Karol pozegnal sie z nami na 30 dni, wlasnie za obraze innych uzytkownikow. Co prawda nie za ten post, ale jednak. Ten post jest malo obrazliwy w stosunku do postu ktory Karol umiescil dzis na forum Kraj.
A tak na marginesie to chyba Tomasz Wo?ek, ostatnio zwolennik Platformy Obywatelskiej i jeden z autor?w pod?ego k?amstwa wymy?lonego przez Tomasza Lisa na temat Jacka Kurskiego je?dzi? wraz z jednym z eurodeputowanych PiS odwiedza? Augusto Pinocheta w wi?zieniu... Wasz cynizm jest poprostu obrzydliwy. Ale to ju? natura ludzi z Platformy Obywatelskiej...
_________________ Przeżyliśmy trzy zabory, przeżyjemy i Kaczory...
No przecie? to w?a?nie Wo?ek wypowiada? si? o Pinochecie jak o bohaterze! Czy skrajnie prawicowe wypowiedzi s? bliskie PO? A zreszt? o czym ja m?wi?. Przecie? swego czasu pierwszy oszo?om Rzeczypospolitej Stefan Niesio?owski te? g?osi? has?a skrajnie prawicowe. Dzi? jest pono? wiceprzewodnicz?cym najbardziej "o?wieconej" polskiej parti...
Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 16776748 Skąd: Naturalnie z Pomorza
Wysłany: 2006-01-30, 15:15
A s?ysza?e? o partii wewn?trznej demokracji? Gdzie wolno mie? w?asne pogl?dy? Skoro jeste? mi?o?nikiem PiSu to zapewne nie s?ysza?e? nawet o w?asnych pogl?dach.
_________________ UPR! UPR! UPR! Dwa procent! Dwa procent! Dwa procent!
Ja s?ysza?em tylko ?e pose? Andrzej So?nierz wylecia? z Platformy Obywatelskiej za krytyk? Donalda Tuska. To pewnie by? przejaw "wewn?trznej demokracji"...
maciek_j [Usunięty]
Wysłany: 2006-02-12, 23:02
Nie?miale o?miel? si? zauwa?y?, ?e s? partie bardziej prawicowe od PO :] A w dyskusji prosi?bym o umiar.
zar?wno Pinochet zabijali ludzi. Jeden ze strachu przed komunistami, a drugi ze strachu przed kapitalizmem. Obydwaj torturowali wi??ni?w. Jednak?e Pinochet pope?nia? zbrodnie na du?o wi?ksz? skal?. Ponadto nale?y pami?ta? ?e Che by? tylko wojskowym, podczas gdy Pinochet zbrodni dopuszcza? si? jako przyw?dca pa?stwa ( chociaz tez jest genera?em). Wy?sze stanowsiko niesie za sob? wi?ksze konsekwencje.
Nie mam zamiaru tutaj broni? Guevary, bo ka?dy radykalizm jest z?y. Poprostu uwa?am ?e dla ludzo?ci zawini? duzo mniej niz Pinochet.
Wysłany: 2006-02-24, 21:05
Prawicowe cio?ki broni? Pinocheta bo si? modli? w jednym ko?ciele razem z Janem Paw?em II. No c??, prawda w oczy kole...
_________________ Ameryka nie ma przyjaciół, ona ma tylko aktualne sojusze. Kiedyś wspomagała Mudżahedinów w Afganistanie, potem z tymi samymi walczyła. W czasach wojny Iraku z Iranem USA wspomagała Saddama, kto dziś o tym pamięta? A potem oni sami obalili Saddama.
Wysłany: 2006-02-24, 23:08
wiklif napisał/a:
Prawicowe cio?ki broni? Pinocheta bo si? modli? w jednym ko?ciele razem z Janem Paw?em II. No c??, prawda w oczy kole...
A w decyduj?cym momencie Ko?ci?? kaza? odda? Pinochetowi w?adz?. I mo?e zapobieg?o to wojnie domowej. Tego faktu niestety te? nie widz?.
zuikaku [Usunięty]
Wysłany: 2006-09-05, 21:48
Pinochet to m?? stanu, nawet je?eli pog?oski o jego korupcji s? prawdziwe. Zas?ugi jakie po?o?y? dla Chile s? du?o wi?ksze ni? jego s?abo?ci. Z?odziejowi, kt?ry mnie okrad?, wybaczy?bym, gdyby jednocze?nie ocali? mi ?ycie.
Odpowiedzialno?? genera?a Pinocheta za zbrodnie i ?mier? niewinnych ludzi jest taka sama, jak odpowiedzialno?? genera??w ameryka?skiego czy brytyjskiego lotnictwa, bombarduj?cego miasta niemieckie, co by?o niezb?dne dla pokonania hitleryzmu, ale co powodowa?o tak?e ?mier? ludno?ci cywilnej, w tym ludzi nie popieraj?cych Hitlera.
Analogicznie zamach stanu Pinocheta by? niezb?dny dla pokonania pe?zaj?cej marksistowskiej rewolucji - przy czym kosztami ubocznymi, niemo?liwymi do unikni?cia by?a ?mier? tak?e niewinnych os?b, nie b?d?cych aktywnymi komunistami.
Oczywi?cie lewicomy?lni nie chc? tego uzna? i stosuj? podw?jn? miar?. Z jednej strony bombardowanie hitlerowc?w by?o dobre (bo przecie? to oni zacz?li, bo hitleryzm by? totalitarny itd.) a z drugiej strony rozwalanie komunist?w by?o wg poj?? lewicowc?w z?e (cho? komunizm te? by? totalitarny, i cho? te? chilijscy komuni?ci pierwsi zacz?li stosowa? przemoc).
Wysłany: 2006-09-05, 22:08
No c?? - s? lduzie, kt?rzy nie wahaj? si? po?wi?ca? ?ycia innych ludzi dla w?adzy.
A p??niej s? ludzie, kt?rzy b?d? temu przyklaskiwa?. Cz?owiek nigdy za m?dry nie by?.
Dla mnie i Hitler i Pinochet i ka?dy re?im, kt?ry pos?ugiwa? si? metodami tortur i dr?czenia ludzi jest, by? i b?dzie przeze mnie pot?piany. Bo dla ludzie nie ma znaczenia czy bomby s? ameryka?skie czy niemieckie - zabijaj? tak samo. Tyle, ?e p??niej zawsze znajd? si? klakierzy z usprawiedliwieniem.