Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Hossa/Bessa

Jak w najblizszym tygodniu bedzie wygladala sytuacja na GPW?
Mocno w gore
0%
 0%  [ 0 ]
Lekko w gore
50%
 50%  [ 1 ]
Bez zmian
0%
 0%  [ 0 ]
Spadnie
50%
 50%  [ 1 ]
Głosowań: 2
Wszystkich Głosów: 2

Autor Wiadomość
blinder
[Usunięty]

Wysłany: 2005-10-26, 01:03   Hossa/Bessa

Jak latwo zauwazyc gielda reaguje pozytywnie na sygnaly z gabinetow obraz w sprawie tworzenia rzadu..Czy PIS pomoze gieldzie wyrwac sie z tego ciemnego dolka i da znowu bic rekordy,a moze pozostawi gielde na boku i zajmie sie sprawami socjalnymi,bo przeciez to jest trzonem preferowanym przez PiS...Jak uwazacie???czekam na komentarze

[ Dodano: 2005-11-02, 05:15 ]
dzisiaj na polowe z tych pytan znamy odpowiedzi..Jednak jutro okaze sie kto zgarnie cala pule Byki czy Niedzwiedzie...czekajmy..

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 17:54   

straznik
[Usunięty]

Wysłany: 2005-12-03, 13:39   

teraz PiS ma inny problem. Jak narazie zachowuja sie w miare racjonalnie co do gieldy i wogole biznesu w Polsce. Ale wszystkie pomysly Samoobrony czy LPR, do tego popierane przez PiS moga zachwiac ta stabilnoscia.

Zreszta juz dzis mozna poczytac ze Lepper chce oficjalnej koalicji, inaczej przejdzie do opozycji. A koalicja oficjalna - wiadomo, kolejne idiotyczne pomysly Leppera ktore nasza gospodarke pchna w bagno.

PiS narazie twierdzi ze predzej beda wybory niz oficjalna koalicja z Samoobrona, ale pozyjemy i zobaczymy.

?miter
[Usunięty]

Wysłany: 2005-12-03, 14:48   

Co do nowych wybor?w to jakos nie chce mi sie w to teraz wierzyc. Co do WGPW to na szczescie PiS narazie! nie miesza, aczkolwiek w sprawkie PGiNG cos kreca. Gielda rosnie bo wskazniki makroekonomiczne na dobrym poziome, a to nie jest zasluga PiS przeciez, a ogolnie dobrej koniunktury. Co bardzo cieszy Warszawska gielda staje sie najslinijeszym rynkiem w tej czesci europy. Budapeszt (dlug publiczny) i Praga pozostaly w tyle. Oby tak dalej, a rzad (w jakiej konfiguracji by on nie byl) precz od rynkow finansowych!

Misza 
Wojewoda
Dzielnicowy:)

Wysłany: 2005-12-03, 23:20   

Takie pytanko : czy grywacie na gie?dzie? Bo ja grywam, ale tylko wirtualnie z braku funduszy:D Bo przyda?aby si? pomoc. A co do przewidywa? to martwi mnie nasza pani minister. Co wypowied? to robi si? ciemniej. Ostatnio stwierdzi?a, ?e b?dzie obni?ka podatk?w jak nas b?dzie na to sta?. Szkoda, ?e tak nie powiedzia?a jak sz?o o becikowe czy emerytury g?rnicze.

?miter
[Usunięty]

Wysłany: 2005-12-04, 13:09   

Ja sobie pogrywam, ale fachowcem nie jestem :) ok.70% portfela stanowi? u mnie sp??ki stabilne np. KGHM, TPS czy PROKOM. A pozosta?? cz??ci? "bawie si?" zdecydowanie ryzyzkowniej :D

Misza 
Wojewoda

Wysłany: 2005-12-04, 14:21   

Ale grasz za dudki czy te? wirtualnie?:D

?miter
[Usunięty]

Wysłany: 2005-12-04, 18:18   

Gram "w realu" :) To wcale nie jest takie przyjmne, czasami serce wali kosmicznie :roll:

