Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamieszki w Londynie a sprawa Breivika.
Autor Wiadomość
macias
Burmistrz

Wysłany: 2011-08-16, 11:26   

falkonetti napisał/a:
Ty pewnie wiesz - bo piszesz, że to bzdura.

Ha, napisałem bzdura, w odniesieniu do Twojego stwierdzenia, że nie mamy wyjścia. Otóż mamy - nie dotować. I ja postuluję, żeby nie dotować w ogóle. Masz rację, że w warunkach powszechnego dotowania to trudne, ale to się wkrótce skończy - sam zobacz jak roztrwoniona została pomoc dla banków w USA. Tak właśnie kończą się dotację i tu byłbym spokojny - jeszcze parę lat i to wszystko musi pie.....ąć. Nie ma wyjścia, jeśli nic się nie zmieni.

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 17:33   

gazda

Wysłany: 2011-08-16, 17:18   

Macias napisał:
Cytat:
Bredzisz. Oczywiście, że mogą żyć i żyją, tylko w normalnych warunkach, a więc w takich,w których państwo nie finansuje z kieszeni podatników lenistwa i warcholstwa.

Ale tylko jednostki. Reszta kolorowych nie jest w stanie się dostosować. W ich kulturze i tradycji nie ma czegoś takiego jak kult pracy a co charakteryzuje rdzennych Europejczyków. Żaden szanujący się Arab nie pójdzie do pracy na budowę bo on gardzi ciężko pracującymi ludżmi.

macias
Burmistrz

Wysłany: 2011-08-17, 08:52   

gazda napisał/a:
W ich kulturze i tradycji nie ma czegoś takiego jak kult pracy a co charakteryzuje rdzennych Europejczyków.

Nie wiedziałem, że istnieje kultura i tradycja kolorowych.

gazda napisał/a:
Żaden szanujący się Arab nie pójdzie do pracy na budowę bo on gardzi ciężko pracującymi ludżmi.

Na pewno znasz ich bardzo wielu. :mrgreen:

Generalnie trudno jest się odnieść do Twoich zarzutów bo są po prostu zbyt mało precyzyjne. Mówisz o kulcie pracy - spójrz na Hindusów, których pełno w Europie. Mówisz o szanujących się Arabach - to samo można powiedzieć o szanujących się Niemcach,z których żaden nie pójdzie sprzątać kibli, bo od tego są Polacy i Turcy.

Mołojec 
Działacz rady osiedlowej

Wysłany: 2011-08-17, 09:53   

macias napisał/a:

Skala twojej głupoty jest niewyobrażalna - jej model nawet w sakli 1;1000 byłby zagrożeniem dla ruchu lotniczego!Narody Afryki, Azji czy obu Ameryk mają swoje kultury i tradycje - niejednokrotnie starsze niż narody Europy. Kolonizacja preprowadzona przez "cywilizowanych" Europejczyków zniszczyła wiele z nich. Sa inne niż w Europie ale czy sa gorsze?

gazda napisał/a:
W ich kulturze i tradycji nie ma czegoś takiego jak kult pracy a co charakteryzuje rdzennych Europejczyków.

Kiedy Europa była pokryta lasami a jej mieszkańcy odziani w skóry mieszkali w lepiankach to na Bliskim Wschodzie, Azji Płd-Wschodniej i Pólnocnej Afryce istniały wspaniałe cywilizacje, olbrzymie miasta gdzie rozwijał sie przemysł i handel.
Tradycja rdzennych Europejczyków to wojna i przemoc! Kult pracy? O nim możemy mówic jedynie w stosunku do krajów gdzie dominuje protestantyzm - a wyjatek Bawarii jedynie potwierdzą regułę!
Wzrost gospodraczy jaki nastąpił w Europie Zach po II wojnie światowej był możliwy tylko dzięki pracy milionów imigrantów - gdzie były by Niemcy gdyby nie zatrudniły tysięcy Jugosłowian i Turków? Jak rozwinęła by się Wlk. Brytania gdyby nie praca Pakistańczyków, Hindusów i innych mieszkańców byłych kolonii? Kto pracowałby we Włoskich fabrykach gdyby zabrakło tysięcy tanich imigrantów? Kto pracuje w usługach i na budowach całej Europy? Rodowici mieszkańcy? Imigranci!

macias
Burmistrz

Wysłany: 2011-08-17, 10:03   

Mołojec napisał/a:
Sa inne niż w Europie ale czy sa gorsze?

