Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Niemcy straszą wojną ?
Autor Wiadomość
Aimar
Radny miejski

Wysłany: 2011-11-27, 22:15   

macias napisał/a:

14 wrzesień był trochę ponad dwa miesiące temu. Kwestia konta Kaczyńskiego ma już z dobry rok.

Dalej jest to JEDEN link i dalej jest stary. Kwestia konta ma już kilka lat.

macias napisał/a:
No cóż, skoro to wywiad z Kalitą, to nie rozumiem po co tytułować go "Kaczyński nie ma nawet konta w banku".

Powinni zatytułować "Kaczyński ma konto w banku" - specjalnie dla myślących inaczej - maciasa , Macierewicza i im podobnych..

macias napisał/a:
Bez magisterki to można wiele rzeczy w życiu robić i nieźle na tym zarabiać.

To że w twojej zawodówce tak mówią nie znaczy że tak jest. Nie ufaj tak ludziom bo pisząc wszystkie głupoty które gdzieś usłyszałeś wychodzisz na niedouczonego i mało rozgarniętego trolla.

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 17:22   

macias
Burmistrz

Wysłany: 2011-11-27, 22:30   

Michał Domański napisał/a:
Nie mam ochoty bawić się w łapanie za słówka.

Przecież nie ja zacząłem tę zabawę.

Cytat:
Istnieje niebezpieczeństwo historycznej klęski gospodarczej, która - tak jak Wielki Kryzys z lat 30. - mogłaby w końcu doprowadzić do wojny w Europie

To nie jest straszenie według Ciebie?

Dlatego, że dziennikarstwo portalowe ma takie denne standardy, że tytuł musi być maksymalnie efekciarski, żeby ludzie klikali i w miarę możliwości jeszcze komentowali.

Czyli media ciągle się śmieją.

Aimar napisał/a:
Dalej jest to JEDEN link i dalej jest stary.

Link sprzed dwóch miesięcy raczej trudno nazwać starym. Może to jest i jeden link ale to i tak o jeden link za dużo jak na sprawę sprzed kilku lat. Ciekawe, czemu nie rozpamiętują tak wielkiego "bulu" pana Komorowskiego?

Aimar napisał/a:
Powinni zatytułować "Kaczyński ma konto w banku"

Mogli by go zatytułować na sto różnych sposobów, ale podejrzewam, że autor kierował go takich inteligentów jak ty, więc musiał mieć na uwadze, że tytuł będzie jedynym od początku do końca przeczytanym zdaniem. :mrgreen:

Aimar napisał/a:
To że w twojej zawodówce tak mówią nie znaczy że tak jest.

W Twoim przypadku na pewno tak nie jest. Ale w Twoim przypadku nawet studia żadnych gwarancji nie dają. Co najwyżej pięć lat ekstra na garnuszku u mamusi. :mrgreen:

Michał J 

Wysłany: 2011-12-01, 17:51   

macias napisał/a:
Jeśli mi nie oddasz portfela, to możesz zginąć - proszę, to też przypuszczenie.

Nie mam ochoty bawić się w łapanie za słówka. Rostowski nikogo nie napadał, tylko spokojnie odpowiedział na pytanie w wywiadzie.
macias napisał/a:
Ale media z dwustronicowego wywiadu wyciągają jedno zdanie. Akurat to o koncie Kaczyńskiego. Dlaczego?

Dlatego, że dziennikarstwo portalowe ma takie denne standardy, że tytuł musi być maksymalnie efekciarski, żeby ludzie klikali i w miarę możliwości jeszcze komentowali.

Straszne to co piszesz i to bzdura. Dziennikarstwo ma tak, jak napisałeś ale akurat portalowe ma tego najmniej bo rzadziej jest komercyjne i ludzie piszą po prostu to co myślą a nie nakręcają jakiejś chorej propagandy jak mass media.
Ja napisałem ten tekst bezpośrednio po zobaczeniu tego wywiadu i napisałem to co szczerzę myślę i mało obchodzi mnie zdanie anty Polaków. To są fakty, oni zaczynają straszyć lub co zgroza przygotowywać ludzi do nowej rzeczywistości która nadchodzi.
To banał - unia pada - unia to biznes - najlepszy biznes to co ? To oczywiście wojna.
Banalne jak 2 razy 2 tylko nikomu nie mieści się to w głowie. Żyjemy w czasie nowo międzywojennym i nie ma takiej świadomości ale każdy kto choć troszkę w życiu uczył się historii może przeanalizować stosunek wojen do pokoju. Wojny były są i będą a my nie jesteśmy żadną zieloną wyspą a wręcz przeciwnie. Ponownie możemy zostać wykorzystani jako punkt zapalny jak za czasów II wojny. Juszczenko już mówi że jesteśmy szeryfem Europy..

Michał Domański 
Radny miejski

Wysłany: 2011-12-01, 22:08   

Michał J napisał/a:
Dziennikarstwo ma tak, jak napisałeś ale akurat portalowe ma tego najmniej

Bzdura. Pod względem kreowania sztucznych sensacji portale ustępują tylko brukowcom.

macias
Burmistrz

Wysłany: 2011-12-02, 07:50   

Pod względem kreowania sztucznych sensacji portale ustępują tylko brukowcom.

Z tym akurat trudno się nie zgodzić.

Odpowiedz do tematu