Aby zapisać się na listę naszego newslettera, prosimy podać swój adres email:

e-Polityka.pl - Strona Główna Serwisu

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Czy wywiesiłeś/wywiesiłaś flagę?

Czy wywiesiłeś/łaś/wywiesisz flage?
TAK
30%
 30%  [ 3 ]
NIE
40%
 40%  [ 4 ]
CHIAŁBYM, ALE NIE MAM TAKIEJ MOŻLIWOŚCI
30%
 30%  [ 3 ]
Głosowań: 10
Wszystkich Głosów: 10

Autor Wiadomość
Chris 
Radny miejski

Wysłany: 2008-05-01, 16:51   Czy wywiesiłeś/wywiesiłaś flagę?

Dzis mamy Święto Pracy, jutro Święto Flagi, a w sobotę Święto Konstytucji 3 Maja. Przyjęło sie, ze w tych dniach mozna wywiesic flage. Tak wiec czy Wy, forumowicze wywiesiliscie badz wywiesice jutro flage? Ja flagi nie posiadam, ale nawet gdybym ja mial i tak na pewno bym jej nie wywieszal.

Forum Bot
Reklama

Wysłany: Dzisiaj 0:38   

sparrow88 
Działacz rady osiedlowej

Wysłany: 2008-05-01, 17:10   

Święto pracy powinno być świętem ponad durnymi podziałami narodowymi. Żadnych flag nie wieszam, ani nie mam.

Chris 
Radny miejski

Wysłany: 2008-05-01, 17:16   

Cytat:
Święto pracy powinno być świętem ponad durnymi podziałami narodowymi.

dlatego napisalem w ankiecie wywiesisz. bo mozna tez jutro flage wywiesic

sparrow88 
Działacz rady osiedlowej

Wysłany: 2008-05-01, 17:24   

proponuję czwarty maja ustanowić dniem muszli klozetowej. Wynalazek milion razy przydatniejszy niż flaga.

Chris 
Radny miejski

Wysłany: 2008-05-01, 17:41   

sparrow88 napisał/a:
Wynalazek milion razy przydatniejszy niż flaga.

uwazaj! zaraz dopadnie Cie chmara prawicowcow. juz byl taki przypadek. niejaki Kub W. po pewnej smierdzacej operacji z flagą sluch o nim zaginal

Dahomej 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2008-05-02, 17:42   

{{lewicowiec{{ napisał/a:
Ja flagi nie posiadam, ale nawet gdybym ja mial i tak na pewno bym jej nie wywieszal.

To po kiego wała zakładasz ten temat? Jeżeli chciałeś się tutaj popisać swoją, dziwnie postrzeganą, "lewicowością" to od razu Ci mówię, że kiepsko Ci wyszło.
sparrow88 napisał/a:
Święto pracy powinno być świętem ponad durnymi podziałami narodowymi.

Wątpię, żeby czerwona hałastra na to pozwoliła

Chris 
Radny miejski

Wysłany: 2008-05-02, 20:41   

Dahomej napisał/a:
To po kiego wała zakładasz ten temat?

OMG. po to, zeby dowiedziec sie, czy inni wywiesili flage! ja wiem, moze to trudne do zrozumienia, ale rozumiem. to tylko prawica...
Dahomej napisał/a:
Jeżeli chciałeś się tutaj popisać swoją, dziwnie postrzeganą, "lewicowością"

utozsamiasz lewice z antypatriotyzmem??? to lewica jest w wiekszosci patriotyczna. patriotyczna, ale nie faszystowska !

Dahomej 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2008-05-02, 21:00   

OMG. po to, zeby dowiedziec sie, czy inni wywiesili flage! ja wiem, moze to trudne do zrozumienia, ale rozumiem. to tylko prawica...

Jeszcze raz pytam: po kiego wała? Wydaje mi się że mało Cię obchodzi kwestia flagi; zakładając ten temat chciałes tylko i wyłącznie sprowokować nas do kolejnej głupawej dyskusji o symbolach narodowych i oddać się Twojej ulubionej paranoi: walki z wydumaną "prawicą".
utozsamiasz lewice z antypatriotyzmem??? to lewica jest w wiekszosci patriotyczna. patriotyczna, ale nie faszystowska !

Ty sam ją tak utożsamiasz. Zresztą mniejsza z tym. Wywieszanie polskiej flagi to dla Ciebie faszyzm? :roll: Popraw mnie jeśli sie myle, bo pogubiłem się już w Twoich wypocinach

Chris 
Radny miejski

Wysłany: 2008-05-02, 21:10   

Dahomej napisał/a:
Jeszcze raz pytam: po kiego wała? Wydaje mi się że mało Cię obchodzi kwestia flagi

przepraszam bardzo. myslalem, ze na forum mozna podyskutowac o wszystkim. jak Misza zalozyl temat "lewica forumowa obraza Głódzia" to bylo dobrze. wtedy siedziales cicho. ale jak niewygodny temat to wielkie oburzenie!
Dahomej napisał/a:
Wywieszanie polskiej flagi to dla Ciebie faszyzm? :roll:

niekoniecznie. ale lewica jest w wiekszosci patriotyczna. prawica zas zbyt czesto patriotyzm przeradza w faszyzm!