Chodziło mi tylko i wyłącznie o zaprotestowanie przeciwko wrzucaniu kilku miliardów ludzi do jednego kulturowego wora. W dodatku w pejoratywnego. Twoje epitety pod moim adresem były niepotrzebne, czekam na jakieś sprostowanie. Narody Afryki, obu Ameryk czy Azji mają swoje kultury - nie śmiem przeczyć. Nie wydaje mi się tylko, żeby można je wszystkie było określić mianem kultury i tradycji nieróbstwa kolorowych,jak zrobił to gajda.

Mołojec napisał/a:
O nim możemy mówic jedynie w stosunku do krajów gdzie dominuje protestantyzm

I tu pełna zgoda. Protestanci uważają pracę za rzecz świętą, a dobry i dochodowy biznes jest w ich przeświadczeniu świadectwem bożego miłosierdzia. Niestety ciężko powiedzieć to o katolikach.

Mołojec napisał/a:
Jak rozwinęła by się Wlk. Brytania gdyby nie praca Pakistańczyków, Hindusów i innych mieszkańców byłych kolonii?

Śmiesznie do brzmi w poście człowieka, który parę postów wcześniej narzekał, że imigranci godzą się pracować za półdarmo i miał do nich o to pretensje.

gazda

Wysłany: 2011-08-17, 16:57   

macias napisał/a:

Masz rację. Ich kultura jest raczej słabo rozwinięta. :smile:
macias napisał/a:
Na pewno znasz ich bardzo wielu. :mrgreen:
Generalnie trudno jest się odnieść do Twoich zarzutów bo są po prostu zbyt mało precyzyjne. Mówisz o kulcie pracy - spójrz na Hindusów, których pełno w Europie.

Znam ich tysiące.Arabów,czarnych,Turków,Albańczyków,Pakistańczyków,Wietnamczyków i ogólnie muzułmanów gdyż wiele lat mieszkałem w Anglii,Niemczech. Ci ludzie w większości to swołocz nie nadająca się do niczego. Istnieją tam mafie albańska,chińska, nigeryjska, turecka, wietnamska. Zajmują się głównie handlem,bronią,narkotykami,prostytucją(Wietnamczycy sprowadzają kobiety z Rosji). Mieszkąjąc w Niemczech mam niestety więcej doświadczenia z muzułmanami, niż bym sobie tego życzył. Na pewno dużo więcej niż przęciętny Polak z Polski. W moich oczach są niesolidni, niesłowni, fałszywi, kradną, są agresywni, nieobliczalni, zacofani umysłowo i kulturowo-ewolucyjnie, często fanatyczni, traktują kobiety jak bydło, nie liczą się z nikim, ludzkie życie jest w ich oczach mało warte - póki to nie jest życie brata muzułmanina, trzymają się na ogół w kupie i bez kontaktów z zewnątrz tej zwartej grupy, budują państwo w państwie, trzymają się własnych zasad i praw, nie akceptując i nie szanując obyczajów, kultury i praw kraju, w którym - jako goście - żyją. W moich oczach są bardzo niebezpieczni. Kiedyś może i nadejdzie czas, gdy zaczną mordować naród u którego goszczą aby przejąć na tych terenach wladzę. To swoisty rodzaj oblężenia Troi i "Konia Trojańskiego". A nawet bez tego wszystkiego - różnica kulturowa między nami, a nimi jest gigantyczna. Już porównać sobie Niemców i Polaków z Grekami jest bardzo problematyczne, a dopiero z Arabami. Zamachowiec z Oslo może być psycholem, mordercą i terrorystą, ale jego obawy czy niechęć są jak najbardziej uzasadnione. Muszę jednak przypomnieć, że główną winę za problemy z asymilacją ponosi polityka, bezmyślne i niekonsekwentne ustawodawstwo i absurdalnie pobłażliwe sądownictwo (bo te ostatnie w Niemczech karze muzułmanów o wiele mniej surowo - nawet za morderstwa - niż np. Niemców czy Polaków. Wszystko to w obawie, że ktoś mógłby ich nazwać nazistami). Nie jestem przeciwko muzułmanom, ale uważam, że powinni być szczęśliwi jak najdalej z tąd.
macias napisał/a:
Mówisz o szanujących się Arabach - to samo można powiedzieć o szanujących się Niemcach,z których żaden nie pójdzie sprzątać kibli, bo od tego są Polacy i Turcy.

