Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Wybory szefa forumowej prawicy... :):):)

Kto powinien zostać szefem forumowej prawicy?
Misza
40%
 40%  [ 8 ]
Kotek vel Napoleonik
35%
 35%  [ 7 ]
Michał Domański
0%
 0%  [ 0 ]
Dahomej
0%
 0%  [ 0 ]
Antherdil
15%
 15%  [ 3 ]
Wiklif
0%
 0%  [ 0 ]
Macias
0%
 0%  [ 0 ]
Mateusz
5%
 5%  [ 1 ]
Kyok
5%
 5%  [ 1 ]
Głosowań: 20
Wszystkich Głosów: 20

Autor Wiadomość
Dr Chavez 
Wojewoda

Wysłany: 2008-02-04, 21:30   

Cytat:
w tym anachronicznym podziale dla większości nie ma miejsca.

Jak to? Jeżeli masz lewicowe poglądy na obyczajowość i prawicowe poglądy na gospodarkę, to jesteś klasycznym liberałem. Nie widzę problemu.

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 1:56   

Antherdil 
Wojewoda
anarchokapitalista

Wysłany: 2008-02-04, 21:36   

Dr Chavez napisał/a:
Jak to? Jeżeli masz lewicowe poglądy na obyczajowość i prawicowe poglądy na gospodarkę, to jesteś klasycznym liberałem. Nie widzę problemu.
Niekoniecznie - część (większa?) wybitnych klasycznych liberałów ma/miała prawicowe poglądy obyczajowe, bo lewicowe nie zawsze mają wiele wspólnego (wbrew propagandzie) z wolnością - aborcja, eutanazja, parady mniejszości.
Ostatnio zmieniony przez Antherdil 2008-02-04, 21:43, w całości zmieniany 2 razy  

Marcin Adamczyk 

Wysłany: 2008-02-04, 21:37   

A jak się ma lekko liberalne poglądy gospodarcze i liberalne poglądy obyczajowe to gdzie się można zmieścić?

sparrow88 
Działacz rady osiedlowej

Wysłany: 2008-02-04, 21:41   

Cytat:
lewicowe poglądy na obyczajowość i prawicowe poglądy na gospodarkę,

tak chavez, zajebiście zmieściłeś się w tym zdaniu na osi lewica -prawica :P :P:P:P, poza tym mnie bardziej ciekawi - poglądy ekonomiczne gdzieś w centrum, obyczajowe na lewo :P

[ Dodano: 2008-02-04, 21:43 ]
Antherdil napisał/a:
Niekoniecznie - część wybitnych klasycznych liberałów ma/miała prawicowe poglądy obyczajowe, bo lewicowe nie zawsze mają wiele wspólnego (wbrew propagandzie) z wolnością - aborcja, eutanazja, parady mniejszości.

to tylko świadczy że część wybitnych klasycznych liberałów ma poglądy nie całkiem wolnościowe.

Dr Chavez 
Wojewoda

Wysłany: 2008-02-04, 21:44   

Cytat:
tak chavez, zajebiście zmieściłeś się w tym zdaniu na osi lewica -prawica :P :P :P:P, poza tym mnie bardziej ciekawi - poglądy ekonomiczne gdzieś w centrum, obyczajowe na lewo :P

Centrolewica. Ciebie akurat Sparrow kwalifikuję jako socjaldemokratę. Sam też jestem pragmatyczny w sprawach ekonomicznych.

Antherdil 
Wojewoda
anarchokapitalista

Wysłany: 2008-02-04, 21:48   

sparrow88 napisał/a:
to tylko świadczy że część wybitnych klasycznych liberałów ma poglądy nie całkiem wolnościowe.
Albo o tym że lewica nie rozumie wolności. Aborcja czy eutanazja to morderstwo - więc nie ma dla nich wolnościowego usprawiedliwienia. Parady mniejszości to przede wszystkim pokłosie socjalistycznego myslenia - protestuje grupa na wspólnych ulicach ingerując w życie innych współwłaścicieli ulicy - gdzie tu miejsce na wolność?

healthpromotor 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2008-02-04, 21:56   

Na tym forum tylko 4 osoby mają stricte lewicowe przekonania - Health, Nick, CK, Fanka!

www.socjaldemokracja.pl

www.alterkino.org
Ostatnio zmieniony przez healthpromotor 2008-02-16, 00:13, w całości zmieniany 1 raz  

Dr Chavez 
Wojewoda

Wysłany: 2008-02-04, 22:01   

Jak już mamy być takimi pedantami to wy Towarzyszu macie poglądy komunistyczne :mrgreen: . Są rożne "szkoły" socjaldemokracji, różne nurty, różne odcienie, nie zniżajcie się Obywatelu do poziomu co niektórych forumowych talibów prawicowych :razz: .

