Nie czytałam poprzednich postów, bo mi sie nie chce , ale powiem tylko tyle, ze jestem jak najbardziej przeciwna przystapieniu Turcji do UE. Przeciez ten kraj jest zupelnie inny kulturalnie, religijnie i w ogole od Europy! To, ze jest w granicach naszego kontynentu to zwyly przypadek, i tyle... Moze Maroko tez powinno wejsc do UE?!
Nie powiedziałbym że Turcja jest "zupełnie" różna od "reszty europy"... Rumunię i Bułgarię dzielą od piętnastki lata świetle a mimo to są w UE. Laickość Turcji dobrze komponuje się w trend UE ( przynajmniej u nich ktoś gwarantuje tą laickość, w Polsce z tym jest gorzej :/ )
no tak...:))) To jest forum kabaretowe
Piles Rochu ???
))))))
jak dlugo czytuje rozne mniej lub bardziej polityczne " zlote mysli " to jeszcze tak serdecznego zyczenia pod adresem Turkow nie czytalam...
Ta sobota jest wesola.
aha ! ....jeszcze cos...
chris ? Gdzie Ty mnie zapraszasz ?? na kolacje ze sniadaniem ?;)
ja jednak wole żeby Turcy woleli Chrystusa od Allaha
No to żeś teraz Rochu przebił swoje wszystkie wypowiedzi.
Co wam ta Turcja przeszkadza?
Skoro miałaby spełniać warunki wstąpienia do Unii (przypominam: EUROPEJSKIEJ) to niech wstępuje!
ninka napisał/a:
chris ? Gdzie Ty mnie zapraszasz ?? na kolacje ze sniadaniem ?;)
oj ludzie, czy ja muszę każdemu z osobna tłumaczyć podstawy BBcode ?
mam powody, by go nie wywalać.
zresztą z czym on taki kretyński
Jest reklamą, a za reklamę na tym forum nawet w stopce, można było dostać warna ( za czasów większej aktywności Siły Wyższej ).
Powody rzeczywiście masz mocny - w tych durnych grach dostaje się wirtualne pieniądze za spamowanie innych forów.
Powody rzeczywiście masz mocny - w tych durnych grach dostaje się wirtualne pieniądze za spamowanie innych forów.
Żadnych pieniędzy się nie dostaje. To raz.
A dwa może byłby to spam, gdybym sie zarejestrował tylko po to, żeby reklamować.
A przecież zarejestrowałem się w marcu.
Trzy - nie spamuje w żadnym poście. Mam tylko podpis, więc nie popadajmy w śmieszność.
eeee....tam
czuje sie mocno zawiedziona....mnie sie tutaj ognisty romans wizualizuje a Chris mnie jakies gry proponuje.....wojenne ?
no dobra , dosyc tych czulosci.
Sparrow !! jaka Turcja jest laicka ?? o jakiej Turcji Ty piszesz? moze my znamy dwie rozne Turcje ??
Nie po to turcy osmanscy rozwalili przeszlo tysiacletnie , chrzescijanska kulture Bizancjum i Konstantynopola zeby teraz byc indyferentni religijnie !
Ty mnie sparrow Joschke Fischera przypominasz, On tez zawsze bagatelizowal wplywy religijne, jako cos z pogranicza mitow i folkloru.
Chris, proszę usunąć mojego nicka ze swojej stopki, ponieważ zgodnie z orzeczeniem Sądu Najwyższego z dnia 11 marca 2008 roku nick podlega ochronie prawa cywilnego jak inne dobra osobiste człowieka. Wykorzystując mój nick bez mojej zgody łamiesz prawo.