Nie nie można. Niemcy są u siebie i pracują w znacznie pożyteczniejszych zawodach niż posada babci klozetowej. :smile: A Turcy tam siedzą na zasiłkach albo organizują się w grupy przestępcze.Oczywiście są odstępstwa od reguły ale to mały procent.
Mołojec napisał/a:
Tradycja rdzennych Europejczyków to wojna i przemoc! Kult pracy? O nim możemy mówic jedynie w stosunku do krajów gdzie dominuje protestantyzm - a wyjatek Bawarii jedynie potwierdzą regułę!

Kompletne bzdury. Oczywiście w Azji,Afryce nigdy nie było wojen. I żadni Arabowie,Turcy,Tatarzy nie najeżdżali Europy? Akurat kult pracy zawsze występował wśród wyznawców katolicyzmu,prawosławia,protestantyzmu. Świadczą o tym chociażby Polacy którzy pracują po kilkanaście godz dziennie.
Mołojec napisał/a:
Wzrost gospodraczy jaki nastąpił w Europie Zach po II wojnie światowej był możliwy tylko dzięki pracy milionów imigrantów - gdzie były by Niemcy gdyby nie zatrudniły tysięcy Jugosłowian i Turków? Jak rozwinęła by się Wlk. Brytania gdyby nie praca Pakistańczyków, Hindusów i innych mieszkańców byłych kolonii? Kto pracowałby we Włoskich fabrykach gdyby zabrakło tysięcy tanich imigrantów? Kto pracuje w usługach i na budowach całej Europy? Rodowici mieszkańcy? Imigranci!

Już pisałem, kolorowi imigranci nie są zdolni do ciężkiej pracy fizycznej. W Anglii też pracowałem. Na budowach tam pracują głównie Polacy potem Anglicy,Ukraińcy. Nieliczni kolorowi ciężko pracują. A jeśli już to zajmują się handlem,pracują w restauracjach, kebabach.

macias
Burmistrz

Wysłany: 2011-08-18, 07:58   

gazda napisał/a:
Masz rację. Ich kultura jest raczej słabo rozwinięta.

Mój błąd. Zapomniałem o emocie i że co poniektórzy mogą nie zrozumieć szydery.

gazda napisał/a:
Istnieją tam mafie albańska,chińska, nigeryjska, turecka, wietnamska.

Nie ma takiej narodowości, która nie miałaby swojej mafii. Istnieje również mafia Polska, Ukraińska, Rosyjska, Włoska, Angielska, itd., itp.

gazda napisał/a:
W moich oczach są niesolidni, niesłowni, fałszywi, kradną, są agresywni, nieobliczalni, zacofani umysłowo i kulturowo-ewolucyjnie, często fanatyczni, traktują kobiety jak bydło, nie liczą się z nikim, ludzkie życie jest w ich oczach mało warte

Był tu na forum taki jeden, co wszystkie te przymioty przypisywał nam, Polakom. Więc jak widzisz jest to kwestia doświadczeń.

gazda napisał/a:
Zamachowiec z Oslo może być psycholem, mordercą i terrorystą, ale jego obawy czy niechęć są jak najbardziej uzasadnione.

