Nic pewnego ale wiele na to wskazuje. Sporo ważnych polityków demokratycznych państw odetchnęło z ulgą. Nikt go nie przesłucha, nic się nie wyda. Można spać spokojnie. Uprzejmy był ten Muammar.
Kadaffi uniknął dożywocia w luksusowych warunkach w haskim "więzieniu". Dostał kule w łeb zamiast komputera, telefonu, apartamentu 24 Open, telewizji satelitarnej i dobrego żarcia. Takie warunki panują w Hadze panowie!
Zresztą Kadafii mógł spokojnie uciec z Libii na Białoruś, do Wenezueli czy Nigru. Popełnił jednak ten sam błąd co 22 lata temu Caeucescu. Zawierzył swoim służbom.
Mylisz się. Kaddafi nie był idiotą i nie ufał najemnikom. Był specem od tych spraw. Poległ bo jego zeznania mogły być bardzo niewygodne dla wielu dygnitarzy z krajów bardzo mocno "demokratycznych" Nie ogarnął chłop sytuacji i się przejechał. Nie miał takich wpływów, możliwości jak Osama. Do tego wielu wrogów. Libijczycy to czysta dzicz. Byłem tam kiedyś i wiem co mówię
Michał J
Wysłany: 2011-11-20, 15:56
Kadafi miał honor to nie Hitler i wierzył, że doczeka spokojnej starości w demokratycznym państwie (w swoim bastionie) ale się przeliczył..
Sugerujesz delikatnie że nie spierdolił w przeciwieństwie do naszego pseudo "rządu w Londynie" który był uprzejmy wymordować czyściutkimi rączkami miliony ludzi...
Słuszna uwaga
Tu było niestety jednak trochę inaczej. On wierzył w swój kraj w przeciwieństwie ....
Coś ja ONR który też w '39 roku wierzył ale w '45 radykalnie przestał dzięki sowietom. I wtedy "przeszedł do podziemia na 50 lat"
Ostatnio, rosyjski ekspert powiedział, że "mam wystarczające dowody, że: Kadafi jest wciąż żywa, zmarły był jego zastępca, zwany Ahmed."....Czy uważają Państwo?
_________________ Let‘s cross the bridge when we come to it
Hogan|Scarpe Hogan
Niestety Ty się mylisz. Kadafi był idiotą czego wyraz dawał niejednokrotnie w swoich wywiadach
Gdybyś interesował się jego osobą dłużej niż ostatnie 2 miesiące to może byś wiedział o czym mówię. Na szczęście przyzwyczaiłem się już do twoich "ekspertyz" więc jakoś mnie one nie dziwią
.
Gdybyś interesował się jego osobą dłużej niż ostatnie 2 miesiące to może byś wiedział o czym mówię.
Interesuje się jego osobą od czasu kiedy zestrzelił brytyjski samolot nad Szkocją. Na szczęście jego europejski koleżka- Berlusconi (skądinąd następny kompletny kretyn) też już odszedł w niepamięć. Mam wrażenie, że bronisz bandyty i terrorysty tylko dlatego, że był socjalistą.
Interesuje się jego osobą od czasu kiedy zestrzelił brytyjski samolot nad Szkocją. Mam wrażenie, że bronisz bandyty i terrorysty tylko dlatego, że był socjalistą.
Nie wiem dlaczego ale wydaje mi się że w 1988 roku nie było cie jeszcze na świecie. Takie sprawiasz wrażenie.
Jeżeli widzisz w moich postach obronę tego ciołka to potwierdza tezę zawartą w którymś z moich postów kilka dni/tygodni temu. Cieszę się że polska prawica i ich wyborcy są debilami...
Cieszę się że polska prawica i ich wyborcy są debilami...
Wyborcy prawicy przynajmniej zachowują na tym forum kulturę, co o niektórych wyborcach lewicy trudno powiedzieć. Masz ostrzeżenie i radzę bardziej uważać ze słowami.