Pozostawię to bez komentarza. Domyślam się, że historia może być trochę podkolorowana, ale nawet jeśli tylko połowa jest prawdą, to i tak bardzo dlaeko nam z naszym systemem do tego, o którym przeczytałem.
Jakiś czas temu moja dziewczyna złapała jakąś grypę. Objawy w sumie normalne: kaszel, ból głowy, wysoka gorączka, ogólne osłabienie. Nie wiele myśląc zadzwoniła do swojej przychodni i dowiedziała się, że jej lekarz pierwszego kontaktu przyjmuje od 10 do 13. Udała się na miejsce i dotarła jeszcze przed czasem. Okazało się, że była 10 w kolejce. Stwierdziła, że to i tak nie tak źle. Niestety przed nią w kolejce było kilka osób, głównie z starszym wieku, które wizytę u lekarza traktują chyba jak spotkanie towarzyskie. W rezultacie niektórzy pacjenci siedzieli w gabinecie na kilkadziesiąt minut. Mniej więcej ok 12.30 do przychodni zaczęli docierać pacjenci, którzy mieli umówioną wizytę. Od 13 bowiem lekarz przyjmował ludzi, którzy umówili sobie termin no. tydzień wcześniej. Traf chciał, że moja pacjent, który wszedł do gabinetu przed moją dziewczyną opuścił go kilka minut po 13. Żadna z osób zapisanych na termin nie chciała przepuścić ludzi z gorączką, którzy od rana czekali na przyjęcie. W rezultacie chorzy a w tym moja dziewczyna mieli wybór: iść do domu albo czekać do 18 i liczyć na to, że lekarz ich przyjmie po godzinach. Oczywiście druga opcja nie wchodziła w grę, bo pani doktor akurat tego dnia nie mogła zostać dłużej.
Ta sytuacja nie jest może jakaś makabryczna. Co jednak powiedzieć o ludziach, którzy mają podejrzenie nowotworu a na specjalistyczne badania muszą czekać kilka miesięcy? Co ma powiedzieć kobieta, której po operacji stawu biodrowego powiedzieli, że termin rehabilitacji ma za 2 lata? Rozbraja mnie słuchanie ludzi, którzy bronią tzw. darmowej służby zdrowia. Co to bowiem za darmowa służba zdrowia, na którą przymusowo musimy oddawać część naszych pensji a potem i tak musimy leczyć się prywatnie jeżeli chcemy być zdrowi?
_________________ Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju!
Tak to właśnie opalony pan prezydent USA reformował służbę zdrowia. Jeśli ten człowiek wygra listopadowe wybory prezydenckie w USA to tylko potwierdzi to opinię, że Amerykanie to najgłuszy naród na świecie.
Tak to właśnie opalony pan prezydent USA reformował służbę zdrowia.
Ale z Ciebie prymitywny faszyst i rasista. Typowe kato-faszystowskie ścierwo.
nicram napisał/a:
Jeśli ten człowiek wygra listopadowe wybory prezydenckie w USA to tylko potwierdzi to opinię, że Amerykanie to najgłuszy naród na świecie.
Najgłupszy naród świata to kato-polaczkowie debilu!
RadoslavZ napisał/a:
Polacy już wyprzedzili Amerykanów po raz drugi z rzędu dając rządzić produktowi politycznego marketingu.
A komu mieli dać rządzić? Choremu debilowi Kaczyńskiemu? Nie ma alternatywy to Polacy głosują na PO i Tuska. Lepsze to niż rządy psychopatów Kaczyńskiego i Macierewicza.
RadoslavZ napisał/a:
To kogo mieli wybrać? Socjalistów? Po tym jak się skompromitowali? Nie dziwię się Węgrom.
No to wybrali faszystę, który z zawziętością rozmątowuje demokracje na Węgrzech delegalizując partie polityczne, robiąc zamach na bank centralny a także tak konstrując ordynację wyborczą aby neofaszystowska partia Fidesz była uprzywilejowana. Już wiemy dlaczego Orban tak bardzo podoba się Kaczyńskiemu. Faszysta do faszysty zawsze ciągnie. Mussolini wspierał Hitlera i Franco a potem Hitler wspierał Franco i Mussoliniego. Teraz inny faszysta Kaczyński wspiera Orbana.
RadoslavZ napisał/a:
Polacy już wyprzedzili Amerykanów po raz drugi z rzędu dając rządzić produktowi politycznego marketingu.
Cytat:
To kogo mieli wybrać? Socjalistów? Po tym jak się skompromitowali? Nie dziwię się Węgrom.
To kogo mieli wybrać? PiS-owców? Po tym jak się skompromitowali? Nie dziwię się Polakom
Biedny człowiek. Jemu już można w zasadzie tylko współczuć.
Współczuć to należy Twojej matce. Twój stary jak Cię zobaczył zaraz po porodzie to wpadł w taki szok, że się jebnął na linę w szpitalnym kiblu. Matka w 5 minut osiwiała. Teraz jeszcze nie daje rady bo jak chce dać Ci papu to najpierw musi się po drzewach naskakać aby Cię z bambusa ściągnąć