Niechęć i obawy mogą być uzasadnione, ale zabijanie dzieci i wysadzanie budynków uzasadnione już nie są. I raczej nie "może być", ale "jest". Przy okazji jest też niezłym idiotą, bo jego działania przyniosły skutek odwrotny to tego, którego - jak mniemam - oczekiwał.

gazda napisał/a:
A Turcy tam siedzą na zasiłkach albo organizują się w grupy przestępcze.

Turcy i Polacy. Skoro już posługujemy się stereotypami, to posługujmy nie posługujmy się nimi wybiórczo. Polacy i Turcy w Niemczech są postrzegani mniej więcej w tych samych kategoriach. Holendrzy np. już całkiem głośno - jak na całkiem poprawne politycznie państwo - wyrażają swoją niechęć do polskich emigrantów, którzy są niesolidni, niesłowni, fałszywi, kradną, są agresywni, nieobliczalni, zacofani umysłowo i kulturowo-ewolucyjnie, często fanatyczni. Jakiż musi być ich poziom frustracji względem nas, Polaków, skoro z państwa tak otwartego przeobrażają się powoli w ksenofobiczną poczwarkę.

gazda napisał/a:
Oczywiście w Azji,Afryce nigdy nie było wojen.

Oczywiście, były. Ale to jednak biały człowiek skolonizował Afrykę i dwie Ameryki mordując i siecząc miejscową ludność przy okazji. A kiedy zawitał do Chin postrzegany był jako barbarzyńca i prymityw i faktycznie - w obliczy wysoko rozwiniętej kultury chińskiej tym właśnie był.

gazda napisał/a:
Świadczą o tym chociażby Polacy którzy pracują po kilkanaście godz dziennie.

A co powiesz na Chińczyków, którzy pracują po kilkanaście godzin więcej niż europejczycy? Albo Hindusów zapierdzielających na trzy etaty od rana do wieczora? O czym to świadczy wg Ciebie?

gazda napisał/a:
Już pisałem, kolorowi imigranci nie są zdolni do ciężkiej pracy fizycznej.

Jasne. A najlepiej świadczy o tym przykład Stanów Zjednoczonych, których potęgę zbudowano rekami czarnych niewolników.

gazda napisał/a:
W Anglii też pracowałem. Na budowach tam pracują głównie Polacy potem Anglicy,Ukraińcy.

Wyobraź sobie, że Twoje własne, prywatne doświadczenia nie są miarą ludzkości. Na wszystkich budowach w Anglii nie pracowałeś.

gazda

Wysłany: 2011-08-18, 21:44   

macias napisał/a:
Mój błąd. Zapomniałem o emocie i że co poniektórzy mogą nie zrozumieć szydery.

''Szyderę''zrozumiałem.Co nie zmienia faktu że tak właśnie myślę.
macias napisał/a:
Nie ma takiej narodowości, która nie miałaby swojej mafii. Istnieje również mafia Polska, Ukraińska, Rosyjska, Włoska, Angielska, itd., itp.

To wyobraż sobie że nie byłoby tam Nigeryjczyków,Pakistańczyków,Wietnamczyków,Turków,Muzułmanów. I byłaby tylko mafia angielska. O tyle byłoby bezpieczniej. W 7,5 mln społeczności metropolii londyńskiej czarnoskórzy stanowią niewiele ponad 12 proc. mieszkańców. Z danych opublikowanych przez Scotland Yard wynika, że czarnoskórzy odpowiadają za 67 proc. napadów z bronią w ręku i ponad połowę (54 proc.) rozbojów oraz pobić na ulicach stolicy Wlk. Brytanii.
macias napisał/a:
Był tu na forum taki jeden, co wszystkie te przymioty przypisywał nam, Polakom. Więc jak widzisz jest to kwestia doświadczeń.

