Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Cisza??
Autor Wiadomość
Israel 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2011-07-25, 11:25   Cisza??

Chrześcijański fanatyk, tempariusz XXI wieku dokonał (pewnie nie sam) zamachu, wymordował prawie 100 osób a na forum cisza. Swojego krytykować nie zamierzacie?

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 17:15   

RadoslavZ 
Radny powiatowy

Wysłany: 2011-07-25, 13:51   

Byłem sobie na krótkim urlopie i nie miałem dostępu do Internetu. Coś jednak czułem, że jakiś lewoskrętny zechce wykorzystać tragedię aby dokopać oponentom. No cóż. Taka jest moralność lewicy. A co do samego Andersa Behringa Breivika to jego czyn świadczy o jednym - taki z niego chrześcijanin jak z koziej d..y trąba. Po tym co zrobił nie ma prawa powoływać się na Chrystusa.
Inna sprawa, że sam uważał się tylko za chrześcijanina kulturowego, który odwołuje się do dziedzictwa chrześcijańskiego, gdyż służyć ma ono walce z islamem. Tak więc traktuje on wiarę czysto instrumentalnie. jedno słowo przychodzi mi na myśl - heretyk (podwójny, bo jeszcze przecież luteranin :mrgreen: ).
Z mojego punktu widzenia, tzn. rzymskiego katolika mam jeszcze jeden powód, aby go nie lubić. W jednym ze swoich listów groził Ojcu Świętemu.

[ Dodano: 2011-07-25, 13:59 ]
Kurcze teraz doczytałem, że miał jeszcze kontakty z masonerią. Jeszcze lepiej.

[ Dodano: 2011-07-25, 14:03 ]
Kurcze i do tego zwolennik prosyjonistycznej EDL, której odpowiednik chciał stworzyć w Norwegii.

nicram 
Starosta

Wysłany: 2011-07-25, 17:10   

Israel napisał/a:
Chrześcijański fanatyk, tempariusz XXI wieku dokonał (pewnie nie sam) zamachu, wymordował prawie 100 osób a na forum cisza.

Zdaje się, że przez kilka godzin był tu wpis pewnego "znanego lewicowca" na ten temat ale został szybko skasowany przez Michała. :mrgreen:

RadoslavZ napisał/a:
Z mojego punktu widzenia, tzn. rzymskiego katolika mam jeszcze jeden powód, aby go nie lubić. W jednym ze swoich listów groził Ojcu Świętemu.

Na Onecie w ostatnich tygodniach szaleje niejaki katolik2010. Twierdzi on, że świat istnieje 6012 lat, Ziemia jest płaska i, że żyjemy w czasach ostatecznych ponieważ wiary i Kościoła już nie ma. Skończyła się wraz ze śmiercią Piusa XII, ostatniego katolickiego papieża. :mrgreen: Facet bluźni niemiłosiernie i sieje taką herezję, że bulwersuje ona nawet onetowych ortodoksów katolickich. Powołuje się na kościół "przedsoborowy" jako prawdziwie katolicki. Gdyby potraktować tego jak mnieman zwykłego trolla poważnie to należałoby uznać, że jest on potencjalnym polskim Breivikiem. Tylko co jego za przeproszenie pier... ma wspólnego z prawdziwym katolicyzmem? Rupert zapewne zaraz by krzyczał, że to katolik bo podaje się za katolika.

RadoslavZ napisał/a:
Kurcze i do tego zwolennik prosyjonistycznej EDL, której odpowiednik chciał stworzyć w Norwegii.

No, no, no! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Rupert to on jednak Twój a nie nasz! :twisted:

RadoslavZ 
Radny powiatowy

Wysłany: 2011-07-25, 19:51   

Jeszcze jedną rzecz chciałbym napisać na temat zamachu w Norwegii. Paradoksalnie wszelkiej maści lewicowcy powinni być w sumie zadowoleni. W końcu mają bowiem okazję dokopać prawicy(choć sam nie wiem co prożydowski, antymuzułmański mason o sympatiach neonazistowskich ma wspólnego z prawicą). Już pojawiają się głosy, aby monitorować Internet w poszukiwaniu "ekstremistycznych" stron. Oczami wyobraźni już widzę jak mniej lub bardziej socjalistyczna władzuchna(innej w Europie niestety nie ma) do jednego worka wrzuca strony prowadzone przez brunatnych lewaków zwanych potocznie nazistami, narodowców, konserwatystów, kolibrów, monarchistów, libertarian itd. Kto wie, może któregoś ranka do mojego mieszkania wpadną panowie z ABW i wyciągną mnie w samych slipkach i z wykręconymi rękoma. A wszystko to dla tego, że napisałem tego "ekstremistycznego" posta.

macias
Burmistrz

Wysłany: 2011-07-26, 08:45   

Israel napisał/a:
Swojego krytykować nie zamierzacie?

