W rzeczywistości, Chruszczow nie oddał Krymie.
Pomyśl o tym ... - oddał ogromny terytorium ….. oddał ogromną populację ... ...... ... bez referendum. W 1954 roku była to formalność w granicach gospodarcze jednego państwa.
W 1954 roku nie było myśli ... Nie mogłem zobaczyć śnić..., aby Ukraina była oddzielona od Rosji.
------------
z tym "oddał" to jest tak jak napisałem , wy nie mieliście co oddawać bo traktowaliście i traktujecie Ukrainę jak swoją własność więc nie pitol mnie o wolnej Ukrainie i darowiznach
Cytat:
Ty (Zachód) rozumując prymitywne. Jak ćma. ćma "podpisały memorandum": zawsze lecieć do światła. I ćma leci do światła. Zawsze. Bez myślenia - to zimne światło lub płomień świecy.
noooooooo qwa jak "ćma" hmm to Ty masz problem z myśleniem , nie szanujesz memorandum , ale Jałta Ci chyba pasuje bo nawet słówkiem o nie nie wspomniałeś , a to w Jałcie przez ten ebany podział zyskaliście od ch...i ciut ciut , okręg Kaliningradzki , ziemie Polskie , to Ci pasuje , a wolna Ukraina w gardle Ci stoi
na tym chyba skończymy naszą dyskusję , bo to tak jakbym ze ścianą gadał , ja swoje Ty swoje
fajny z Ciebie gość ale bańkę masz zrytą jak Północny Koreańczyk
kaminiak33 napisał/a:
.
ps
odczytałeś pw ?
trudności z tłumaczeniem tutaj.
a co tam tłumaczyć kliknij link i się zarejestruj , jak chcesz oczywiście , jak będziesz miał problem to napisz na pw
miłego dzionka
_________________ tak jak w Media Markt - nie dla idiotów...
Polskie Forum Rosyjska nie załadować obraz. Boją się agresji .
[ Dodano: 2015-11-24, 08:38 ]
kaminiak33 napisał/a:
........ traktowaliście i traktujecie Ukrainę jak swoją własność więc nie pitol mnie o wolnej Ukrainie i darowiznach.........
......... a to w Jałcie przez ten ebany podział zyskaliście od ch...i ciut ciut , okręg Kaliningradzki , ziemie Polskie , to Ci pasuje , a wolna Ukraina w gardle Ci stoi
To nie jest "a Wolna Ukraina wagowo gardle Ci Stoi«.
To jest po prostu smutek. Zwłaszcza "moskalyaku na Gilyaks." Za co?
Mała żółta plamka = na terytorium Ukrainy, która została zawarta w Rosji. 1654 roku.
Cały obraz = terytorium Ukrainy, która odłączyła się od Rosji w 1991 roku.
Widzisz różnicę?
Obszar ten został dodany wojnę. Wojna głównie rosyjska krew. Wojna z Turcji, Wojna z Tatarami, Wojna ...Wojna..... i z Ciebie Polyakov.
+ Dla miasta Kijowa Rosji zapłacił pieniądze do Polski.
Czy uważasz, że Rosja ma obowiązek do "wolna Ukraina" ......:?: ......co do Ukrainy od Rosji? ... że Rosja strzeliła sobie?
ważne wyjaśnienie.
Piszę "Ukraina" = tutaj jest zachodnia Ukraina, zapadentsy, schirye, Poroszenko i tak dalej.
W zasadzie nie ma problemu z Ukraińcami. Oni schronienia w Rosji, tak aby nie dostać się do wojska i walczyć w Donbasu.
kaminiak33 napisał/a:
.
........ja swoje Ty swoje.......
Nie. To tylko Ty - «Swoje«. ( USA )
Mam - obiektywny fakt.
1 ... Rosja nie jest agresorem. Mieszkańcy Krymu sami zdecydowaliśmy się na powrót do Rosji.
2 ... W Donbass Ukraina rozpoczęła wojnę, a nie "separatystów".
3 ... Gdyby nie rewolucja w Kijowie (z pomocą Stanów Zjednoczonych). Krym pozostanie na Ukrainie. W Donbasu będzie świat.
To nie jest «Swoje«. To są fakty.
kaminiak33 napisał/a:
...a co tam tłumaczyć kliknij link i się zarejestruj .....:
I naciśnij przycisk "zgadzam się" zamienia ="Not Allowed".
[ Dodano: 2015-11-24, 10:08 ]
Pan kaminiak33 .
Za co Polska....w 21 wieku.... .hmmmmm ... zły wrogo do Rosji? Za Rozbiory Rzeczpospolitej w 16 ... wieku?
Pan kaminiak33 .
