Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Republikanie jak PiS

Na kogo byś głosował będąc Amerykaninem?
Barack Obama
62%
 62%  [ 17 ]
John McCain
37%
 37%  [ 10 ]
Głosowań: 27
Wszystkich Głosów: 27

Autor Wiadomość
plasot 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2008-09-17, 09:52   

Roch jest zwolennikiem takiego podejścia do homoseksualistów: :D

http://pl.youtube.com/watch?v=OX-NdeX4rvA

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 8:17   

Chris 
Radny miejski

Wysłany: 2008-09-17, 14:47   

Roch napisał/a:
wiara jest kwestia wyboru a ze zboczeniami człowiek się rodzi. a mając pojęcie o własnych ułomnościach musimy z nimi walczyć, natomiast jeśli z nimi nie walczymy czynimy źle.

wiara też w pewnym sensie jest zboczona, albo raczej niecywilizowana. "picie krwi Jezusa", choć to metafora, brzmi dziwnie. czy Ty nie możesz pojąć, że to nierealne, żeby gdzieś miał istnieć Bóg?

Antherdil 
Wojewoda
anarchokapitalista

Wysłany: 2008-09-17, 16:30   

Chris napisał/a:
to nierealne, żeby gdzieś miał istnieć Bóg
Gagarin Boga w kosmosie nie znalazł, więc pewnie nie istnieje.

Thomas 

Wysłany: 2008-09-17, 17:14   

Chris napisał/a:
nierealne, żeby gdzieś miał istnieć Bóg?

Akurat to zostawmy w spokoju, bo nowa dyskusja się zacznie - istnienie Boga, a religia, to dwie różne sprawy (może nie tyle różne, co często rozbieżne).

Dr Chavez 
Wojewoda

Wysłany: 2008-09-17, 18:51   

Cytat:
wiara jest kwestia wyboru a ze zboczeniami człowiek się rodzi. a mając pojęcie o własnych ułomnościach musimy z nimi walczyć, natomiast jeśli z nimi nie walczymy czynimy źle.

Tym gorzej to świadczy o katolikach, że w wyniku osobistego rozwoju, rozważań, i ewolucji intelektualnej dochodzą do wniosku że niepokalane poczęcie jest nie tylko wielce prawdopodobne, ale i raczej na pewno miało miejsce :twisted: . Pomyślałby ktoś że to jakaś choroba genetyczna. A tak na serio - nie rozumiem dlaczego uparcie nazywasz homoseksualizm ułomnością czy zboczeniem?? Nadal też nie rozumiem dlaczego ktoś miałby walczyć ze swą seksualnością, jeżeli nie wyrządza nikomu krzywdy? Czy mógłbyś mi to wytłumaczyć jak prostemu mieszkańcowi Missouri?

Roch 
Aktywny wyborca
rojalista

Wysłany: 2008-09-17, 22:23   

Chris napisał/a:
Ty nie możesz pojąć, że to nierealne, żeby gdzieś miał istnieć Bóg?

wychodzi na to ze to właśnie Ty nie potrafisz czegoś pojąć.
Cytat:
" Opluwając PRL, naszą przeszłość, opluwamy naszych rodziców. "

no skoro Twoi rodzice popierali PRL...

plasot napisał/a:
Roch jest zwolennikiem takiego podejścia do homoseksualistów: :D

http://pl.youtube.com/watch?v=OX-NdeX4rvA

mów za siebie :wink:

Dr Chavez napisał/a:
Nadal też nie rozumiem dlaczego ktoś miałby walczyć ze swą seksualnością, jeżeli nie wyrządza nikomu krzywdy?

jeśli nie domaga się przywilejów, nie chce spaczyć dziecięcych umysłów propaganda ze jest normalny, ze jest taki sam jak heterycy to niech nie walczy może ja(swoja seksualność) nawet pielęgnować w domowym zaciszu z innym gejem.