Jak czytam takie posty, to się zastanawiam, czy ludzie nie mają już za krzty przyzwoitości w tych swoich małych, poskręcanych nienawiścią, łepetynkach. Najwidoczniej nie mają.

Israel 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2011-07-26, 18:35   

Patrząc na historie chrześcijaństwa nie sposób pominąć fakt iż w imie swojej religii wyznawcy Chrystusa wymordowali całe narody. Wprowadzanie jedynej i słusznej religii zawsze odbywało się za pomoca miecza a holocaust słowian czy indian jest faktem. Ten norweski świr nie zrobił nic nadzwyczajnego-wymordował swoich przeciwników bo tak mu nakazywała w jego mniemaniu religia.
Nie wiem jak sprawdzić kto jest prawdziwym chrześcijaninem a kto nie - czym sam chrzest jest wystarczający?
Ten fanatyk swoim manifeście wymieniał słuszne w jego mniemaniu partie-sama prawica ksenofobiczna. Z Polski to Samoobrona, PiS i NOP
Nacjonalism i ksenofobia zawsze prowadza do ofiar-rozumiem, że jest wam niezręcznie i próbujecie zrobic z niego lewaka

RadoslavZ 
Radny powiatowy

Wysłany: 2011-07-26, 19:12   

Israel napisał/a:
rozumiem, że jest wam niezręcznie i próbujecie zrobic z niego lewaka

Zacznę od końca. Nie nazwałbym Breivika lewakiem. Ze swoimi poglądami daleko mu jednak do prawicy. Czy uważasz, że prawicowcem można nazwać kogoś, kto jest zwolennikiem aborcji i równouprawnienia związków homoseksualnych z małżeństwami?
Oto cytat:
Cytat:
Nie jesteśmy w sytuacji w której możemy swobodnie wybierać partnerów. Musimy więc zrobić wszystko w celu wpłynięcia na innych „kulturowych konserwatystów”, aby przyjęli naszą antyrasistowską, pro-homoseksualną i pro-izraelską linię. Kiedy to się uda, możemy przejść na wyższy poziom.

Israel napisał/a:
Z Polski to Samoobrona, PiS i NOP

Z tych trzech ugrupowań za prawicowe można jako tako uznać NOP. Jeśli uważasz, że PiS za partię prawicową(o samoobronie nawet nie wspominam) to gratuluję niewiedzy z dziedziny doktryn politycznych. To że Kaczyński klęka przed ołtarzem nie robi z niego prawicowca.
Israel napisał/a:
Nie wiem jak sprawdzić kto jest prawdziwym chrześcijaninem a kto nie - czym sam chrzest jest wystarczający?

Poczytaj więc o tym.
Israel napisał/a:
Ten norweski świr nie zrobił nic nadzwyczajnego-wymordował swoich przeciwników bo tak mu nakazywała w jego mniemaniu religia.

Jakoś nie słyszałem, aby Breivik twierdził, że to Bóg nakazał mu pozabijać tych ludzi.
Israel napisał/a:
Patrząc na historie chrześcijaństwa nie sposób pominąć fakt iż w imie swojej religii wyznawcy Chrystusa wymordowali całe narody.

Jako chrześcijaninowi pozostaje mi tylko wierzyć, że za swoje czyny Ci ludzie poniosą należną odpowiedzialność po śmierci.

nicram 
Starosta

Wysłany: 2011-07-26, 20:58   

Israel napisał/a:
Patrząc na historie chrześcijaństwa nie sposób pominąć fakt iż w imie swojej religii wyznawcy Chrystusa wymordowali całe narody.

Przepraszano za to wielokrotnie.

