Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Polityka zagraniczna wełdug Obamy ...

Czyją wizje polityki zagranicznej preferujecie ..
Obamy
52%
 52%  [ 11 ]
Mc'caina
47%
 47%  [ 10 ]
Głosowań: 21
Wszystkich Głosów: 21

Autor Wiadomość
Chris 
Radny miejski

Wysłany: 2008-11-05, 15:27   

Brawo Obama! Ktoś wreszcie położył kres egoistycznej liberalnej polityce zatwardziałych konserw! Gratulację! Tylko tak dalej! Prawica powoli zdycha... I dobrze... :twisted:

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 8:00   

Antherdil 
Wojewoda
anarchokapitalista

Wysłany: 2008-11-05, 19:45   

wiklif napisał/a:
Nie do końca prawdą okazało się, że na Obamę głosowała głównie biedota, która jest leniwa (jak to lubią przedstawiać zwolennicy McCaina) i pragnie pomocy socjalnej od państwa zamiast wziąć się za robotę, bo wg statystyk wśród ludzi dobrze zarabiających (ponad 100 tys. dolarów rocznie) na Obamę oddało głos 52% osób, na McCaina 48%
Poniżej 15 tys. dolarów rocznie w 73% na Obamę, 15 do 30 tys. w 60% i między 30 a 50 tys. w 55%. Choć też najlepiej zarabiający (wysocy urzędnicy i show-biznes?) w 52% na Obamę (exit polls) To trochę osłabia argument o czarnych rasistach - bardziej niż na Murzyna głosowali na socjalistę.

Obywatel+świata 

Wysłany: 2008-11-05, 20:42   

Gdy , uszłyszłąłem w radiu o zwycięstwie obamy zaciąłem się przy goleniu , poważnie ..Dla mnie polityka zagraniczna Obamy to utrzymywania statusu quo w każdym , z najdrażliwszych tematów , przykładowo , McCain na pewno ostro reagował by na kolejne posunięcia rosjan na kaukazie , Obama co najwyższej wypowiedział by puste frazy o wartościąch , i dojrzałości obu krajów ...Dla Obamy Europa to anglia , francja , niemcy i nic więcej ... Obama , zapewne nigdy nie słyszał takich krajach jak polska , ukraina , czechy w szerszym zakresie ...

Dr Chavez 
Wojewoda

Wysłany: 2008-11-05, 20:48   

Dobrze że przynajmniej tyle wie. Taki McCain przykładowo, nie wiedział kim jest premier Hiszpanii, a może w ogóle nie wiedział że Hiszpania leży w Europie. A tak na poważnie,nie wiem skąd ten dziwny wniosek że Obama nie ma pojęcia o geopolityce(sztab doradców, halo), i że jego marzeniem jest wszystkim ustępować i wszystkich przepraszać. Owszem, dyplomacja jest dla niego priorytetem, ale jak dla mnie to raczej zaleta. Strzelanie na oślep, nie do tego co trzeba, mieliśmy przez ostatnie 8 lat, i skutek jest katastrofalny.

ninka 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2008-11-05, 22:03   

@ Chris....
Ty zyjesz w jakims matrixie...starych, zakurzonych definicji.)
Prawica, lewica...przeciez to juz calkowicie sens zatracilo. Gdzie sa jeszcze jakies partie lewicowe, no ! ? Stricte lewicowe. Kazda tzw. lewica wisi u panstwowego czytaj unijnego cycka.
A z pustego to Salomon tez nie naleje. Obiecujesz sobie Chris po Obamie powszechne ubezpieczenie zdrowotne Amerykanow ? A z czego ? Kto za to zaplaci ?
Wycofa sie z Iraku? Napewno nie bedzie taki naiwny zeby bodaj nie wyslac tam kontyngentow niebieskich helmow, ze zmieniona klauzula dzialan zaczepno- obronnych.
Ciesze sie , ze Obama jest prezydentem ,ale specjalnych zmian nie oczekuje:) Najwieksze poparcie dostala Obama od Powella....to niby dlatego, ze beda niesli oliwne galazki pokoju ?
Chris, to jest polityka a nie plakat)

plasot 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2008-11-06, 01:06   

Cytat:
Tobie wisi, innym nie. Ja tam się cieszę, że Obama wygrał wybory

Jeju, nie wyrażam przecież Obiektywnie Najlepszej Prawdy Objawionej tylko swoje odczucia. Tak troszeczkę to tam odczuwam satysfakcję ale nie jest to jakaś euforia, że "O mój boże pokazaliśmy tym konserwom gdzie ich miejsce".

A przy okazji - JKM zalicza kolejny odpał:
http://korwin-mikke.blog....1619,index.html
- how stupid is that?

Roch 
Aktywny wyborca
rojalista

Wysłany: 2008-11-06, 14:59   

Chris napisał/a:
Brawo Obama! Ktoś wreszcie położył kres egoistycznej liberalnej polityce zatwardziałych konserw! Gratulację! Tylko tak dalej! Prawica powoli zdycha... I dobrze... :twisted:

wyszedłeś na chwile z piaskownicy widzę :mrgreen:
Dr Chavez napisał/a:
A tak na poważnie,nie wiem skąd ten dziwny wniosek że Obama nie ma pojęcia o geopolityce

trzeba było oglądać debaty, wiedział byś.

wiklif 
Wojewoda

Wysłany: 2008-11-06, 19:26   

Roch napisał:
Cytat:

trzeba było oglądać debaty, wiedział byś.

A ty pewnie oglądałeś i wnikliwie analizowałeś :mrgreen:

Jeśli taki kozak jesteś to rzuć jakimś linkiem z youtube, gdzie Obama podczas debaty wykazuje się całkowitym niezrozumieniem geopolityki :wink:

No cóż, Obama przynajmniej dobiera sobie wykształconych i kompetentnych ludzi do współpracy, na wiceprezydenta wybrał Joe Biden'a, przewodniczącego senackiej komisji spraw zagranicznych, świetnie zorientowanego w sprawach międzynarodowych. Biden zasiada w Senacie od 35 lat, 5 lat dłużej niż John McCain.

A kogo wybrał McCain? http://wiadomosci.onet.pl/1858332,12,item.html :mrgreen:
Ameryka nie ma przyjaciół, ona ma tylko aktualne sojusze. Kiedyś wspomagała Mudżahedinów w Afganistanie, potem z tymi samymi walczyła. W czasach wojny Iraku z Iranem USA wspomagała Saddama, kto dziś o tym pamięta? A potem oni sami obalili Saddama.

ninka 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2008-11-07, 16:36   

http://www.youtube.com/watch?v=GxW3Ed7GrhQ

mam dzisiaj muzyczna faze...a to jest takie amerykanskie....Honky- TonkyGirls )

http://www.youtube.com/watch?v=YvZ1myREQsM

cudo , nie ? i za to lubie Ameryke...cholera, muze maja bosssssska

http://www.youtube.com/wa...feature=related

dobra....to ide po to wino)

adamtom 

Wysłany: 2009-02-02, 23:53   

Dr Chavez napisał/a:
A tak na poważnie,nie wiem skąd ten dziwny wniosek że Obama nie ma pojęcia o geopolityce

Jego priorytetem są w tej chwili problemy rodzimej gospodarki. To właśnie one stanowiły fundament kampanii wyborczej Obamy. To dzięki nim kandydat Demokratów został 44. prezydentem USA :roll:

Odpowiedz do tematu