Za co Polska....w 21 wieku.... .hmmmmm ... zły wrogo do Rosji? Za Rozbiory Rzeczpospolitej w 16 ... wieku?
hmm za całokształt nie tylko rozbiory pewnie i przez to nie możesz się zalogować na tych forach (Nie dozwolony)
Cytat:
Rosja nie jest agresorem. Mieszkańcy Krymu sami zdecydowaliśmy się na powrót do Rosji.
nie jest agresorem tak jak jej żołnierzy w Donbasie nie ma
hmm a czy ja powiedziałem że nie sami , jest tylko jedna różnica i o niej też Ci pisałem skoro im tak źle na Ukrainie i jej Krymie to niech się wyprowadzą inaczej tam gdzie mieszkają Rosjanie (kraje nadbałtyckie) oni też mogą zechcieć wrócić do Rosji i co wtedy też przeprowadzą referendum a Putin ich przyjmie wraz z terenami bo tak chcieli ?
aaaaaaaaaa USA mam gdzieś , nic się nie różnią od Rosji...
....jest tylko jedna różnica i o niej też Ci pisałem skoro im tak źle na Ukrainie i jej Krymie to niech się wyprowadzą inaczej tam gdzie mieszkają Rosjanie ..
Można więc powiedzieć, jeśli Krym Ukraina wygrała Turcji i Tatarów .
Jeśli na Krymie mieszkali Ukraińcy. Jeśli Rosyjski przyszedł w ukraińskim Krymie.
...
Po raz kolejny spojrzeć na zdjęcie. ....Czego nie rozumiesz?
Po raz kolejny spojrzeć na zdjęcie. ....Czego nie rozumiesz?
Oferujesz Proponuję, aby wypędzić z Krymu rosyjskim? ... Jak Niemcy wypędzeni z Pomorza i Śląsk ?
wklejasz mnie to zdjęcie i wklejasz , a czy ono jest istotą naszego "sporu" chyba nie , spieramy się o zajęcie Krymu przez Rosję i to jest fakt , bo to czy mieszkańcy tego chcieli czy nie jest nie istotne , Rosja oddała te ziemie Ukrainie to też jest fakt , podpisała memorandum zaprzeczysz? więc powinna się odpier.... od tych ziem , czy to tak trudno zrozumieć
Polska po II wojnie przez ustalenia w Jałcie straciła od cholery terenów , ale w przeciwieństwie do Rosji szanuje to co tam bez niej podpisano , to samo Niemcy , więc qwa dlaczego Rosja ma mieć w dupie to co podpisuje wytłumacz mnie to ?
tylko nie pierd...że mieszkańcy Krymu i Donbasu tego sobie życzyli bo mnie to mało obchodzi...
..... Rosja oddała te ziemie Ukrainie to też jest fakt , podpisała memorandum zaprzeczysz?
...................
tylko nie pierd...że mieszkańcy Krymu i Donbasu tego sobie życzyli bo mnie to mało obchodzi...
Mamy dwie pozycje.
Pozycja 1 = ... Priorytetem osobowość . Liberalna demokracja. To jest moja pozycja.
Tutaj osobowość w Kijowie, Lwowie, Krym ... nie cierpi. Osoba nie został pobity. Osoba nie jest prowadzony z domu. . Dla osobowość nie wspinać imigrantów.
.
http://www.youtube.com/watch?v=GxpxE6kJRAI
.
Przeciwko mojej pozycji, Ty nie można zrobić niczego do sprzeciwu.
==== == == == ==
Pozycja 2 = priorytetem państwa. ...Ukraińskiej granicy Uber alles!!!
.....Formalizm. Nieludzkość. Wypluwanie na osobowość. ...Memorandum Uber Alles!!!..... " to niech się wyprowadzą inaczej " ...."..mnie to mało obchodzi."
Pan Kaminiak, Jesteś zła formalist.
== = == == == ==
Widzę, Ty lubi się kłócić. (Jestem za) .Posmotrite Widzę jako rosyjskiego sporu. Dzień forum ma > 30 osób. Jednocześnie.
Gdzie jest drugi taki Forum?
.
Widzę, Ty lubi się kłócić. (Jestem za) .Posmotrite Widzę jako rosyjskiego sporu. Dzień forum ma > 30 osób. Jednocześnie.
Gdzie jest drugi taki Forum?
.
ja po Waszemu teraz nie bardzo , dawno się ruskiego uczyłem , mało pamiętam
co do "kłótni" nie lubię się kłócić , ale pogadać zawsze można tylko widzisz Rus Ty się rozpisujesz a nie odpowiadasz na pytania
czy Rosja podpisała memorandum Budapesztańskie ?
i dlaczego skoro podpisała ma to teraz w...łaśnie tam ?
jak mnie na to odpowiesz wtedy jest sens dyskutowania inaczej Ty i ja pozostaniemy przy swoim propagandy to ja się nasłucham w naszej i Waszej telewizji tu mnie nie musisz tego kitu wciskać
i dlaczego skoro podpisała ma to teraz w...łaśnie tam ?