Israel napisał/a:
Ten norweski świr nie zrobił nic nadzwyczajnego-wymordował swoich przeciwników bo tak mu nakazywała w jego mniemaniu religia.

Ten norweski świr zrobił to z przyczyn czysto politycznych. Kościół był mu potrzebny instrumentalnie. Nie zrobił tego w imieniu Boga tylko dlatego, że nie chciał emigrantów w swoim kraju. Wiesz, że niechęć do emigrantów z krajów muzułmańskich sukcesywnie narasta? Wobec Polaków na Zachodzie też więc nie zdziw się jak ktoś Ci w tym Twoim Londynie wreszcie powie "wracaj do swojego kraju".

Israel napisał/a:

Wystarczy obserwować jakimi zasadami się kieruje. On się na pewno nie kierował zasadami chrześcijańskimi. A chrzest nie jest wystarczającym powodem aby ktoś był prawdziwym chrześcijaninem.

Israel napisał/a:
Ten fanatyk swoim manifeście wymieniał słuszne w jego mniemaniu partie-sama prawica ksenofobiczna. Z Polski to Samoobrona, PiS i NOP

PiS jako taki jest daleki od poglądów Breivika. Nigdy nie słyszałem poglądów rasistowskich, antymuzułańskich, antysemickich z ust liczących się polityków PiS. O Samoobronie już wszyscy chyba zapomnieli.

Cytat:
Nacjonalism i ksenofobia zawsze prowadza do ofiar-rozumiem, że jest wam niezręcznie i próbujecie zrobic z niego lewaka

Jego poglądy to stek sprzeczności. Z jednej strony niby chrześcijanin a popierał aborcję, eutanazję i związki homoseksualne. Prawdopodobnie sam był gejem. Był przeciwnikiem najazdu muslimów na Europę i jednocześnie wielkim zwolennikiem Baracka Obamy (lewaka i socjalisty pełną gębą). Był prosyjonistą (Twój koleżka chyba) i członkiem norweskiej loży masońskiej. Przyczepiono mu łatkę "chrześcijańskiego fundamentalisty" bo żądał od kościoła podjęcia czynnej walki z islamem w Europie. Ze względu na bierność kościoła groził papieżowi. :mrgreen: Żądał aby chrześcijaństwo wytoczyło czynną wojnę islamowi. Chciał po prostu instrumentalnie wykorzystać kościół. Sam miał z nim tyle wspólnego co i Ty. Generalnie rzecz ujmując nienawidził muzułmanów. Żydzi też ich nienawidzą. Krótko mówiąc popierał politykę Izraela wobec Palestyńczyków. To Ci się powinno podobać. Przypisywanie mu tego, że kierował się wiarą w tym co zrobił to stek bzdur a Ty je powtarzasz dobrze o tym wiedząc. To po prostu żałosna i cyniczna zagrywka z Twojej strony Robercik. Manipulujesz faktami misiaczku aby nam dokopać. Nieudolnie. :mrgreen:

macias
Burmistrz

Wysłany: 2011-07-27, 07:46   

Israel napisał/a:

Mogę się założyć o każde pieniądze, że nikt z nas nie zamierza nosić go na koszulkach, czego o lewackiej części społeczeństwa - z pewnością z Tobą na czele, radośnie ganiającej po ulicach z mordercą Che na piersi, powiedzieć nie można.

Israel 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2011-07-27, 10:59   

RadoslavZ napisał/a:
Czy uważasz, że prawicowcem można nazwać kogoś, kto jest zwolennikiem aborcji i równouprawnienia związków homoseksualnych z małżeństwami?

Czy brytyjska Conservative Party jest prawicowa? Chyba nie ma wątpliwości a jej szeregach są politycy którzy domagają się równouprawnienia związków homoseksualnych i mają dosyć liberalne podejście do kwestii aborcji. We Francji podobnie jest w partii obecnego prezydenta UMP.

RadoslavZ napisał/a:
To że Kaczyński klęka przed ołtarzem nie robi z niego prawicowca.

Wowo, wychodzi, że PiS to lewica?

nicram napisał/a:
Wobec Polaków na Zachodzie też więc nie zdziw się jak ktoś Ci w tym Twoim Londynie wreszcie powie "wracaj do swojego kraju".