Misza 
Wojewoda
Dzielnicowy:)

Wysłany: 2008-02-04, 22:05   

Marcin Adamczyk napisał/a:
Misza- generalnie niezły, od czasów wygranych wyborów jednak mało merytoryczny. Ma wiedze. Cenię go jeszcze za te nasze potyczki, jak byłem PiS-iorem
tutaj sam się zgodzę. Ale jeśli można się wytłumaczyć - od czasu wyborów moje obowiązki i zainteresowania nieco się zmieniły. Brak czasu i przesyt polityki sprawia, że odbija się to na mojej obecności na forum i poziomie tekstów. Z drugiej strony przeciwnicy i tematy nieco się zmieniły. Niektóre rozmowy mają sens równy myciu świni. Krytyke PO jestem w stanie zrozumieć i pewnie sam nieraz skrytykuje - ale jeśli ktoś zaczyna krytykę 24 godziny po wyborach to ręce opadają. Nawet jako betonowy platfus nie zaczynałem krytyki w tak krótkim czasie.
Ale cóż - poczekajmy.
Generalnie na temat wyborów nie będę się wypowiadał, bo to oznaczałoby wciągnięcie w dłuższą debatę z moimi kontrkandydatami, a na to czas niestety mi nie pozwala. Dziękuję za głosy. :mrgreen: Ja też sobie zagłosuję za jakiś czas.

Marcin Adamczyk 

Wysłany: 2008-02-04, 22:06   

Antherdil napisał/a:
Aborcja czy eutanazja to morderstwo - więc nie ma dla nich wolnościowego usprawiedliwienia.

Idź do lekarza... Ale nie Twojego, bo on Cię oszukuje. Leczy Cię na nogi... :twisted:

sparrow88 
Działacz rady osiedlowej

Wysłany: 2008-02-04, 22:10   

Antherdil napisał/a:
Parady mniejszości to przede wszystkim pokłosie socjalistycznego myslenia - protestuje grupa na wspólnych ulicach ingerując w życie innych współwłaścicieli ulicy - gdzie tu miejsce na wolność?

a widziałeś kiedyś kolumnę śpiewających ludzi z kolesiem w sukience i krzyżem w ręku? poza tym skoro ulice są wspólne to każdy ma jednakowe prawo z nich korzystać, chociaż zgodzę się że ruchu samochodowego nie powinno to zakłócać.

[ Dodano: 2008-02-04, 22:11 ]
healthpromotor napisał/a:
Na tym forum tylko 3 osoby mają stricte lewicowe przekonania - Health, Nick, CK

health sobie uzurpuje prawo do decydowania kto jest stricte lewicowy, a kto troche mniej ;p

nick 

Wysłany: 2008-02-04, 22:14   

healthpromotor napisał/a:
Na tym forum tylko 3 osoby mają stricte lewicowe przekonania - Health, Nick, CK.

Kłaniam się ślicznie. Potwierdzam :smile:

Dodałabym do tego naszego B16 :smile:

Misza napisał/a:
Niektóre rozmowy mają sens równy myciu świni.

Mycie świni ma głęboki sens. Ona jest czysta potem.
Ostatnio zmieniony przez nick 2008-02-04, 22:16, w całości zmieniany 1 raz  

Marcin Adamczyk 

Wysłany: 2008-02-04, 22:14   

sparrow88 napisał/a:
a widziałeś kiedyś kolumnę śpiewających ludzi z kolesiem w sukience i krzyżem w ręku? poza tym skoro ulice są wspólne to każdy ma jednakowe prawo z nich korzystać, chociaż zgodzę się że ruchu samochodowego nie powinno to zakłócać.

Właśnie Antherdil... Ja sobie nie życze na przykład oglądania ludzi paradujących po ulicy w Boże Ciało :evil:

nick 

Wysłany: 2008-02-04, 22:18   

Ja też nie. Tym bardziej, że wyłączają ruch tramwajowy i autobusowy w okolicy kościoła.
Nie życzę sobie dzwonów kościelnych o 7.rano w sobotę i w niedzielę.

sparrow88 
Działacz rady osiedlowej

Wysłany: 2008-02-04, 22:26   

nick napisał/a:
Nie życzę sobie dzwonów kościelnych o 7.rano w sobotę i w niedzielę.

święta prawda, co prawda na co dzień od kościoła dzieli mnie 2 km ( pewnie dlatego nigdy nie było mi po drodze tam zaglądać :twisted: ), ale kiedyś na wakacjach doprowadzało mnie to do szału.

Odpowiedz do tematu