Jeszcze miesiąc temu to była najcieplejsza zima od lat i miał to być dowód na globalne ocieplenie. Dzisiaj naukowcy przedstawili kolejny dowód - gwałtowny atak zimy i rekordowo niskie temperatury w całej Europie. To skłania do wniosku, ze nieważne jaka jest/będzie pogoda - zawsze jest/będzie ona dowodem na globalne ocieplenie. Lato w zimie? To dowód na globalne ocieplenie. Mroźna zima? To dowód na globalne ocieplenie.
Chęć zdobycia kasy i lobby za tym ? To dowód na globalne ocieplenie.
Pewnie najważniejszy .
_________________ Moja determinacja , żeby to zmienić, jest tak WIELKA jak nasze DŁUGI.
Zostawmy naszym dzieciom nie tylko wolność i długi, zostawmy im normalność.
http://www.forum.polityka...opic.php?t=5249
Propozycja sprawiedliwego systemu emerytalnego.
Przecież nikt normalny nie traktuje ich poważnie. Działają na tej samej zasadzie co związki wyznaniowe. Wierchuszka robi na tym majątek a otumanieni idioci na nich pracują werbując kolejnych idiotów. Greenpeace jest tego najlepszym przykładem. Zawsze schemat jest ten sam. Zrobić dym gdzie się da a jak wpłacą kasę to się cichaczem wycofać. Nie pamiętacie debili przywiązanych do drzew w dolinie Rospudy?
Ja jestem tradycjonalistą. Nigdy nie kupuję niczego ekologicznego a mój samochód pali 18 na 100 wyziewając z siebie tony szkodliwych substancji. Cieszę się z tego powodu i dobrze mi z tym
Przecież nikt normalny nie traktuje ich poważnie. Działają na tej samej zasadzie co związki wyznaniowe. Wierchuszka robi na tym majątek a otumanieni idioci na nich pracują werbując kolejnych idiotów. Greenpeace jest tego najlepszym przykładem. Zawsze schemat jest ten sam. Zrobić dym gdzie się da a jak wpłacą kasę to się cichaczem wycofać. Nie pamiętacie debili przywiązanych do drzew w dolinie Rospudy?
Aimar , kraj w którym większe prawa mają żaby, ślimaki i inne robactwo ( nie mówię że nie potrzebne , ale bez przesady ) , z debilami przywiązanymi do drzew , którzy zrobili sobie z tego typu działań sposób na życie , to albo bardzo bogaty kraj , albo rządzą nim kretyni którzy na to pozwalają . U nas podpisuje się wszystko co tylko podłożą nam pod mordę , czy nas na to stać czy też nie . To się tak po chłopsku nazywa wchodzeniem w dupę , u polityków UPRAWIANIEM POLITYKI .
_________________ Moja determinacja , żeby to zmienić, jest tak WIELKA jak nasze DŁUGI.
Prawdopodobnie za anormalną zimę odpowiada największa od lat burza słoneczna a nie żadne globalne ocieplenie. Choć akurat 20 stopni mrozu na przełomie stycznia i lutego to chyba nic nadzwyczajnego. Jak w lipcu będzie 35 stopni to też powiedzą, że to efekt globalnego ocieplenia.
Jak w lipcu będzie 35 stopni to też powiedzą, że to efekt globalnego ocieplenia.
Wtedy to będzie wina Palikota i 40 rozbójników .
U nas podpisuje się wszystko co tylko podłożą nam pod mordę , czy nas na to stać czy też nie . To się tak po chłopsku nazywa wchodzeniem w dupę , u polityków UPRAWIANIEM POLITYKI .
W dzisiejszych czasach państwa dzielą się na kilka grup:
1.Ci którzy chcą sobie podporządkować innych i zrobić na tym kasę np. USA (tak im to wychodzi że są bankrutem), Niemiaszki czy Francuzi.
2. Ci którzy umożliwiają 1 grupie kręcenie biznesów i na kolanach całują ich w dupę np. Polska
3. Ci których 1 grupa się boi i nigdy im nie podskoczy np. Chiny, Rosja, Indie czy Pakistan
4. Ci którzy mają 1 grupę w dupie i są dla niej solą w oku np. Wenezuela czy Białoruś.
5. Ci którzy mają wszystkich w dupie bo świetnie sobie radzą - grupa 3 i bogate małe liczebnie państwa takie jak grupa OPEC, Norwegia czy Szwajcaria.
W dzisiejszych czasach państwa dzielą się na kilka grup:
1.Ci którzy chcą sobie podporządkować innych i zrobić na tym kasę np. USA (tak im to wychodzi że są bankrutem), Niemiaszki czy Francuzi.
2. Ci którzy umożliwiają 1 grupie kręcenie biznesów i na kolanach całują ich w dupę np. Polska
3. Ci których 1 grupa się boi i nigdy im nie podskoczy np. Chiny, Rosja, Indie czy Pakistan
4. Ci którzy mają 1 grupę w dupie i są dla niej solą w oku np. Wenezuela czy Białoruś.
5. Ci którzy mają wszystkich w dupie bo świetnie sobie radzą - grupa 3 i bogate małe liczebnie państwa takie jak grupa OPEC, Norwegia czy Szwajcaria.
Aimar , brak ropy , gazu nie powinien nas wykluczać z tej 5 grupy , można być małym ale dumnym , szanowanym przez innych , TYLKO nie z takimi BARANAMI którzy rządzą i rządzili w Polsce . napisałem kiedyś taki tekst , to mniej więcej to jak ty to widzisz .