Mój kraj to Anglia, tutaj mieszkam najdłużej, mam obywatelstwo i tutaj płace podatki. Na wyspie są środowiska niechętne imigrantom, zwłaszcza z Azji i Afryki ale kraj bez nich nie mógłby funkcjonować.

Cytat:
PiS jako taki jest daleki od poglądów Breivika.

A kim jest poseł, który mówił o końcu cywilizacji białego człowieka?

nicram napisał/a:
Był prosyjonistą (Twój koleżka chyba)

Nie każdy Żyd jest syjonistą tak jak nie każdy Polak złodziejem.

RadoslavZ 
Radny powiatowy

Wysłany: 2011-07-27, 12:35   

Israel napisał/a:
Czy brytyjska Conservative Party jest prawicowa? Chyba nie ma wątpliwości a jej szeregach są politycy którzy domagają się równouprawnienia związków homoseksualnych i mają dosyć liberalne podejście do kwestii aborcji. We Francji podobnie jest w partii obecnego prezydenta UMP.

To o czym piszesz świadczy o tym, że granica prawicowości przesuwa się coraz bardziej w lewo. Takie ugrupowania jak Partia Konserwatywna, CDU, UMP a w Polsce PO i PiS są tego najlepszym przykładem. Już niedługo nie będzie można wskazać żadnej różnicy między ww. "prawicowymi" partiami a ich lewicowymi przeciwnikami.
Ja jednak pojmuję prawicowość w sposób klasyczny a nie taki, jaki mi się podaje w mediach.
Israel napisał/a:

PiS to typowa partia centrowa. Z jednej strony prezentuje socjalizm w kwestiach gospodarczych a z drugiej konserwatyzm w kwestiach społecznych(chociaż i z tym bywa bardzo różnie). Nawet w kwestiach antykomunizmu politycznego nie jest tak jednoznacznie. Tak więc nazywanie PiS prawicą a tym bardziej skrają jest przejawem głupoty albo z drugiej strony wyrachowania(lewoskrętni wolą mieć takiego przeciwnika niż prawdziwych prawicowców).
Israel napisał/a:
Mój kraj to Anglia, tutaj mieszkam najdłużej, mam obywatelstwo i tutaj płace podatki. Na wyspie są środowiska niechętne imigrantom, zwłaszcza z Azji i Afryki ale kraj bez nich nie mógłby funkcjonować.

Emigrant, który przyjeżdża do obcego kraju, aby tam prawować to skarb. Przykładem może być tutaj USA, kraj stworzony tak na prawdę przez emigrantów. Ludzie z całego świata przyjeżdżali tam, bo wiedzieli, że dzięki ciężkiej pracy i szczypcie szczęścia będą mogli dojść do dużych pieniędzy. Przysłowie o tym, że w USA można z pucybuta zostać milionerem nie wzięły się z niczego.
Inna sytuacja gdy emigranci przyjeżdżają do obcego kraju i z miejsca wyciągają rękę po socjał. Nie dziwie się takim np. Francuzom, którzy są coraz bardziej wkurzeni widząc ludzi, którzy nie pracują, ciągną kasę od państwa w nowy rok robią sobie fajerwerki z płonących samochodów.
Israel napisał/a:

Kontekst był chyba trochę inny.

macias
Burmistrz

Wysłany: 2011-07-27, 12:51   

RadoslavZ napisał/a:
Inna sytuacja gdy emigranci przyjeżdżają do obcego kraju i z miejsca wyciągają rękę po socjał. Nie dziwie się takim np. Francuzom, którzy są coraz bardziej wkurzeni widząc ludzi, którzy nie pracują, ciągną kasę od państwa w nowy rok robią sobie fajerwerki z płonących samochodów.

Dokładnie. To oni budzą największy sprzeciw niezależnie od narodowości - o samo jest w Holandii, Szwecji i to samo było w Norwegii, czyli wszędzie tam, gdzie opieka socjalna gwarantuje życie na wysokim poziomie. No a kto, przepraszam bardzo, jeśli nie lewica postuluje te wszystkie socjalne przywileje?