Michał Domański 
Wojewoda

Wysłany: 2008-09-17, 22:30   

Roch napisał/a:
jeśli nie domaga się przywilejów, nie chce spaczyć dziecięcych umysłów propaganda ze jest normalny, ze jest taki sam jak heterycy to niech nie walczy może ja(swoja seksualność) nawet pielęgnować w domowym zaciszu z innym gejem.

"Jeśli wierzący nie domaga się przywilejów, nie chce spaczyć dziecięcych umysłów nauczaniem religii w szkołach i propagandą, że jest normalny, to niech nie walczy, może nawet pielęgnować swoją religijność w domowym zaciszu z innymi wierzącymi".

macias
Wojewoda

Wysłany: 2008-09-18, 08:04   

Hehehe, brawo Michał. :mrgreen: W pełni popieram.

Roch 
Aktywny wyborca
rojalista

Wysłany: 2008-09-18, 09:12   

Michał Domański napisał/a:
nie chce spaczyć dziecięcych umysłów nauczaniem religii w szkołach

dla Twojej wiadomości religia w szkołach nie jest obowiązkowa :mrgreen:

sparrow88 
Działacz rady osiedlowej

Wysłany: 2008-09-18, 09:22   

Cytat:
dla Twojej wiadomości religia w szkołach nie jest obowiązkowa

W teorii.

macias
Wojewoda

Wysłany: 2008-09-18, 09:38   

Roch napisał/a:
dla Twojej wiadomości religia w szkołach nie jest obowiązkowa

Nie ma to znaczenia. Rozumiem, że gdyby w szkole pojawiły sie nieobowiązkowe zajęcia z przedmiotu "jak być gejem" to nie protestowałbyś, wszak byłyby one nieobowiązkowe ? :mrgreen:

Roch 
Aktywny wyborca
rojalista

Wysłany: 2008-09-18, 09:39   

kilku moich kumpli z LO nie chodziło na religie, wybrali etykę i nikt im problemów z tego powodu nie robił.
mimo wszystko uważam ze religia powinna odbywać się po szkole w salkach katechetycznych przy kościołach czy na plebaniach, tak jak to było przed laty

[ Dodano: 2008-09-18, 10:41 ]
macias napisał/a:
Rozumiem, że gdyby w szkole pojawiły sie nieobowiązkowe zajęcia z przedmiotu "jak być gejem" to nie protestowałbyś, wszak byłyby one nieobowiązkowe ?

poprawka : nie jak być gejem tylko pedałoznawstwo :mrgreen: , wszakże w szkołach uczy się religii a nie "jak zostać księdzem"

plasot 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2008-09-18, 11:05   

Cytat:
kilku moich kumpli z LO nie chodziło na religie, wybrali etykę i nikt im problemów z tego powodu nie robił.

Religię wprowadzili do szkół jak byłem w 4 klasie podstawówki. Oczywiście nie uczęszczałem, ale przez całą resztę edukacji, to o etyce tylko słyszałem a religię na ostatniej lekcji miałem, chyba, tylko raz. W podstawówce na okienku to dyro kazał mi siedzieć w bibliotece (częściowo plus), a w ogólniaku to najzwyczajniej szedłem do domu, z tego co po, też :D

macias
Wojewoda

Wysłany: 2008-09-18, 11:37   

Roch napisał/a:
poprawka : nie jak być gejem tylko pedałoznawstwo :mrgreen: , wszakże w szkołach uczy się religii a nie "jak zostać księdzem"

Błąd - w skzole uczy się jak być katolikiem i czym w ogóle jest katolicyzm. Także kulą w płot. I rozumiem, że nie miałbyś nic przeciwko, czyż nie ?

Roch 
Aktywny wyborca
rojalista

Wysłany: 2008-09-18, 12:28   

macias napisał/a:
łąd - w skzole uczy się jak być katolikiem i czym w ogóle jest katolicyzm.

wnioskuje ze nie chodziłeś do szkoły? bo jak byś chodził to miałbyś blade pojecie o tym co piszesz :mrgreen:

Odpowiedz do tematu