TO FRAGMENT
Nasze dzieci nam tego nie wybaczą, tak jak my byśmy nie mogli się pogodzić z długami naszych rodziców które odziedziczylibyśmy po nich musząc je spłacać. Jeśli to nie jest chore (życie na kredyt) to niech mnie szlak trafi. Jeśli myślicie że jesteśmy bez winy to jesteście w błędzie, to my pozwalamy na to wszystko wybierając takich kretynów z profesorskimi tytułami, którzy mają dobro kraju i nas wszystkich w dupie , liczy się tylko ich kasa i nic po za tym . Jeśli dojdzie do tego co w Grecji i innych krajach które mają kłopoty , im bieda nic nie zrobi będą żyć i patrzeć jak wy wychodzicie na ulicę , protestujecie i walczycie o swoje być albo nie być. Jak myślicie że państwa które sponsorują takie rządy nie upomną się o te pieniądze , może ja tego nie dożyje i ludzie w moim wieku , ale reszcie odbije się to czkawką. Przykładem mogą być decyzje podjęte w 1945 r. (Jałta). Tyle krwi przelanej przez Polaków w obronie między innymi „sojuszników” , „sprzedanie” nas Stalinowi bo taki był INTERES tych krajów z nami się nikt nie liczył . Po tych „postanowieniach” zostały nam nie rozliczone kwestie z przesiedleńcami którzy stracili wszystko a my musimy za to zapłacić . 65 lat po wojnie a nic nie zostało załatwione i długo nie będzie WSTYD . PiS i PO klepią się z nimi po plecach weszli im w dupy tak głęboko że głębiej nie można. Jeśli myślicie że PiS nie , to z tyłka Amerykanów nawet nie wystają. Na kolanach nie można rozmawiać jak równy z równym . Mądre jest to powiedzenie „jak chcesz liczyć to licz na siebie”, ale to tylko przemyślenia kogoś kto skończył zawodówkę. Jestem dumny z tego że jestem Polakiem , ale wstyd mi za tych baranów , pchają się tam gdzie nikt ich nie zaprasza nazywają to uprawianiem polityki . Tylko w Europie na „salonach” mamy tyle do powiedzenia co „Żyd za okupacji”, tyle mówią o solidarności , ale wszyscy ci co mają coś do powiedzenia (Francuzi ,Niemcy , Amerykanie ,Anglicy itp.) Mają to gdzieś, liczy się tylko ich INTERES , potrzebni im jesteśmy jak zeszłoroczny śnieg, to też moje zdanie (jak to napisałem zrobiło mi się trochę lżej) , ale nic przez to się nie zmieni dopóki nie wyciągniemy wniosków z lekcji historii , będziemy tak traktowani przez możnych tego świata. Duma i gęby pełne ideałów tego nie zmienią , może zrobić to kasa , bogatemu wszystko wolno.
politiker
Wysłany: 2012-02-17, 19:28
kaminiak33 - świetny tekst według mnie.
A co do globalnego ocieplenia, to nie ma wątpliwości, to całkowita bzdura. To, co my ludzie jesteśmy winni to jest niczym kropla w morzu. Mamy na to minimalny wpływ. Temat dobrze opisany- bredni nigdy dosć.
kaminiak33 - świetny tekst według mnie.
A co do globalnego ocieplenia, to nie ma wątpliwości, to całkowita bzdura. To, co my ludzie jesteśmy winni to jest niczym kropla w morzu. Mamy na to minimalny wpływ. Temat dobrze opisany- bredni nigdy dosć.
Politiker , dzięki za ocenę , już chwilami myślę że to co piszę to MARZENIA WARIATA
Tak to kropla w morzu , ale lobby ma inne zdanie , które jak trafi na odpowiedni"grunt" może nas nieźle kopnąć w dupsko ( ograniczenia CO2 i kary z tym związane ) . Debile podpisują a MY będziemy za to płacić .
Jak widać "naukowcy" wciąż nie mogą się zdecydować czy się ociepli czy się ochłodzi. Tak długo będą odbijać tę piłeczkę aż trafią i będą mogli powiedzieć "a nie mówiliśmy".
Generalnie tu się nie ma co śmiać, rokrocznie na różnego rodzaju kontrolę zachowań przyrody wydaje się miliardy dolarów. Ci wszyscy ekolodzy wydają się być tylko zabawni, jednak za nimi stoją groźni, bardzo wpływowi ludzie.
Kiedyś z kolegą zastanawialiśmy się na czym najłatwiej zrobić interes. Doszliśmy do wniosku, że najlepiej zostać ekologiem, jeździć po Polsce i szantażować lokalne władze, że zablokujemy każdą inwestycję aby wymusić łapówkę. Niestety te oszołomy z komina w Zgorzelcu mają bardzo dużo do powiedzenia. W końcu "naukowcy" twierdzą, że CO2 ma bardzo negatywny wpływ na klimat. Nie wiedzą jeszcze tylko w jaki sposób na niego wpływa. Jak na razie to co miesiąc mamy bredzenie, że będzie albo ocieplenie przez ocieplenie albo też globalne ocieplenie przez lokalne ochłodzenie albo wszystko na raz.
Naukowiec też człowiek. Musi z czegoś żyć. Najlepsza symbioza jest z politykami albo z lobby biznesowym. Teorię zawsze da się stworzyć, wszak to tylko teoria. Jak dziura ozonowa przestała być modna i wycisnęło się już wszystko z freonu to przyszedł czas na ocieplenie. Potem wystarczy zasponsorować media i wyemitowć parę wyciskaczy łez o topiących się lodowcach, podburzyć młodzież do walki (nieważne z czym - ona zawsze się buntuje), jeszcze parę trików z wykresami i gotowe.
Nieważne przy tym, że kasa ładowana w "ratowanie planety" rozwiązałaby z nadwyżką największy wstyd naszej cywilizacji czyli problem głodu i braku dostępu do wody pitnej dla milionów ludzi ale kto miałby w tym interes?