Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Bilety PKP przez net?
Autor Wiadomość
Pawel345

Wysłany: 2011-06-23, 23:52   Bilety PKP przez net?

Hej. Może ktoś z Was zamawiał bilety na pociąg przez net? Jak to działa i czy się to opłaca? Bede wdzięczny za info:) Pozdrawiam

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 18:22   

nicram 
Starosta

Wysłany: 2011-06-24, 01:36   

Ja się kiedyś rejestrowałem do głosowania za granicą przez net. Tylko czujność i wydruk potwierdzenia rejestracji pozwoliły mi głosować poza Polską. Uwierz mi, że PKP to taka firma, której nie opłaca się ufać. Kup w kasie choćbyś się miał pofatygować do większego miasta. To zawsze bezpieczniejsze.

Pawel345

Wysłany: 2011-06-26, 10:24   PKP

No już sprawdziłem i właśnie dojechałem do domu:) I wszystko dobrze poszło. W skrócie wygląda to tak: wchodzisz na stronę intercity.pl i w prawym górnym rogu wchodzisz do systemu. Musisz założyć konto (podajesz adres i z tego co pamiętam nr dowodu osobitego ale ogólnie prosta i szybka rejestracja). A potem możesz już kupić bilet. Niektóre nawet 30 dni wsześniej. Najlepsze w całym systemie jest to że bilet SAM drukujesz i nie musisz chodzic do kasy po odbiór ani potwierdzenie itd. I to jest chyba największa zaleta tego systemu:) Zresztą wszystko jest na stronie pkp. Ale jak już się wydrukuje bilet to nie ma zadnego ryzyka ze coś nie zadziała więc polecam. Pozdrawiam:)

mrw111

Wysłany: 2011-06-29, 13:21   

[CIACH]

nicram 
Starosta

Wysłany: 2011-06-29, 14:26   

Hmmm... Ale taki drukowany bilet to chyba łatwo sfałszować? Przecież kodów kreskowych czy hologramów wydrukować z neta się nie da.

falkonetti
Radny miejski

Wysłany: 2011-06-29, 15:00   

Bilety lotnicze też drukujesz w domu.
BTW - coś mi się zdaje, że z tego Pawła to taki inteligentny spamer transportowy.

macias
Burmistrz

Wysłany: 2011-06-30, 15:35   

No jakbym w domu nie mógł wydrukować, tylko bym musiał latać do kasy to jaki byłby sens kupowania przez net, skoro i tak do kasy trzeba pójść? :razz:

nicram 
Starosta

Wysłany: 2011-06-30, 21:48   

No niby tak. Moja gafa i to spora. Samolotami latam rzadko a jeśli już to nie zamawiam sam biletów. Mi się po prostu wydawało, że bilety przysyłają pocztą. No ale jak mówię- wydawało mi się. Człowiek uczy się całe życie. :mrgreen: Nawet najprostszych rzeczy.

czerwona_kartka

Wysłany: 2011-09-23, 13:26   

Mi też się zdarzyło, weszłam na stronkę intercity.pl i za ich pomocą sobie kupiłam bilet zakładając wcześniej konto, podając swoje dane. Drukujesz sobie go i nie trzeba łazić do kasy i czekać w kolejce, co wg mnie mijałoby się z celem.

Odpowiedz do tematu