy naukowcy zbadali narkotyk
perfekto
Wysłany: 2015-09-22, 18:02
Dokładnie jakby ta sprawa była najważniejsza:) Jest wiele więcej ważniejszych spraw niż legalizacja marihuany. Poza tym powinna być dostępna ale wyłącznie dla osób naprawdę potrzebujących, czyli w medycynie.