Cóż moje doświadczenia są całkowicie inne.
macias napisał/a:
Niechęć i obawy mogą być uzasadnione, ale zabijanie dzieci i wysadzanie budynków uzasadnione już nie są. I raczej nie "może być", ale "jest". Przy okazji jest też niezłym idiotą, bo jego działania przyniosły skutek odwrotny to tego, którego - jak mniemam - oczekiwał.

Nie popieram oczywiście tego co zrobił Brevik. Media pomijają fakt że Brevik był pro-syjonistyczny i masonem. Wcale by mnie nie zdziwiło gdyby okazało się że za nim stoją służby specjalne.
macias napisał/a:
Turcy i Polacy. Skoro już posługujemy się stereotypami, to posługujmy nie posługujmy się nimi wybiórczo. Polacy i Turcy w Niemczech są postrzegani mniej więcej w tych samych kategoriach. Holendrzy np. już całkiem głośno - jak na całkiem poprawne politycznie państwo - wyrażają swoją niechęć do polskich emigrantów, którzy są niesolidni, niesłowni, fałszywi, kradną, są agresywni, nieobliczalni, zacofani umysłowo i kulturowo-ewolucyjnie, często fanatyczni. Jakiż musi być ich poziom frustracji względem nas, Polaków, skoro z państwa tak otwartego przeobrażają się powoli w ksenofobiczną poczwarkę.

Postrzeganie nas przez innych Europejczyków w ostatnich latach ulega zmianie na plus.Przykładowo gdy pracodawca angielski ma do wyboru zatrudnić Polaka,Araba,Anglika to wybierze Polaka.Wiem co piszę. Jesteśmy fanatykami? Pierwsze słysze.
macias napisał/a:
Oczywiście, były. Ale to jednak biały człowiek skolonizował Afrykę i dwie Ameryki mordując i siecząc miejscową ludność przy okazji. A kiedy zawitał do Chin postrzegany był jako barbarzyńca i prymityw i faktycznie - w obliczy wysoko rozwiniętej kultury chińskiej tym właśnie był.

No widzisz a dzisiaj Murzynki z tęsknotą wspominają tamte czasy kolonizatorskie. Dzisiaj w Afryce również są wojny a handel niewolnikami jest większy niż w tamtych czasach.
macias napisał/a:
A co powiesz na Chińczyków, którzy pracują po kilkanaście godzin więcej niż europejczycy? Albo Hindusów zapierdzielających na trzy etaty od rana do wieczora? O czym to świadczy wg Ciebie?

Oczywiście ja nie uogólniam. Ale nie zmienia to faktu że są zagrożeniem dla rdzennych Europejczyków. Jest nas coraz mniej,teraz ok. 7% przed wojna ponad 33%. To jest zbrodnia na naszych narodach. Skoro biolodzy mogą chronić żabę przed wyginięciem i mówi się otwarcie ze powinno się ten gatunek chronić to dlaczego nie robi się i nie mówi się że trzeba chronić przed wyginięciem białe narody Europy?
macias napisał/a:
Jasne. A najlepiej świadczy o tym przykład Stanów Zjednoczonych, których potęgę zbudowano rekami czarnych niewolników.

Wtedy byli niewolnikami i musieli robić to co im kazano.
macias napisał/a:
Wyobraź sobie, że Twoje własne, prywatne doświadczenia nie są miarą ludzkości. Na wszystkich budowach w Anglii nie pracowałeś.

Pracowałem w kilku firmach w Anglii. Mam też sporo znajomych którzy w Anglii pracowali w tym fachu. Zresztą wystarczy przejść się po mieście i widać kto śmiga na budowach.

macias
Burmistrz

Wysłany: 2011-08-19, 08:57   

gazda napisał/a:
Z danych opublikowanych przez Scotland Yard wynika, że czarnoskórzy odpowiadają za 67 proc. napadów z bronią w ręku i ponad połowę (54 proc.) rozbojów oraz pobić na ulicach stolicy Wlk. Brytanii.

