Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Republikanie jak PiS

Na kogo byś głosował będąc Amerykaninem?
Barack Obama
62%
 62%  [ 17 ]
John McCain
37%
 37%  [ 10 ]
Głosowań: 27
Wszystkich Głosów: 27

Autor Wiadomość
macias
Wojewoda

Wysłany: 2008-09-18, 12:40   

Roch napisał/a:
wnioskuje ze nie chodziłeś do szkoły? bo jak byś chodził to miałbyś blade pojecie o tym co piszesz

Chodziłem do szkoły i chodziłem niestety na religię. Podczas sprawdzania obecności należało udzielić również odpowiedzi na pytanie, czy było się w niedzielę na mszy. Masz jeszcze jakieś pytania ? Nie - to może racz wreszcie odpowiedzieć na moje.

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 7:25   

Roch 
Aktywny wyborca
rojalista

Wysłany: 2008-09-18, 17:22   

nie widzę nic złego w napominaniu osoby zadeklarowanej jako katolik o wypełnianie nakazów wiary.
kwestia tego ze mylisz się odnoście religii jako przedmiotu szkolnego, ja uczyłem się tam o prawidłach wiary i jej roli w życiu. dlatego będę obstawał przy przedmiocie o nazwie "pedałoznawstwo" i w przypadku jego wprowadzenie nie będę się oburzał

Michał Domański 
Wojewoda

Wysłany: 2008-09-18, 22:20   

Roch napisał/a:
dla Twojej wiadomości religia w szkołach nie jest obowiązkowa

Nie twierdziłem, że jest. Odniesiesz się w końcu do meritum, zamiast się czepiać szczegółów?

Roch 
Aktywny wyborca
rojalista

Wysłany: 2008-09-18, 22:42   

Michał Domański napisał/a:
Roch napisał/a:

odniosłem się powyższym stwierdzeniem.

Michał Domański 
Wojewoda

Wysłany: 2008-09-18, 22:45   

Odniosłeś się do czegoś, czego nie twierdziłem. Bardzo ciekawa metoda dyskusji, muszę przyznać.

macias
Wojewoda

Wysłany: 2008-09-19, 08:12   

Roch napisał/a:
dlatego będę obstawał przy przedmiocie o nazwie "pedałoznawstwo" i w przypadku jego wprowadzenie nie będę się oburzał

Jasne, już to widzę. :mrgreen: Problem polega na tym, że rozmawiamy o czymś tak abstrakcyjnym, że nie ryzykujesz niczym stwierdzając, że nie miałbys nic przeciwko. Pomijam fakt, że używasz chyba najbardziej wulgarnej nazwy w stosunku do tej mniejszości, ale co tam - w końcu masz do tego prawo. Podobnie jak ja mam prawo nazywać Jezusa żydowskim błaznem i szarlatanem, który dał się powiesić na krzyżu w imię wyimaginowanego bożka. :wink:

Roch 
Aktywny wyborca
rojalista

Wysłany: 2008-09-19, 09:41   

Jeśli wierzący nie domaga się przywilejów, nie chce spaczyć dziecięcych umysłów nauczaniem religii w szkołach i propagandą, że jest normalny, to niech nie walczy

Roch napisał/a:

Odniosłeś się do czegoś, czego nie twierdziłem. Bardzo ciekawa metoda dyskusji, muszę przyznać.

z Twojego posta wynikało ze wszystkie dzieci w szkołach odbierają, przez walczących o to katolików katolickie pranie mózgów na religii.

macias napisał/a:
Jasne, już to widzę. :mrgreen: Problem polega na tym, że rozmawiamy o czymś tak abstrakcyjnym, że nie ryzykujesz niczym stwierdzając, że nie miałbys nic przeciwko. Pomijam fakt, że używasz chyba najbardziej wulgarnej nazwy w stosunku do tej mniejszości, ale co tam - w końcu masz do tego prawo. Podobnie jak ja mam prawo nazywać Jezusa żydowskim błaznem i szarlatanem, który dał się powiesić na krzyżu w imię wyimaginowanego bożka. :wink:

Pozdrawiam serdecznie :wink:

macias
Wojewoda

Wysłany: 2008-09-19, 09:51   

Roch napisał/a:
Pozdrawiam serdecznie

Dzięki. :mrgreen:

Michał Domański 
Wojewoda

Wysłany: 2008-09-19, 19:11   

Roch napisał/a:
z Twojego posta wynikało ze wszystkie dzieci w szkołach odbierają, przez walczących o to katolików katolickie pranie mózgów na religii.

Nie wynikało. Przestań gadać głupoty i odnieś się do tego co napisałem, a nie do tego co sobie ubzdurałeś.

Roch 
Aktywny wyborca
rojalista

Wysłany: 2008-09-19, 22:29   

wynikało :mrgreen:

Michał Domański 
Wojewoda

Wysłany: 2008-09-20, 11:06   

Bądź tak dobry i przestań sobie jaja robić.

Odpowiedz do tematu