Akurat obrażacie teraz katolików...a regulamin forum zabrana podobnych praktyk. Każdy ma swoje zdanie i bez sensu dyskutować nad tym, czy katolicyzm to sekta czy nie. Nie jesteśmy teologami, którzy maja jakieś podstawy teoretyczne ku takim sadom.
Ja jestem katolikiem i akurat daleko mi od osądzania czy moje poglądy są lepsze od Waszych. Poprostu ja uważam moje poglądy za słuszne i już. Nikt tego nie zmieni. A kto powiedział, ze ojciec Pio był oszustem? To kwestia podejścia do stygmatów. Ostatnio widziałem program, chyba na tv 4 o tym zjawisku. Jesli jest ono wytłumaczalne medycznie, to pozostaje tylko kwestia czy ktoś to przyjmuje jako normalną farmakologię czy jakieś cuda. I tyle.
Katolicyzm radiomaryjny to sekta. Porządny katolik nigdy nie będzie słuchał tego radia i wychwalał pana Rydzyka pod niebiosa...
_________________ Przeżyliśmy trzy zabory, przeżyjemy i Kaczory...
Gość
Wysłany: 2007-12-21, 21:58
MAXIMO napisał/a:
Akurat obrażacie teraz katolików...a regulamin forum zabrana podobnych praktyk. Każdy ma swoje zdanie i bez sensu dyskutować nad tym, czy katolicyzm to sekta czy nie. Nie jesteśmy teologami, którzy maja jakieś podstawy teoretyczne ku takim sadom.
Ja jestem katolikiem i akurat daleko mi od osądzania czy moje poglądy są lepsze od Waszych. Poprostu ja uważam moje poglądy za słuszne i już. Nikt tego nie zmieni. A kto powiedział, ze ojciec Pio był oszustem? To kwestia podejścia do stygmatów. Ostatnio widziałem program, chyba na tv 4 o tym zjawisku. Jesli jest ono wytłumaczalne medycznie, to pozostaje tylko kwestia czy ktoś to przyjmuje jako normalną farmakologię czy jakieś cuda. I tyle.
Tu nie ma sprawdnego systemu moderujacego, ja juz mam od adamczyka przynajmniej z 50 obrazliwych wypowiedzi na temat mojej osoby i ja sie nie przejmuje.Tacy ludzie po smierci dostana baty i koniec...trzeba tylko ich olac i tyle.Sami sobie sa winni.
Dokladnie, katolicyzm na tym forum jest totalnie dyskryminowany
Akurat obrażacie teraz katolików...a regulamin forum zabrana podobnych praktyk.
Gówno prawda. Skoro nazwanie czegoś sektą jest obraźliwe to katolicy sami obrażają co rusz to inną grupę wyznaniową. Poza tym kościół rzeczywiście po prostu większa sekta. Wiesz ile biegania i czasu kosztuje apostazja?
Skoro nazwanie czegoś sektą jest obraźliwe to katolicy sami obrażają co rusz to inną grupę wyznaniową. Poza tym kościół rzeczywiście po prostu większa sekta. Wiesz ile biegania i czasu kosztuje apostazja?
Coniektórym się wydaje że kościół katolicki to święte krowy po prostu...
_________________ Przeżyliśmy trzy zabory, przeżyjemy i Kaczory...
Jan XXIII, wielki papiez i jeszcze lepszy futurolog nigdy w stygmaty Ojca Pio nie wierzyl. Trudno powiedziec, o tym madrym i dobrym Czlowieku, ze ojca Pio zwalczal, ale nie ufal mu , nic a nic.