Wysłany: 2012-01-02, 16:21 Nowa ustawa antypirackia - czy skuteczna?
Drodzy forumowicze, Rada UE podjęła decyzję o wprowadzeniu w państwach członkowskich szczelniejszego prawa (ustawa ACTA) chroniącego własność intelektualną i skuteczniej zwalczającego handel podróbkami. Czy w związku z tym, Waszym zdaniem w najbliższym czasie można się spodziewać stopniowego spadku piractwa?
Jak na razie to mamy do czynienia ze wzrostem hakerstwa co skutecznie ułatwił rząd dając administrować swoimi stronami kompletnym kretynom bez mózgu i krzty inteligencji!
UE stara się najlepiej jak może lizać dupę żydostwu z USA. Robią to od lat więc ta decyzja mnie nie dziwi.
Szkoda tylko że nie zauważyli że USA od lat są finansowym bankrutem i umysłowym zerem. Taki wybór UE - czyli Niemiaszków, Francuzów i WB. Państw które razem z USA wyrządziły nam największe krzywdy w ostatnich 100 latach. Oczywiście nasi politycy uważają że członkostwo w UE jest najlepsze więc biegajcie i głosujcie na tych przygłupów.
Liczę jednak na to że normalni ludzie mają mózgi i ta umowa będzie tylko kolejnym martwym ograniczeniem swobód. Chodzi mi o Europę bo USA od dawna są państwem policyjnym i los tych przygłupów zupełnie mnie nie interesuje.
ACTA nie powinno być tak wprowadzane...a gdzie dialog społeczny? a gdzie jakiekolwiek konstultacje? Umowa sama w sobie pewnie nie jest zła. Mnie natomiast boli brak rozmowy