Nasz ( Rosyjski ) były tam aż do 1954 roku,
nasz były tam po 1954 roku ...
nasz byli tam przed podpisaniem memorandum ..
.. nasz byli tam po podpisaniu memorandum.
To jest istota.
kaminiak33 napisał/a:
.... jest sens dyskutowania inaczej ....:
To prawda.
Mój = №1....... liberalne.
Twój.......... = №2......zła formalist.
== == == =
Wyjaśnić.: Dlaczego USA NATO nie bombardować Kijów? ... jak bomba Belgradzie..... Kosowo i Donbass = analogowy.
Nasz ( Rosyjski ) były tam aż do 1954 roku,
nasz były tam po 1954 roku ...
nasz byli tam przed podpisaniem memorandum ..
.. nasz byli tam po podpisaniu memorandum.
To jest istota.
kaminiak33 napisał/a:
.... jest sens dyskutowania inaczej ....:
To prawda.
Mój = №1....... liberalne.
Twój.......... = №2......zła formalist.
== == == =
Wyjaśnić.: Dlaczego USA NATO nie bombardować Kijów? ... jak bomba Belgradzie..... Kosowo i Donbass = analogowy.
Cytat:
podpisała.
czyli wasze słowo warte jest tyle co papier do dupy , po waszemu żopy
to że tam był nie znaczy że macie do niego prawo
co do NATO , USA i Kosowa pewnie dlatego że oni atomówki nie mieli tak jak Wy inaczej wam też by się dobrali do dupy
a Kijów dlaczego mieli by bombardować
So. Przeciwko moich liberalnych demokratycznych pozycji …….Ty nie można argumentować.
Teraz Jestem Mówię przeciw do Ty nieludzkiego formalnej pozycji. Jak ci. = Ściśle formalne!
= = = = = = = = =
Cytat:
podpisała.
kaminiak33 napisał/a:
[
czyli wasze słowo warte jest tyle co papier do dupy , po waszemu żopy
:
Formalnie Rosja nie naruszył memorandum.
Pamiętam kronikę wydarzeń.
1 ... W Kijowie doszło do zamachu stanu. Doszedł do władzy ..chёrt wie kto. Bandera.
2 Władze w Kijowa nielegalnie.
3 ... Na Krymie Władze - legalnie.
4 ... Legitimnaya Władze na Krymie postanawia odłączyć się od zbuntowanych części Ukrainy.
= Jedna część Ukrainy została oddzielona od innych części Ukrainy.Stało się to przed referendum.
Co to jest punkt memorandum Rosji naruszane?
.
Cytat:
Formalnie Rosja nie naruszył memorandum.
nie no qwa a co miała Rosja niby naruszać , od początku miała je w dupie
taka to prawda tak jak to że na Krymie nie było waszego wojska tylko "zielone ludziki"
macie słowo tam gdzie kura jajo
Cytat:
.. W Kijowie doszło do zamachu stanu. Doszedł do władzy ..chёrt wie kto. Bandera.
to Twój punkt widzenia , ja mam inne zdanie , w Kijowie pogonili kuktasa który był na pasku Rosji i tak jak Putin miał w dupie memorandum , tak on (Janukowycz wybrał zbliżenie z Rosją?) miał w dupie Ukraińców którzy chcieli zbliżenia z zachodem...zaprzeczysz ?
W Kijowie doszło do zamachu stanu. Doszedł do władzy ..chёrt wie kto. Bandera.
kaminiak33 napisał/a:
[
........to Twój punkt widzenia ,
To nie est "punkt widzenia ". To est fakt.
punkt WIDZENIA ... swój punkt WIDZENIA Mówiłem ci. Opowiedziałem historię Krymie. Historia rosyjskich ukraińskich.
Historycznie punkt WIDZENIA - Krym należy do Rosji.
Ty zgodził się. Zgodził.
Ty sprzeciwił formalnie. "Rosja podpisały memorandum. ". Tak. To jest fakt.
i Ja wam powiadam także fakt.
2..W Kijowie doszło do zamachu stanu... Władze w Kijowa nielegalnie.
1111111111111111
Cytat:
"zielone ludziki"
To nie iest tylko "zielone ludziki" . pravilno to iest = "uprzejmi ludzie."
W Kijowie doszło do zamachu stanu. Doszedł do władzy ..chёrt wie kto. Bandera.
kaminiak33 napisał/a:
[
........to Twój punkt widzenia ,
To nie est "punkt widzenia ". To est fakt.
punkt WIDZENIA ... swój punkt WIDZENIA Mówiłem ci. Opowiedziałem historię Krymie. Historia rosyjskich ukraińskich.
Ty zgodził się. Zgodził.
Ty sprzeciwił formalnie. "Rosja podpisały memorandum. ". Tak. To jest fakt.
i Ja wam powiadam także fakt.