Przytaczasz dane przytocz źródło, tak więc czekam.

gazda napisał/a:
To wyobraż sobie że nie byłoby tam Nigeryjczyków,Pakistańczyków,Wietnamczyków,Turków,Muzułmanów. I byłaby tylko mafia angielska. O tyle byłoby bezpieczniej.

To wyobraź sobie, że narkotyki i prostytucja były by legalne - wtedy nie miałbyś żadnej mafii. O ile byłoby bezpieczniej.

gazda napisał/a:
Jesteśmy fanatykami? Pierwsze słysze.

A jeszcze w jakiś innych krajach można trafić do sądu za darcie biblii?

gazda napisał/a:
Postrzeganie nas przez innych Europejczyków w ostatnich latach ulega zmianie na plus.

Z pewnością, co nie zmienia faktu, że odsetek postrzegających nas źle jest wciąż spory, ale to jeszcze nie znaczy, że wszyscy jesteśmy takimi, jakimi nas postrzegają inni.

gazda napisał/a:
No widzisz a dzisiaj Murzynki z tęsknotą wspominają tamte czasy kolonizatorskie.

Tak, na pewno wspominają z rozrzewnieniem, jak biali najeźdźcy porywali ojców i synów i wywozili ich w "cywilizowanych" warunkach na kontynent oddalony o tysiące kilometrów.

gazda napisał/a:
Dzisiaj w Afryce również są wojny a handel niewolnikami jest większy niż w tamtych czasach.

A wszystko to za sprawą kultu pracy białego człowieka.

gazda napisał/a:
Oczywiście ja nie uogólniam.

Skądże znowu. :mrgreen: Ty tylko nie lubisz czarnych, bo nie pracują na budowach. :mrgreen:

gazda napisał/a:
Wtedy byli niewolnikami i musieli robić to co im kazano.

Co po pierwsze nie zmienia faktu, że przez 400 lat ciężko harowali z dziada pradziada na plantacjach bawełny. No a poza tym - jakże pięknie to świadczy o pracowitych białych, prawda? :mrgreen: Nie chciało się robić, więc pojechali do Afryki i przywieźli sobie niewolników.

gazda napisał/a:
Pracowałem w kilku firmach w Anglii. Mam też sporo znajomych którzy w Anglii pracowali w tym fachu. Zresztą wystarczy przejść się po mieście i widać kto śmiga na budowach.

Again - Twoje prywatne doświadczenia i spostrzeżenia ze spaceru nie są miara ludzkości. Gdybym ja miał na takiej podstawie wysnuwać wnioski na temat całych ras, to w pewnym momencie mógłbym dojść do niebezpiecznego wniosku, że wszyscy biali to albo śmierdzący lenie, albo straszne ****.

gazda

Wysłany: 2011-08-19, 17:44   

macias napisał/a:
Przytaczasz dane przytocz źródło, tak więc czekam.

http://www.sfora.pl/Czarn...e-rasizm-a21614
macias napisał/a:
To wyobraź sobie, że narkotyki i prostytucja były by legalne - wtedy nie miałbyś żadnej mafii. O ile byłoby bezpieczniej.

Niech zgadnę tak sądzi Twój idol - komik z muszką? :mrgreen:
macias napisał/a:
A jeszcze w jakiś innych krajach można trafić do sądu za darcie biblii?
Nie orientuję się. Ale w krajach muzułmańskich można stracić życie za podarcie świętej księgi.
macias napisał/a:
Tak, na pewno wspominają z rozrzewnieniem, jak biali najeźdźcy porywali ojców i synów i wywozili ich w "cywilizowanych" warunkach na kontynent oddalony o tysiące kilometrów.
A teraz czarni czarnymi handlują w jeszcze większym stopniu niż przedtem. Zresztą biali ich nie łapali tylko wodzowie plemienia ich sprzedawali białym.
macias napisał/a:
A wszystko to za sprawą kultu pracy białego człowieka.