Misza 
Wojewoda

Wysłany: 2005-12-04, 18:42   

A powiedz mi jeszcze ile trzeba mie? ?eby wej?? do gry i ?eby to si? w miar? kalkulowa?o przy wszystkich prowizjach? Ja kurcze mia?em akcje Gant, ale sprzeda?em za wcze?nie:/ Takie b??dy m?odzika:D

?miter
[Usunięty]

Wysłany: 2005-12-04, 20:57   

Wiesz... w sumie prowizje i tak masz naliczane procentowo w zale?no?ci od wk?adu... wi?c to w?a?ciwie i tak tylko od Ciebie zale?y. I tak gie?d? rz?dz? takie pieni?dze, o kt?rych mozemy sobie pomarzyc wiec... . No ale mysle, ze mniej niz 10k to raczej bez sensu :wink: Tak czy owak warto sie "pobawic". Polecam fora i-netowe na bankierze i parkiecie:)

Misza 
Wojewoda

Wysłany: 2005-12-04, 21:36   

Dzi?ki dzi?ki. W?a?nie szuka?em jakich? stron, bo g??wnie z onet gie?dy korzysta?em.

?miter
[Usunięty]

Wysłany: 2005-12-06, 00:07   

WIG20 walczyl o kolejny rekord - przepadl, MidWIG pobi? rekord wszechczas?w. Jest dobrze. A jak pi?knie by?oby gdyby rz?d zlikwidowa? opodatkowanie od zysk?w :wink:

Misza 
Wojewoda

Wysłany: 2005-12-06, 00:36   

Ale z pewno?ci? nie ten rz?d :cry: Pi?knie dzisiaj Capital pojecha? do g?ry. Chwil? wcze?niej na Parkiecie kto? tr?bi?, ?eby kupowa?. A ja bez wolnych ?rodk?w, a nie chcia?em nowego rachunku otwiera?. :cry:

?miter
[Usunięty]

Wysłany: 2005-12-27, 21:30   

Rekord?w na WGPW nie ma konca. Dzis WIG20 niemalze dotarl do 2700 pkt. Co bardzo cieszy nie widac wlasciwie zadnych sygnalow, ktore to mialyby zahamowac trend wzrostowy. Jutro mozliwe spadki (vide: podatek od zyskow kapitalowych). Ciekawe czy bedziemy mieli z tzw. "efektrem stycznia". Przypominiam, iz w tym roku efekt ten zaczal nam sie dopiero w lutym, no ale zyski byly :D

Misza 
Wojewoda

Wysłany: 2005-12-27, 22:49   

Jak tam ?miter zarobi?e? w tym roku? Mi w?a?nie wystrzeli?y korki w Fonie i Sanwilu ( typowa speku?a) i Dudzie:D Szkoda, ?e to tylko wirtual

?miter
[Usunięty]

Wysłany: 2005-12-27, 23:29   

To byl udany rok :)
Przyk?ad - KGHM. Kupowalem za 32zl, dzis 62.9. (48% portfela)
PolimexMS - kupno 44, dzis prawie 59
"Bawilem sie Prochnikiem, bawie sie Gantem i Strzelcem" - pospekulowac bywa mi?o :D
Z nieudanych inwestycji... hmmm Unimil - strata prawie 40%, na szczescie malo tefo syfu mam :? Prokom -4%, TPSA "na zero". No i "gratisy" z dywdend. Takze jak widac ogolnie git :D Nie chce jednak myslec o dniu wypelniania PIT-u :x No ale coz... poczekamy jeszcze zanim czcigodny rzad podejmie decyzje o usunueciu tegoz podadku... o ile wogole podejmie. Ile to juz obietnic przedwyborczych zlamali?! :evil:

[ Dodano: 2006-01-04, 01:29 ]
Ale zaczelismy nowy rok na WGPW :twisted: Ciekawe jak to sie potoczy 8)

Odpowiedz do tematu