Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak duże mieszkanie kupić i za co?
Autor Wiadomość
piotrdemczar 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2016-06-23, 13:35   Jak duże mieszkanie kupić i za co?

Witam, zastanawiam się nad kupnem mieszkania. Będzie to mieszkanie pod wynajem, także nie będę w nim mieszkał. Chciałbym aby było stosunkowo niemałe - powyżej 65 metrów kwadratowych. Wiem, że na takie mieszkania jest pewien popyt. Na tej stronie poznałem już mniej więcej potencjalną ratę kredytu hipotecznego ale chciałbym poradzić się was, czy może macie jakieś inne sposoby na doinwestowanie takiego zakupu bez 100% udziału banku w zakupie mieszkania?

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 1:06   

domin89 

Wysłany: 2016-09-27, 12:00   

Kupno mieszkania bydgoszcz pod wynjem to całkiem ciekawy pomysł. Trzeba by przejrzeć różne oferty banków. Z wynajęciem raczej nie byłoby problemów.

Weremitrik

Wysłany: 2016-10-12, 09:10   

Hej, wydaje mi się, że jak pod wynajem, to możesz nawet pomyśleć o większym mieszkaniu - koszt miesięcznej raty kredytu będzie nieznacznie wyższy, a więcej pokoi to zawsze więcej lokatorów, czyli więcej pieniędzy z wynajmu. Niestety nie mam pomysłu na dofinansowanie kredytu. Wydaje mi sie, ze nie warto kalkulować rat na jakiejś stronce, tylko od razu przejść się do banku - może przecież okazać się, że czarna lista dłużników ( https://erif.pl/promocja/czarna-lista-dluznikow/ ) zawiera jakieś informacje o tobie, o których zapomniałeś, a wtedy niestety o kredycie mozesz zapomniec...

pebens

Wysłany: 2016-11-13, 14:55   

Tutaj trzymajcie namiary - https://sprawdzonydoradca.pl/ Wiadomo, że kredyt hipoteczny, przecież prawie każdy od niego zaczyna i nie ma w tym niczego zaskakującego. Bo kto jest w stanie odłożyć większą kasę od razu na starcie? Pod tym adresem, który wskazałem macie doradcę kredytowego, znajdziecie kogoś ze swojej okolicy, wybierzcie gościa z bardzo dobrymi opiniami. Powinien dać do wyboru kilka ofert, porówna je wam i to zdecydowanie najlepsza metoda. Na pewno odradzam szukanie kredytu na własną rękę – w żaden sposób na tym nie wyjdziecie.

Koralka

Wysłany: 2016-11-14, 16:24   

Mieszkanie najlepiej z osobnymi pokojami - wtedy więcej lokatorów = większa kasa. :)

Odpowiedz do tematu