Antherdil- po Zawiasie najmłodszy forumowicz. Jednakże uważa się za najmądrzejszego. Wszyscy w koło są głupi tylko Antherdil ma monopol na prawdę objawioną. Chciałby Polaków uszczęśliwić na siłę korwinowską wizją świata...
Nie uważam się za najmądrzejszego, tylko dostatecznie przyzwoitego i niegłupiego, by rozumieć, że przymus, regulacje, nakazy i zakazy, podatki narzucane przemocą przez państwo w imię "dobra wspólnego" to zbrodnia. Nie twierdzę, że wszyscy są głupi - nigdy tak, kłamco, nie stwierdziłem. Prawdy objawionej nie głoszę, tylko proste, naturalne prawa, przeciwko którym występować mogą tylko degeneraci, złodzieje, totalitaryści i ludzie otumanieni propagandą. Nikogo na siłę nie chciałbym uszczęśliwiać i uzasadnianie tego wobec moich anarchokapitalistycznych przekonań nie ma sensu, jeśli nie rozumiesz, że likwidacja przymusu - państwa to otwarcie największej ilości indywidualnych dróg do szczęścia, to jesteś naprawdę mocno ograniczony.
_________________ Społeczeństwo - rzecz, którą definiują jako organizm nieposiadający kształtu fizycznego, nadistota nie zamieszkująca w nikim konkretnym, a zarazem zamieszkująca we wszystkich oprócz ciebie.
Ayn Rand
Zapomniałem jeszcze dodać, że nawet w najbardziej off-topowym temacie, tak zboczy z kursu, że dyskusja na temat męskich slipek przerodzi się dyskusję na temat podatków, okradania i wielkości JK-M... Acha i uważa, że każdy kto nie głosuje na UPR to menel spod budki z piwem i jest ograniczony...
_________________ Przeżyliśmy trzy zabory, przeżyjemy i Kaczory...
Nie mam nic przeciwko (zabawnym) żartom, gorzej, gdy nie są one ani zabawne, ani prawdziwe (przypadek wyżej). Nigdy nie nazwałem JKM-a wielkim (ale wyskoki jest), nigdy nie stwierdziłem, że ten kto nie głouje na UPR jest menelem - może reprezentuje część libertarian albo konserwatystów bojkotujących demokratyczne szopki?
[ Dodano: 2008-02-04, 19:45 ]
mateusz napisał/a:
Antherdil napisał/a:
Nie twierdzę, że wszyscy są głupi - nigdy tak, kłamco, nie stwierdziłem.
Stoicki spokój
Mogę o każdej porze dnia i nocy, bez względu na samopoczucie i stan emocjonalny, stwierdzić w oparciu (wyłącznie!) o fakty, że Adamczyk to kłamca niepoprawny.
_________________ Społeczeństwo - rzecz, którą definiują jako organizm nieposiadający kształtu fizycznego, nadistota nie zamieszkująca w nikim konkretnym, a zarazem zamieszkująca we wszystkich oprócz ciebie.
Ayn Rand
Wysłany: 2008-02-04, 19:54
Widzę ze nawet Antherdil poczuł krew, 3 głosy-brawo! Chyba jednak wszyscy się zgodzimy że jeden taki wynalazek jak Kotek w II turze starczy? Dajcie szansę Miszy! Niech stoczy z Kotkiem vel Napoleonikiem 111 vel Napoleonikiem 11 von MisteremOfAmerica walkę o prawicowy rząd dusz .
A Antherdil fantasta, który stracił kontakt z rzeczywistością...
Zgoda (z małym zastrzeżeniem, bo fantastyka bywa bardzo prawdziwym opisem rzeczywistości), odnoszenie się do Twoich postów nie mających z rzeczywistością nic wspólnego (jesteś kłamcą) to objaw utraty kontkatu z rzeczywistością, ale obiecuję poprawę, tzn. nie będę Twojej (kłamliwej) pisaninie poświęcał zbyt wiele czasu.
Ayn Rand
Gdyby nie to, że mam ostrzeżenie, w tym miejscu ujrzelibyście słowo powszechnie uznawane za obelżywe, a oznaczające wcale nie zawód, a charakter.
Gdzie ja napisałem cokolwiek o moim utopijnym świecie? Ja tylko Twoje kłamliwe stwierdzenia napiętnuję, a Ty nie potrafisz przyznać się do świadomego (bądź nie) kłamstwa i odpowiadasz na nienapisane słowa.
Ayn Rand
Wal śmiało, ja nie poskarżę się Adminowi jak Kotek Twój mózg naprawdę nie przyjmuje informacji wysyłanych do niego przez otaczający Cię świat Antherdil...
_________________ Przeżyliśmy trzy zabory, przeżyjemy i Kaczory...
A ja słyszałem, że Anther ma na forum swój fanclub.
_________________ Gdyby Johny Abbes lepiej wykonał zadanie i bomba urwała głowę temu **** Romulowi, nie byłoby sankcji, a skur** jankesi nie pie**** teraz o suwerenności, demokracji i prawach człowieka.
Wysłany: 2008-02-04, 20:55
mateusz napisał/a:
Sztywny jak kisiel w pierarniku
Aż takich eksperymentów w kuchni nie prowadziłem, ale wydaje mi się, że kisiel w piekarniku raczej zacznie wrzeć niż zesztywnieje;-).
mateusz napisał/a:
nie wiem czy do końca opowiada sie po prawej stronie.
Żeby nie było niejasności - w kwestiach gospodarczych jestem na prawo od PO, w pozostałych zwykle na lewo od LiDu. W schemacie lewica-prawica nie ma dla mnie miejsca.
Aż takich eksperymentów w kuchni nie prowadziłem, ale wydaje mi się, że kisiel w piekarniku raczej zacznie wrzeć niż zesztywnieje;-).
no i to mi się podoba
Michał Domański napisał/a:
Żeby nie było niejasności - w kwestiach gospodarczych jestem na prawo od PO, w pozostałych zwykle na lewo od LiDu. W schemacie lewica-prawica nie ma dla mnie miejsca.
No właśnie, w tym cały problem
_________________ "Nic dziwnego, że po oddaniu głosu nie mamy już nic do powiedzenia..."