Zagłosuję na kandydata, który zasadniczo różni się od przedstawicieli politycznego głównego nurtu, a przy tym nie jest ekonomicznym analfabetą czy katolickim talibem.
_________________ Społeczeństwo - rzecz, którą definiują jako organizm nieposiadający kształtu fizycznego, nadistota nie zamieszkująca w nikim konkretnym, a zarazem zamieszkująca we wszystkich oprócz ciebie.
Ayn Rand
Gdybym patrzył na TV to bym dziś wybierał między dżumą a holerą. Wybrałem inaczej. A z J K-M miałem przyjemność rozmawiać osobiście. Naprawdę to nie jest odpowiedni człowiek na prezydenta. UPR powinna pomyśleć o wykreowaniu kogoś innego.
A z J K-M miałem przyjemność rozmawiać osobiście. Naprawdę to nie jest odpowiedni człowiek na prezydenta. UPR powinna pomyśleć o wykreowaniu kogoś innego.
Ja też. I odebrałem go jako naprawdę normalnego człowieka.
Michał Domański napisał/a:
Nie telewizja, tylko on sam.
Zobacz jakąkolwiek jego konferencje na Youtube, a później wycinki w TV. Zawsze pokażą tak, że Janusz wzbudza uśmiech. W gruncie rzeczy mówi jednak bardzo rozsądnie. Jak myślicie - czy gdyby TVP pokazywało Korwina tak jak Kaczyńskiego i Komorowskiego to miałby on te 4-5%? Miałby na pewno powyżej 20!
Dla niektórych JKM jest niespełna rozumu. Dlaczego? Bo nie gada jak politycznie poprawna papuga. Mówi rzeczy, które obecnie mogą wydawać się niektórym cholernie kontrowersyjne. Posiada jednak dar, którego bez wątpienia brakuje innym politykom - potrafi logicznie uzasadnić swoje tezy.
_________________ Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju!
No i mamy wyniki. Sondaże, szczególnie pod koniec, zaniżyły wyniki Komorowskiego. Ale jestem szczególnie zadowolony, bo Janusz Korwin-Mikke zajął czwarte miejsce. Na przekór mediom, kreującym poza dwoma głównymi kandydatami, Napieralskiego, Pawlaka i Olechowskiego. Czyżby pierwszy, mały bo mały, kroczek ku zmianom?
Wysłany: 2010-06-20, 19:29
Chris napisał/a:
Zobacz jakąkolwiek jego konferencje na Youtube, a później wycinki w TV. Zawsze pokażą tak, że Janusz wzbudza uśmiech.
Telewizja tak ma, że zawsze wybierze najsmaczniejszy (i zwykle też najmniej sensowny) kawałek. Wszystkich to spotyka, ale tylko JKM potrafi zawsze rzucić jakimś tekstem, który go totalnie kompromituje.
Chris napisał/a:
W gruncie rzeczy mówi jednak bardzo rozsądnie.
O ekonomii nawet tak, ale jak tylko wyjdzie poza ten temat, zaczyna bredzić potwornie.
Chris napisał/a:
Jak myślicie - czy gdyby TVP pokazywało Korwina tak jak Kaczyńskiego i Komorowskiego to miałby on te 4-5%? Miałby na pewno powyżej 20!
Bzdura. TVP przed eurowyborami reklamowała Libertas ile się dało, a efekt? 1% z groszami, a przecież mieli całkiem sporo znanych polityków na listach. Nie ma tak łatwo i nie ma co zwalać wszystkiego na media. Zresztą - kiedy UPR było w Sejmie (lata 1991-93), to Korwin był przez jakiś czas ulubieńcem mediów, bo ze swoimi cudacznymi poglądami i talentem retorycznym gwarantował dobrą zabawę. I co? I nic - jak weszli do Sejmu z 3% poparcia, tak z 3% poparcia go opuścili.
Telewizja tak ma, że zawsze wybierze najsmaczniejszy (i zwykle też najmniej sensowny) kawałek. Wszystkich to spotyka, ale tylko JKM potrafi zawsze rzucić jakimś tekstem, który go totalnie kompromituje.
Tylko, że Korwin potrafi ten w logiczny sposób uargumentować ten 'kompromitujący kawałek'. Niestety telewizja puszcza sam kawałek bez argumentacji.
[ Dodano: 2010-06-20, 20:47 ]
Michał Domański napisał/a:
Zresztą - kiedy UPR było w Sejmie (lata 1991-93), to Korwin był przez jakiś czas ulubieńcem mediów, bo ze swoimi cudacznymi poglądami i talentem retorycznym gwarantował dobrą zabawę.
Śmiech to doskonały sposób na konkurenta politycznego, którego nie da się pokonać argumentami merytorycznymi.
_________________ Socjalizm jest to ustrój, w którym bohatersko pokonuje się trudności nieznane w żadnym innym ustroju!