Szczerze wątpię, czy nastroje nacjonalistyczne, które obecnie w Europie stają się coraz powszechniejsze, wynikają z samej niechęci do imigrantów. Jak to - 10 lat temu tej niechęci nie było a teraz jest i tak bez przyczyny? No właśnie przyczyna jest. Przyczyną są poczynania lewicowych rządów, które w imię wyrównywania szans i politycznej poprawności gotują uczciwie pracującym obywatelom spektakl, obok którego po prostu nie da się przejść obojętnie.

nicram 
Starosta

Wysłany: 2011-07-27, 17:18   

Israel napisał/a:

PiS to niewiadomo co.

Israel napisał/a:
Mój kraj to Anglia, tutaj mieszkam najdłużej, mam obywatelstwo i tutaj płace podatki.

Po pierwsze kłamiesz. Po drugie każdy kto pracuje w obcym kraju tam płaci podatki. Po trzecie czy obywatelstwo polskie czyni z takiego Olisadebe Polaka?

Israel napisał/a:
Na wyspie są środowiska niechętne imigrantom, zwłaszcza z Azji i Afryki ale kraj bez nich nie mógłby funkcjonować.

To nie są środowiska. To jest powszechny problem. Ludzie po prostu mają dość, że przyjeżdżają ludzie z Afryki tylko po to aby spokojnie żyć na socjalu z ich podatków. Prawdą jest, że takie gospodarki jak holenderska szybko by padły bez emigrantów ale prawdą jest również to, że znaczna część emigrantów (w tym także niestety z Polski) to darmozjady, które przyjechały żyć z tamtejszego socjalu i jeszcze płakać, że są dyskryminowane bo ktoś im powie aby się wreszcie za robotę wzieli.

Israel napisał/a:

Wiedziałem, że to przytoczysz. No więc właśnie kim on jest? Jak myślisz ile procent wyborców (nawet nie społeczeństwa) wie kim jest Artur Górski? 0,0001%? A może mniej?

Israel napisał/a:
Nie każdy Żyd jest syjonistą tak jak nie każdy Polak złodziejem.

Tak samo jak nie każdy kto podaje się za chrześcijanina jest chrześcijaninem.

RadoslavZ napisał/a:
To o czym piszesz świadczy o tym, że granica prawicowości przesuwa się coraz bardziej w lewo. Takie ugrupowania jak Partia Konserwatywna, CDU, UMP a w Polsce PO i PiS są tego najlepszym przykładem.

Najlepszym tego przykładem jest brytyjski minister d.s. biznesu, który nazwał liberalnych gospodarczo Republikanów z USA "prawicowymi pomyleńcami". :twisted:

Israel 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2011-07-27, 21:14   

RadoslavZ napisał/a:
Z jednej strony prezentuje socjalizm w kwestiach gospodarczych a z drugiej konserwatyzm w kwestiach społecznych(chociaż i z tym bywa bardzo różnie).

Ekspertem nie jestem ale jakoś socjalizmu w PiS nie dostrzegam. Gzie go widzisz?

RadoslavZ napisał/a:
Przysłowie o tym, że w USA można z pucybuta zostać milionerem nie wzięły się z niczego.

Kiedyś z pewnością ale obecnie takie zjawiska to wyjątki. Przypadek Microsoftu czy Googla związany był z powstaniem nowej gałęzi i sytuacją na całym świecie. Setki innych podobnych firm legło w gruzach.

RadoslavZ napisał/a:
Inna sytuacja gdy emigranci przyjeżdżają do obcego kraju i z miejsca wyciągają rękę po socjał.

Wbrew pozorom takie przypadki nie są normą. W Wlk Brytanii, Francji czy Niemczech imigranci to przede wszystkim zastrzyk dla gospodarki. Kiedyś dyżurnym wrogiem byli przede wszystkim Żydzi dziś imigranci. Tak w rzeczywistości stanowią oni margines wśród pobierających zasiłki.

Cytat:
Kontekst był chyba trochę inny.

Jaki?

macias napisał/a:
No a kto, przepraszam bardzo, jeśli nie lewica postuluje te wszystkie socjalne przywileje?

Dzisiejsza prawica również. Rozwój systemu socjalnego był odpowiedzią na społeczne potrzeby. Jak by tego nie oceniać to kraje skandynawskie przodują w rankingach na najlepsze miejsce la mieszkania i inwestycji.

macias napisał/a:
Jak to - 10 lat temu tej niechęci nie było a teraz jest i tak bez przyczyny?