Dahomej 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2008-05-02, 21:22   

przepraszam bardzo. myslalem, ze na forum mozna podyskutowac o wszystkim. jak Misza zalozyl temat "lewica forumowa obraza Głódzia" to bylo dobrze. wtedy siedziales cicho. ale jak niewygodny temat to wielkie oburzenie!

Czy ja Ci zabraniam dyskutować? Aby jednak zacząć dyskusję, chciałbym mieć jasnośc czego ma dotyczyć i czy warto w niej brać udział
niekoniecznie. ale lewica jest w wiekszosci patriotyczna. prawica zas zbyt czesto patriotyzm przeradza w faszyzm!

Cóż...Mussolini (twórca faszyzmu) był w młodości socjalistą

Chris 
Radny miejski

Wysłany: 2008-05-02, 21:30   

Dahomej napisał/a:
Cóż...Mussolini (twórca faszyzmu) był w młodości socjalistą

wyjatek utwierdzajacy regule, zresztą sam napisales: BYŁ. na dodatek wywalili go, bo chcial wojny. socjalizm nie chcial takich "socjalistow"
Dahomej napisał/a:
Aby jednak zacząć dyskusję, chciałbym mieć jasnośc czego ma dotyczyć i czy warto w niej brać udział

nie napisalem?
NAPISALEM!!!!
czy Wy, forumowicze wywiesiliscie badz wywiesice jutro flage?

Dahomej 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2008-05-02, 21:36   

wyjatek utwierdzajacy regule, zresztą sam napisales: BYŁ. na dodatek wywalili go, bo chcial wojny. socjalizm nie chcial takich "socjalistow"

Jaka regułę?

[ Dodano: 2008-05-02, 22:38 ]
Dahomej napisał/a:
Aby jednak zacząć dyskusję, chciałbym mieć jasnośc czego ma dotyczyć i czy warto w niej brać udział

nie napisalem?
NAPISALEM!!!!
czy Wy, forumowicze wywiesiliscie badz wywiesice jutro flage?

Ja flagi nie posiadam, ale nawet gdybym ja mial i tak na pewno bym jej nie wywieszal.
sparrow88 napisał/a:
Żadnych flag nie wieszam, ani nie mam.

Od siebie moge dodać, że ja wywiesiłem
Burzliwa dyskusja, co nie?

Chris 
Radny miejski

Wysłany: 2008-05-02, 21:48   

Dahomej napisał/a:
Jaka regułę?

ze faszysci nie sa z lewicy
Cytat:

nie moja wina, ze nikogo nie interesuje flaga.

Dahomej 
Aktywny wyborca

Wysłany: 2008-05-02, 21:54   

Cytat:
ze faszysci nie sa z lewicy

A co to jest wg Ciebie lewica? Z resztą nie ważne, bo zarówno faszyzm jak i nazizm (narodowy-socjalizm) biorą swe korzenie z socjalizmu
Cytat:

nie moja wina, ze nikogo nie interesuje flaga.

Chyba raczej ten temat :razz:

pucz 

Wysłany: 2008-05-02, 22:37   

to ja moze jeszcze do (sedna) tematu cos od siebie dorzuce.

wywiesilabym, ale nie mam gdzie.

przede wszystkim dlatego, ze chcialabym, aby flaga byla symbolem pewnej postawy obywatelskiej. obecnie (o ile to nie mecz, albo skoki) flaga na prywatnym budynku nasuwa raczej podejrzenia rzedu: przystapil do jakies partii/tajniak/interesant/nacjonalista badz kazda inna odmiana "cos jest z nim nie tak".

o ile cos moze przelamac niechec narodu do spraw polityczno-spolecznych, to chyba dobrze byloby zaczac od flagi. zabrac jej troche boskosci, tak zeby przede wszystkim nie odstraszala a pelnila podobna role jak wlasnie przykladowo na meczach. owszem muszla klozetowa wynalazek wagi wielkiej, swieto tez moze byc, tylko moze niekoniecznie w jednym ciagu. kto by podolal.
a ze barwy narodowe sa potrzebne, najlepiej swiadcza twarze kibicow. maluja sie przeciez nie dla chwaly ojczyzny a poczucia jednosci, ot taki symbol. jesli ten symbol mialby miec udzial w wiekszym zaangazowaniu ludzi w sprawy, ktore w gruncie rzeczy ich dotycza, to czemu nie.

Odpowiedz do tematu