Rupert, moze i glupie, ale ja sobie tutaj nie roszcze zadnych pretensji dio obiektywizmu) Mozna by rzec to jest moja panska dezynwoluntra oceniac jak mi sie podoba.
A co do tego Paryza ....nie mam czasu !, gdzies to czytalam, sama sobie nie wymyslilam.
Mozliwe, ze w ksiazce : Stalin, am Hof des Roten Zaren (Stalin, na dworze czerwonego cara), autor : Simon Sebag Montefiore.
Genialnie udokumentowana biografia Stalina.
Piłsudski byl jednym z ojcow polskiej niepodleglosci XX wieku, gdyby w swoim zyciu nie zrobil juz nigdy nic innego to tylko ten jeden czyn wystarczylby aby zaliczyc go poczet najwybitniejszych Polakow w historii, w jego zyciorysie na pewno zdarzaly sie takze bledy i potkniecia ale nie mozna do nich zaliczyc wykorzystywania panstw osciennych dla wzmocnienia pozycji Polski, to nie jest wada, to jest zaleta i to duza zaleta
odpowiadajac na pytanie zawarte w temacie:
- najlepiej zignorowac ten prawicowo-nacjonalistyczny belkot skoro same wladze litewskie nie dostrzegaja sprawy
gosiar1990
Wysłany: 2008-11-30, 10:15
rupert napisał/a:
Wydac i czekac na proces czy jak inne kraje zablokowac proces?
Wg mnie zablokować..., chociaż... powinna być sprawiedliwość, ale jak już wszczynanie procesów to w dwie strony. (czyt. np. Ukraińcy- Polacy);
lecz z drugiej strony...
_________________ Democracy is the worst form of government, except for all those other forms that have been tried from time to time.