Była i przejawiała się w podobny sposób. Kryzys gospodarczy zawsze powoduje zaostrzenie poglądów bo trzeba znaleść winnych. Kiedyś Żydzi dziś imigranci.

nicram napisał/a:
Po pierwsze kłamiesz. Po drugie każdy kto pracuje w obcym kraju tam płaci podatki. Po trzecie czy obywatelstwo polskie czyni z takiego Olisadebe Polaka?

Kłamie? To poważny zarzut-udowodnij. Po drugie; w języku niemieckim jest takie słowo HEIMAT - oznacza miejsce mieszkania. Dla Polaka ojczyzna to Polska ale jego Heimat jest tam gdzie żyje. Heimat to nie to samo co ojczyzna jest jest tak samo ważne. Dla mnie tym miejscem jest Londyn. To mój dom i tutaj jestem u siebie. Olisadebe otrzymał polski paszport bo dobrze grał w piłkę ale z Polską nie miał związku i długo w niej nie mieszkał-a to zasadnicza różnica.

nicram napisał/a:
Najlepszym tego przykładem jest brytyjski minister d.s. biznesu, który nazwał liberalnych gospodarczo Republikanów z USA "prawicowymi pomyleńcami".

To zupełnie inna sprawa i nie ma związku z tym o czym dyskutujemy

macias
Burmistrz

Wysłany: 2011-07-28, 08:09   

Israel napisał/a:
Ekspertem nie jestem ale jakoś socjalizmu w PiS nie dostrzegam. Gzie go widzisz?

Ja Cię proszę - na każdym kroku. A takie dajmy na to becikowe, to przepraszam co? Wymysł socjalistów właśnie. Generalnie w sprawach fiskalnych PiS to socjaliści pełną gębę. Podatek bankowy - też ich propozycja, którą się zresztą szczycą. Generalnie nie ma konferencji, żeby Kaczyński nie pieprzył o wyrównywaniu szans z naszych (moich) podatków. Emerytury - przecież ta partia najchętniej utrzymała by wszystkie przywileje dla górników, rolników, policjantów, itd. To jest socjalizm, tu nie ma miejsca na dyskusję.

Cytat:
Kiedyś z pewnością ale obecnie takie zjawiska to wyjątki.

No oczywiście. A dlaczego? Bo u sterów stoją osoby, które wypinają się na wartości, które zbudowały potęgę USA (czyt. socjaliści).

Israel napisał/a:
Tak w rzeczywistości stanowią oni margines wśród pobierających zasiłki.

Może. Niemniej jest to zjawisko nagminne i w gruncie rzeczy doskonale rozumiem, że może ono kogoś doprowadzać do szału.

Israel napisał/a:
Dzisiejsza prawica również

No bo dzisiejsza prawica to w gruncie rzeczy lewica.

Cytat:
Jak by tego nie oceniać to kraje skandynawskie przodują w rankingach na najlepsze miejsce la mieszkania i inwestycji.

Zobaczymy jak długo.

Israel napisał/a:
Była i przejawiała się w podobny sposób. Kryzys gospodarczy zawsze powoduje zaostrzenie poglądów bo trzeba znaleść winnych. Kiedyś Żydzi dziś imigranci.

A nie, przepraszam bardzo - ja imigrantów nie winię. Ja ich doskonale rozumiem. Jakby mi dawali za nic,to też bym pewnie wziął. Tak samo jak nie winię górników, że walczą o swoje przywileje emerytalne, które im kiedyś obiecano. Ja winię lewicowych polityków. Bo to ich wina.

Cytat:
Rozwój systemu socjalnego był odpowiedzią na społeczne potrzeby.

Bzdura. Jak zwykle system socjalny rozwiną się sam, oddolnie. Ludzie sobie sami radzili pomagając nawzajem, a państwo przyszło i uregulowało wszystko masą przepisów psując to niemiłosierne. Zarabiasz 500? Dostaniesz. Zarabiasz 498? Nie dostaniesz. To jest właśnie charakterystyczne dla lewicowców - wszystko musi być ubrane w przepis, ustawę, dekret i ch wie w co jeszcze.

Odpowiedz do tematu