Bredzisz.
macias napisał/a:
Skądże znowu. :mrgreen: Ty tylko nie lubisz czarnych, bo nie pracują na budowach. :mrgreen:

Mieszkałeś kiedyś za granicą? Jeśli nie to nie powinieneś się wypowiadać w tym temacie. Do czarnych nic nie mam ale powinni mieszkać na swoim kontynencie.
macias napisał/a:
Co po pierwsze nie zmienia faktu, że przez 400 lat ciężko harowali z dziada pradziada na plantacjach bawełny. No a poza tym - jakże pięknie to świadczy o pracowitych białych, prawda? :mrgreen: Nie chciało się robić, więc pojechali do Afryki i przywieźli sobie niewolników.

Każdy pracuje tak jak umie. Jedni pracują fizycznie drudzy intelektualnie. :smile:
macias napisał/a:
Again - Twoje prywatne doświadczenia i spostrzeżenia ze spaceru nie są miara ludzkości. Gdybym ja miał na takiej podstawie wysnuwać wnioski na temat całych ras, to w pewnym momencie mógłbym dojść do niebezpiecznego wniosku, że wszyscy biali to albo śmierdzący lenie, albo straszne ****.

To nie są tylko moje prywatne doświadczenia. Popytaj kumatych ludzi którzy mieszkali za granicą.

macias
Burmistrz

Wysłany: 2011-08-22, 08:41   

gazda napisał/a:
http://www.sfora.pl/Czarn...e-rasizm-a21614

Przepraszam Cię stary, ale powoływanie się na tabloid w poważnej dyskusji jest dość niepoważne. Na co powołasz się w następnym poście na Fakt? Na SE? Bądźmy poważni.

Cytat:
Niech zgadnę tak sądzi Twój idol - komik z muszką?

A Twój - Niemiec z wąsem?

gazda napisał/a:
Nie orientuję się. Ale w krajach muzułmańskich można stracić życie za podarcie świętej księgi.

No widzisz, sam Polskę do krajów muzułmańskich przyrównujesz, a twierdzisz, że o fanatyzmie nie ma mowy. Sam sobie zaprzeczasz tym samym.

gazda napisał/a:
A teraz czarni czarnymi handlują w jeszcze większym stopniu niż przedtem. Zresztą biali ich nie łapali tylko wodzowie plemienia ich sprzedawali białym.

To jest teraz w żaden sposób nie usprawiedliwia tego co było kiedyś. Raczej mechanizm działania jest odwrotny - to co jest teraz jest pochodną tego, co było kiedyś. A wodzowie specjalnego wyjścia nie mieli - wiedzieli, żeby albo oni przyjdą do białych albo biali do nich. Wybierali opcję pierwszą - dodatkowe gwałty i grabieże nikomu by raczej nie pomogły.

gazda napisał/a:
Bredzisz.

Mocny argument. :mrgreen:

gazda napisał/a:
Do czarnych nic nie mam ale powinni mieszkać na swoim kontynencie.

Cóż, niektórzy Anglicy pewnie nie mają nic do Ciebie, tylko uważają, że powinieneś mieszkać w swoim kraju.

gazda napisał/a:
Mieszkałeś kiedyś za granicą?

Nie, jestem patriotą. :twisted:

gazda napisał/a:
Każdy pracuje tak jak umie. Jedni pracują fizycznie drudzy intelektualnie.

ty pracujesz fizycznie, więc może intelektualne wywody powinieneś zostawić innym? Nie jesteś w nich zbyt mocny.

gazda napisał/a:
Popytaj kumatych ludzi którzy mieszkali za granicą.

Mam sporo znajomych, którzy tam mieszkali i mieszkają dalej. Z całą pewnością są bardziej kumaci od Ciebie, mimo to nie marzy im się wysyłanie czarnych do Afryki. A nawet jeśli by im się zamarzyło, to wciąż byłoby to dyktowane tylko i wyłącznie ich własnymi doświadczeniami.

Odpowiedz do tematu