1111111111111111
Cytat:
"zielone ludziki"
.
Ty Nie odpowiedział. Сo punkt memorandum naruszone Rosja
2222222222222222222
kaminiak33 napisał/a:
......
Ukraińców którzy chcieli zbliżenia z achodem...zaprzeczysz ?
Ukraińcy chcieli zbliżenia z Zachodem. To jest fakt.
punkt WIDZENIA >>>>>>
Problem = Zachod "chcieli zbliżenia" z Ukraińcy?... Polacy "chcieli zbliżenia" z Ukraińcy?...( szczerze )
Zachód "chcieli " rozwijać konkurencyjnego przemysłu na Ukrainie? .... Ha - ha - ha !!! Nie mów mi buty, szanowanym Pan formalist.
Zachod miał w dupie Ukraińców… w dupie… razem z ich «chcieli « …=..zaprzeczysz
Faktem jest, = Zachód chce się kłócić Rosją z Ukraińców. To jest prawdziwy fakt. =zaprzeczysz ?
Cytat:
bardziej legalne niż wasze "pokojowe" przejęcie Krymu
Cytat:
"zielone ludziki" «uprzejmi ludzie» nie obalił legalny rząd !!!
To jest fakt. …zaprzeczysz
nooooooo qwa rozbawiłeś mnie tym stwierdzeniem "uprzejmi ludzie."
nie oni nie tylko uprzejmie pomogli go zmienić o Krym mnie chodzi
Cytat:
hmm to że Rosja podbiła Krym , jest faktem zrobiła to dawno i teraz drugi raz to fakt , tak samo jak faktem było podpisanie memorandum ( czemu nie zaprzeczasz)
tylko że wy uznajecie tylko te fakty które WAM pasują , powtórzę WASZE slowo jest gówno warte
Cytat:
dla wszystkich legalne tylko dla WAS nie legalne
Cytat:
Ty Nie odpowiedział. Сo punkt memorandum naruszone Rosja
bo co tu pisać o naruszaniu skoro łamiecie dane słowo , i zabieracie to co daliście , czy to nie naruszenie tego memorandum
Cytat:
Zachod miał w dupie Ukraińców… w dupie… razem z ich «chcieli « …=..zaprzeczysz
Faktem jest, = Zachód chce się kłócić Rosją z Ukraińców. To jest prawdziwy fakt. =zaprzeczysz ?
gdzie Zachód ich miał i ma to jest sprawa wtórna , faktem jest że to Ukraińcy też chcieli do Zachodu , ale WAM to nie pasi i w tym problem
masz jakieś inne argumenty oprócz tych że to WASZE od dawien dawna i mieszkający tam Rosjanie chcą powrotu do macierzy jeśli nie to nie masz żadnych
3….W czasie, gdy legalne Ukraińska władze na Krymie.... Postanowił odłączyć się od Te «niezielone ludziki»......od nielegalne części Ukrainy….…. w tot czasie , Władze w Kijowa było nielegalnie.
....................zaprzeczysz
[ Dodano: 2015-12-02, 10:22 ]
kaminiak33 napisał/a:
[
.. ...... Ukraińcy też chcieli do Zachodu , ale WAM to nie pasi i w tym problem
w Rossii Problem?!!...... Czy Rosja zakazuje Ukraina przyłączyć się do Zachodu
...........pokaż mi to fakt.
=== == == ==
Zachód "chcieli " rozwijać konkurencyjnego przemysłu na Ukrainie? ...Polska "chcieli " ?........... Ha-ha-ha !!!........ Nie mów mi buty, szanowanym Pan Formalist.
jednym z nich jest to memorandum , bo skoro go nie uznajecie zajmując Krym czyli WAM nie pasują...i to jest główny fakt
Cytat:
.W czasie, gdy legalne Ukraińska władze na Krymie.... Postanowił odłączyć się od Te «niezielone ludziki»......od nielegalne części Ukrainy….…. w tot czasie , Władze w Kijowa było nielegalnie.
nie legalne to one były tylko dla Was , jedno mnie zastanawia dlaczego legalne są te teraz "wybrane" na Krymie , a nie legalne te w Kijowie , przecież i tu i tu ludzie popędzili stare władze których mieli dość , z tym że na Krymie w pozbyciu się starych władz pomogły "zielone ludziki" czyli ROSJA
Cytat:
Czy Rosja zakazuje Ukraina przyłączyć się do Zachodu
...........pokaż mi to fakt.
zadowolona z tego powodu nie jest , a Zachód też nie może prowadzić rozmów stowarzyszeniowych bo tam "wojna" Donbas popierany i wspomagany przez Rosję tego przykładem ................. zaprzeczysz
aaaaaaaaa i nie wklejaj mnie filmików bo to propaganda nie fakty