Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Michał Domański
2012-01-30, 22:04
poswiadczenie notarialne do odbioru paszportu
Autor Wiadomość
nicram 
Starosta

Wysłany: 2012-01-30, 16:35   

kaminiak33 napisał/a:
Ty bez mózgi jełopie ,

Nie takie tu obelgi czytałem, Bodziu. Musisz się bardziej wysilić aby mnie urazić. :mrgreen:

kaminiak33 napisał/a:
z tobą i mój pies nie chce już rozmawiać . Jak wspomnę o tobie warczy i ucieka , a on zna się na "ludziach" takich jak ty.

Są dwie opcje. Albo schizofrenia albo delirka. Stawiam na jedno i drugie. :mrgreen: A swoją drogą żal mi tej psiny, że musi się nasłuchać swojego pana. Mało tego musi się jeszcze wysilić aby mu odpowiedzieć bo Bodzio będzie zły. :mrgreen:

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 18:35   

kaminiak33 
Radny miejski

Wysłany: 2012-01-30, 18:22   

nicram napisał/a:
Słuchaj, Bogdan. Jak na chłopa 51letniego jesteś wyjątkowo tępą jednostką. Nie martw się. My jesteśmy przyzwyczajeni do takich osobników.

Ja też jestem przyzwyczajony do takich oszołomów jak ty !!!!

Myślałem o tym na pewno wcześniej, ale dotarło to do mnie dopiero teraz w wieku 50 lat.
W sąsiedztwie każdego z nas żyje przysłowiowy Kowalski. Podobają się nam jego pomysły, sposób na życie, myślimy to fajny „chłop”. Nadchodzi czas wyborów Kowalski ze swoimi pomysłami (z którymi też się zgadzamy) może nas reprezentować, głosujemy na niego i trafia np. do sejmu. Mamy swojego reprezentanta, który pomoże nam w różnych sprawach. Kowalski trafia do partii, z którą się identyfikuje, myśli sobie, że wspólnie z wszystkimi innymi będzie mógł więcej, szybciej i lepiej, po prostu w jedności siła. Teraz się zaczyna. Kowalski przeciera oczy i nie wierzy, to co chciał zrobić i obiecywał tym co go wybrali jest niemożliwe bo sam nie jest wstanie tego zrobić a inni nie chcą mu w tym pomóc. Jak jest uczciwy i honor ma dla niego znaczenie, wie, że sam nie jest w stanie nic zrobić, odchodzi tak jak np. (Krzysztof Cugowski). Kowalski zmienia też partie bo myśli, że skoro nie może nic zrobić w poprzedniej to może uda się zrobić coś w innej, ale tu też spotyka go to samo, i tak trwa w tej machinie partyjnej i próbuje coś zrobić.
Inni Kowalscy nie realizują potrzeb tych co ich wybierają tylko realizują cele partii do których należą. To my ich wybieramy, dajemy im ogromne pieniądze na ich działalność (kasa na biura poselskie, działalność partii, pensje). Mamią nas obietnicami a my głosujemy na nich. Jedni żeby się nam przypodobać (za nasze pieniądze) rozdają jabłka, chodzą na grzyby, budują nam boiska i często podtrzymują istniejący konflikt. Drudzy popierają stawianie krzyży, dzielą nas i skłócają co im się udaje, zatrudniają swoje rodziny i znajomych w naszych instytucjach i jeszcze do tego wmawiają nam, że to normalne bo muszą komuś ufać, a lepiej swoim niż obcym.
System przez, który nami rządzą (na co się zgadzamy) nazywają demokracją. Tworzą nam prawa, które przestrzegać musimy tylko my, ich chroni immunitet, którym się zasłaniają przy każdej okazji. Żeby co kol wiek zmienić w naszym kraju, coś co by nam ułatwiło codzienne życie, musimy o to walczyć bo inaczej nic się nie zmieni. Żeby to osiągnąć (strajkujemy, głodujemy, protestujemy), musimy prosić o wszystko co nam się należy. Kowalski, który miał nam pomóc ma nas „gdzieś”, a jeszcze mu za to płacimy. Media które żyją z naszych pieniędzy (często bezwiednie) pomagają Kowalskiemu w utrzymywaniu tego stanu rzeczy. To one mogą to zmienić. Mają duży wpływ na wszystko co dzieje się do o koła nas. Za ich pośrednictwem możemy to zmienić i przypomnieć przysłowiowemu Kowalskiemu, że to on powinien nam służyć (chociażby z powodu kasy, którą dostaje od nas), a nie my jemu. Jeśli Kowalski to zrozumie i dotrze to do niego wszystko może się zmienić i być normalne. Prezesi i zarządy partii ustalają miejsca na listach wyborczych, to powoduje, że np. do sejmu dostają się ludzie, którzy realizują w pierwszym rzędzie cele partii, a nie tych co ich wybierają.
Propozycja sprawiedliwego systemu emerytalnego.

nicram 
Starosta

Wysłany: 2012-01-30, 18:42   

Widzę Bogdan, że naprawdę Ci się nudzi. Proponuję poszukać pracy bo do tego 67 roku życia zwariujesz z nudów. A tak to internet musi znosić Twoje cudowne pomysły na Polskę i złote myśli. Weź Niemoja i idź na spacer. Rześkie, mroźne powietrze dobrze Wam zrobi. Przy okazji pogadacie sobie o nicramie. :mrgreen:

kaminiak33 
Radny miejski

Wysłany: 2012-01-30, 19:18   

nicram , na mnie pracują tacy jak ty !!!

Jestem na rencie .
Propozycja sprawiedliwego systemu emerytalnego.

nicram 
Starosta

Wysłany: 2012-01-30, 19:29   

kaminiak33 napisał/a:
nicram , na mnie pracują tacy jak ty !!!

Jestem na rencie .

No to se weź jakąś stróżówkę na pół etatu. Ewentualnie na cały etat na czarno. Co jak co ale na ciecia to Ty się nadajesz. :mrgreen: Swoją drogą ciekawe na co masz tą rentę. Słyszałem, że najłatwiej dostać od psychiatry. :mrgreen:

Michał Domański 
Radny miejski

Wysłany: 2012-01-30, 22:04   

Ech... Chyba nie muszę tłumaczyć, czemu zamykam ten wątek.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi