Rosja uznaje inicjatywę tarczy antyrakietowej za strategiczne wyzwanie wymagające strategicznego odzewu. Inaczej mówiąc, Rosja zastrzega sobie prawo nakręcających spiralę zbrojeń kroków odwetowych. Wicepremier Rosji Siergiej Iwanow określa to zdaje się jako "odpowiedź asymetryczną i skuteczną". Takie podejście jest całkowicie zgodne z logiką narzuconej zimnowojennej konfrontacji.
A ja dalej swoje będę twierdził... Tu nie chodzi o to że tarcza ma powstać, tylko o to że nie ma powstać w Polsce!!!
_________________ Przeżyliśmy trzy zabory, przeżyjemy i Kaczory...
"Wszyscy dobrze wiemy, że obrona przeciwrakietowa to broń pierwszego uderzenia" - Chomsky. Trudno się z nim nie zgodzić.
_________________ Gdyby Johny Abbes lepiej wykonał zadanie i bomba urwała głowę temu **** Romulowi, nie byłoby sankcji, a skur** jankesi nie pie**** teraz o suwerenności, demokracji i prawach człowieka.
Sowieci też prężyli muskuły w Zatoce Świń i wiadomo jak to się skończyło. Zdradzono Che, który w imię konfrontacji z imperializmem pogodził się z myślą, że Kubę USA mogłoby zatopić. Fidel też nie był pocieszony decyzją Chruszczowa.
_________________ Gdyby Johny Abbes lepiej wykonał zadanie i bomba urwała głowę temu **** Romulowi, nie byłoby sankcji, a skur** jankesi nie pie**** teraz o suwerenności, demokracji i prawach człowieka.
A znasz ten słynny dialog Chruszczowa z Castro? Castro nalegał aby Chruszczow uderzył na USA, na co ten mówi: "Fidel, ja to przeżyje, ale z tobą będzie gorzej"...
_________________ Przeżyliśmy trzy zabory, przeżyjemy i Kaczory...
Pewnie, że znam, szczegółowo relacje kubańskich Caudillos z Chruszczowem były opisane w biografii Che autorstwa Castańedy, czytałem.